Frågor och svar från i måndags…

Här kommer svar på måndagens frågestund. Hoppas ni gillar och får lite använda tips och idéer kring inredning.

 1. Kristinskriver:

Kul! Har du något tips på hur man kan inreda ett 4*4 m rum där två väggar har fönster från golv till tak. Högt i tak så mycket rymd i rummet men inte så stor golvyta. Helst vill vi både slappa med en bok, mysa och kanske kunna äta något enklare. Men vill inte övermöblera.

Sen ett önskemål till podden-era steg till egenföretagare. Tips, råd och tankar. Hade varit så kul att höra om. Ja du får såklart gärna skriva om det i bloggen också.

Tack för all inspiration du ger! Kram

Jannice svarar:
Tack för tips till podden. Absolut, ska ta det med Katarina. När det gäller ditt rum på 4×4 m så gäller det att använda sig av ljusa skira gardiner från golv till tak, som du kan dra fram och tillbaka. Det skapar mys och samtidigt insynsskydd och trygghet.
Jag hade också inrett med två sköna fåtöljer likt Ikeas stranden med rejäl rygg som skapar stöd, med fotpall och ett bord i mitten. Ett rum för avkoppling och reflektion.
 • Mikaelaskriver:

  Hej

  Undrar i vilket program du gör dina moodboards? Jag siktar på att bli inredare för offentliga miljöer, har du något bra tips på utbildning för just offentliga miljöer eller vet någon som jobbar med just detta här nere i söder?
  Älskar din blogg och din feng shui skola har gjort mitt liv så mycket bättre!
  Keep up the good work!

  //Mikaela

  Jannice svarar:

  Tack snälla du, det värmer! Jag jobbar i Keynote…. så det är enkelt, och är alltid med mig. Såväl i mobil som i dator. Fungerar utmärkt. Inredningskurser.se tycker jag är super!

 • Åsa Engzellskriver:

  Hej! Skulle gärna se några bilder på hur jag dekorerar mitt runda köksbord som är 150 cm. Du pratade igår om kvadrat på ett runt bord.

  Jannice svarar:
  Jag har gjort en skiss såhär. Du tänker att du jobbar inom en kvadrat i cirkeln och där kan du fylla den, med böcker, ljusstakar, bricka, ljuslyktor osv.

  Yvonneskriver:

  Hej,
  Vi har ett stort sovrum med två fönster. Vi har problem med vad vi vi ska ska ha för möbler. Vi har egentligen inget behov av möbler, fotöljer mm, men det ser tomt ut vid det stora fönster ett område pp 4×3 meter. Tack för en fantastisk blogg!

  Jannice svarar:
  Vilket lyxigt problem, hihi! Jag hade definitivt jobbat med en härlig tygbekläddpall nedanför sängen. En rejäl matta som håller om platsen och en härlig fåtölj med bord där man kan slappna av innan sänggående med en bok och en kopp te.
 • Sofia skriver:

  Hej,

  Jag väntar på leverans av mina två soffbord Alanso från Artwood 🙂 Ska stå mellan två ljusgråa Howard soffor och jag undrar vad för tips på dekoration som är snyggt och ställa på borden?
  Det är dämpade toner av grönt, brunt och lite blått i rummet, även mycket grått (NCS 1000-N på vägg). Kanske även tips på passande gardiner intill nu till sommaren 🙂

  Tack för en inspirerande blogg!

  Jannice svarar:
  Jag hade försökt att ta upp någon dekoration i det blågröna tonerna, men också ljuslyktor kanske i något som ger jord till platsen och som tar upp det bruna. Den här kanske? Som är väldigt fint till blått. Den här passar fint med artwood stilen och följer upp det runda i bordet. Tycker Himla har fina gardiner som ger en vacker sommarkänsla. De pärlemogrå är så vackra.
 • Tina skriver:

  Är nyfiken på hur din inredningsstil har utvecklats och förändrats genom åren? Från första egna boendet fram till nu. Vad har legat till grund för ett ev byte av stil?

  Jannice svarar:

  Kul fråga. Jag började egentligen i min första lya med där jag är idag. Det var dova färger, blått, terracotta och mörka träslag. Ombonat, enkelt och hotellstil. Sedan flyttade jag in i en gammallägenhet och det blev svampar, gult, blått, grönt. olika färger i alla rum och rosa soffa. Tjihooo… Färgexplosion. Efter det kom en ljust träperiod med massor med björk. En tid och inredningsstil jag hyser mest agg emot när jag tänker efter… Har svårt för ljusa träslag sedan dess. Allt var björk på den tiden… Hihi! Sedan flyttade vi till hus nära havet och jag genomgick en lite mer romantisk period. Shabby chic, med ornamenterade former, ljusa träslag, odd molly i garderoben och blått och vitt randigt med söta små växter och madonnor och nysilver.

  Jag hade även en ek-era… Där ALLT skulle vara ek. Hualigen, det blev väldigt opersonligt och stelt i den där stackars moderna lägenheten och jag minns att jag hade svårt att få till det och hitta stilen.

  Sedan när vi flyttade till nytt hus blev det lite mer modernt, svart och vitt. Det blev enligt mig för ängsligt och jag försökte klä in stilen mer och göra den lyxig, elegant och omhändertagande. Jobbade mer med ton i ton på färgsättning och inredde med härliga växter och mycket mattor och textilier. Och där är vi idag.  Så det har varit allt ifrån lantligt, modernt, romantiskt till där vi är idag. Där vi  satsat mer på tapeter och en hållbar stil som andas klassisk hotellstil med klädd känsla.

 • Yvonne skriver:

  Hej! vi har vattenburen golvvärme i hela huset och har en fundering kring mattor. Hur resonerar du där? Min man hävdar att det inte är bra med stora mattor för de hindrar värmen att stiga, medans jag tycker att det är snyggt ombonat och mysigt. Ärligt talat så märker jag ingen större skillnad där vi har mattor,och på sommarhalvåret har vi inte ens på värmen. men det räcker inte som argument för… Vi får ständigt kompromissa. Har du stött på problemet någon gång? Är det energi-ineffektivt med mattor på golvvärme? Kan mattorna ta skada?
  Tack för en inspirerande blogg!
  //Yvonne

  Jannice svarar: 

  Ni är inte ensamma om att ha golvvärme och visst kan man ha mattor. De tar ingen skada och hur trist skulle det bli om vi inte hade mattor i våra hem. Likadant tänk som när man sätter spots i taket och skippar taklampor som hänger ner. Det går alltså inte. Dessa är stilbärare och gör din inredning komplett. Kram och lycka till att övertala mannen.

 • Annaskriver:

  Hej

  Jag skulle uppskatta tips på hur man ska planera vid bygge av en altan/trädäck. Vilket material och färg på virke, belysning runt en pool, hur gör man ett snyggt räcke runt en pool tex?
  Tack

  Jannice svarar:

  Oj det var en svår fråga. Beror helt på stilen på hus. Jag hade iaf gått på en skön känsla med trä i en gråvit stil. Belysning runt poolen är snyggast på en eventuellt staket runt om platsen… eller i poolen och på utvalda platser där ni har träd och växter i trädgården. Räcket beror också åå stilen på huset. Men är det pool så antar jag att ert hus är modernt, så då tycker jag ett enkelt liggande räcker med 7 cm ribbor är snyggt. Lycka till! Kolla in Pinterest för inspo.

 • Emma skriver:

  Hej!
  Har du något tips på garderober till en hall som är 50 cm djupa? Jag har googlat runt och de enda jag har hittat är Ikeas STUVA och de funkar väl men jag hade velat ha något som går ända upp i tak (240 cm ca). Väggens bredd är ca 125 cm, så det är inte mycket plats att tala om. Tack för toppenbra podd och blogg :).
  Vänligen,
  Emma

  Jannice svarar:

  Tack snälla! Har du kollat Bauhause..? Svårt att hitta de där varianterna. Letat själv. Annars kan man ju platsbygga som ibland är det allra bästa. Jag brukar köpa ikeastommen och be en snickare förändra den Bara så den passar in… Alltså såga av de där 10 cm. Det är mitt bästa tips om du inte vill ha stuva. Så gjorde vi i vår hall och det blev kanon.

 • Gun-Britt skriver:

  Hej Jannice
  Funderar över spegel i sovrum, hur ska man tänka? Och hur gör man när man har stöd i livet och kärlek i garaget? Min man har MYCKE grejer där!!!!!
  Tack för din härliga blogg. 🙂
  Gun-Britt

  Först och främst spegeln, tänk på att den inte är mittemot ett fönster så det blir ett chiflöde som går över sängen. När det gäller kärlek i garaget. Tillhör det huset?? eller varför räknar du med garaget…? Om det nu gör det. Då gäller god ordning, tvåsamhet. Eller så jobbar du lite extra på det området diagonalt som är självkännedom. Det ger också kärlek.

 • Angelica skriver:

  Hej,

  Först och främst TACK för en underbar blogg! Får så mycket inspiration och idéer från din blogg 🙂 Läser den flitigt varje dag och lyssnar på podden som också är underbar! Här kommer några frågor:

  1. Kan man ha en vit/ljusgrå matta till en grå/taupefärgad soffa? Mattan ”jordar” ju inte då men jag har parkett runt om så tänker att det elementet kommer in ändå…?

  Jannice svarar:
  Tack söta det värmer. Japp helt rätt. Se till att den är lite ljusare bara.

  2. Hur får man in jordelementet i trädgården/på terassen? Har ett modernt hus så jag tycker inte att terrakottakrukor och trämöbler passar så bra. Tycker överlag att jordelementet är svårt.

  Jannice svarar:
  Tycker att rotting i askbrun färg är supervackert till denna stil. Det mjukar upp det moderna. Annars kollar du terraccotta krukorna på Ikea så är de moderna och passar fint till. Ta in linne annars. Beige ton på kuddar och textilier…

  3. Kan en sak vara mer än ett element? Tex. en rund glasvas är ju metall i formen men vatten pga. glaset. Vilket element är det då eller har saken då 2 element?

  Jannice svarar:
  Visst kan det vara flera element. Men man brukar säga att färg går före form. Du ser ju ofta kulören snabbare än vilken form eller material det har.

  Hade blivit jätteglad för mer trädgårdsinspiration om man får önska 🙂

  Jannice svarar:
  Det kommer!

   

  Tusen tack för svar!!!

 • Anna skriver:

  Hej och tack för en såå inspirerande blogg!
  Vi är inne på att måla vårt insynsskydd- och staketet/räcke runt altanen i den härliga gröngråa färgen du har på planket runt huset. Vårt altangolv är obehandlat (träfärgat), huset är vitt och taket är rött, vilken färg på matgrupp skulle du rekommendera? Bästa hälsningar Anna

  Jannice svarar:
  Nu vet jag inte om ni har modernt eller lantligt… men jag tycker det är lite trist med vita möbler till vitt hus så antingen konstrotting i värmande brungrå, lite askigt, eller som går lite åt det svartgrå hållet. Det har vi bytt till nu och det blev super. Då får du in fler element också.
 • Majsan skriver:

  Hej!
  Hur ”inreder” man en lång fönsterbänk (4 meter). Blir så lätt att jag fastnar i att det är två lika lampor som står liksom i symmetri, det ser så stelt ut. Hur kommer jag bort från det? Tack för en jättetrevlig blogg.
  Mvh Majsan

  Jannice svarar:

  Tänk etapper och en hävstång… Stor tung på ena sidan, lite mer samlade saker på andra sidan. Tänk alltid motsatsförhållanden. Högt mot lågt, kantigt mot runt, rufft mot blankt.

  Om du har svårt dela upp den i 3 sektioner. Och inred varje del för sig och få sedan ihop det utifrån detta. Tänk en växt, böcker, lampa, dekorationspryl och ljuslyktor ska vara med och jobba hellre med stora saker och undvik att det är lika långt mellan tingen. Låt det bli luft mellan och var inte rädd för tomrum.

 • Carina skriver:

  Hej!
  1) Har du tips på fina dekorationer i beige eller rosa ton som är minst 25 cm höga? Helst inte vaser eller ljusstakar. Jag hittar mest svarta eller vita saker och för små…

  Tack för att du tar dig tid!

  Kram från Carina

  Jannice svarar:
  Oj det var inte lätt. Jag kan annars tycka att vaser eller burkar kan vara fina i grupp och utan blommor i blir de dekoration. HM Home har ju en del här som man kan samla i grupp. Askar är ju fint. Även Ellos har en del i beige… Gruppera Sio i olika toner är så vackert. Oscar Clothilde har mycket vackert.
 • Men så passande! Har nämligen gått runt och tänkt att jag ska maila en fråga till dig men inte kommit mig för…

  Du har tidigare skrivit om hur du bestämde dig för att förändra din karriär när din kroniska sjukdom (UC, va?) gjorde det svårare för dig att jobba kommersiellt som marknadschef. När du beskrivit hur du funderade fram att du ville bli feng shui-expert och bli din egen så låter det så enkelt. Men jag undrar om du kan dela med dig lite mer hands on om hur du gick tillväga, hur du faktiskt vågade ta steget (ekonomiskt, praktiskt, trygghetsmässigt osv) och hur du utvärderat och justerat din affärsmodell längs vägen. Ju mer detaljer desto lyckligare blir jag :-).
  Jag har själv en kronisk sjukdom (RA) som blivit lite sämre på sistone och jag undrar hur länge jag håller för den sortens heltidsjobb jag har idag. Jag kanske behöver tänka ut en alternativ plan för att kunna fortsätta jobba med det jag älskar (marknadsföring, digital kommunikation, skrivande) men samtidigt orka resten av livet också. Att fråga dig är steg ett i alla fall, så får vi väl se var jag landar.

  Jannice svarar:
  Ahh visste inte att du också var sjuk. Absolut, men du jag tror jag gör det som ett inlägg. Kommer här framöver. Passar fint då jag fått mkt om det på sistone. Kram
 • Caroline skriver:

  Hej Jannice! 🙂
  Vi bor i ett 60-tals hus & har planer på att bygga ut.
  Det vi kommer bygga ut blir en sällskapsdel med plats för soffa,tv & ev öppen spis angränsande till trädgården. Min fråga är, ska man satsa på hela glaspartier i ett sådant rum, eller kommer man få känslan av att vara ”naken & exposed”. Bättre med fönster med bröstning, ger det en tryggare känsla till ett sådant rum? Kram Caroline

  Jannice svarar:

  Jo det är ju klart att fönster skapar en otryggare känsla. Man får ställa det mot ljusinsläppen det ger. Och andra sidan att hänga tunna skira gardiner som kan ”hålla om platsen” när man vill det är ju ett alternativ, så får du det bästa av två världar. Eller bara välja en vägg med fönster från golv till tak.

 • Susanne skriver:

  Hej Jannice
  Så kul med frågestund!
  Jag har två Ikea-Strandmon-fåtöljer o ett gammalt brunt runt bord i mitten av ett vardagsrum o en vit Ikea bestå skänk bakom o vet inte vilken färg på mattan jag ska välja, brunt eller grått. Mönster eller enfärgad? Har ljusgrå väggar. Vad tycker du? Längtar så efter en matta, liksom pricken över i:et tycker jag i ett rum
  Hoppas på svar
  Kram Susanne

  Jannice svarar:
  Vad synd att du inte skriver vilken färg strandmon fåtöljerna har. Men jag känner att det hade varit vackert med Mios Gibraltar finns i beige eller blå. Eller Mios Claudia finns i 4 olika färger. Det kommer värma upp Ikeas vita bestå, fint till bruna bordet och tar förhoppningsvis upp färgen på fåtöljen.

 • Soso W skriver:

  Om man vill anlita dig, har man råd med det som helt vanlig Svensson och medelinkomsttagare?
  Vi ska renovera gillestugan i vårt 70-tals hus. Ska bli ett sovrum och ett tv-rum. Skulle vilja ha hjälp med färgsättning i båda rummen, val av textilier och placering av belysning. Samt hur vi lämpligast möblerar tv-rummet. Tar du sådana ”småjobb”?

  Jannice svarar:

  Absolut visst har man det. Men just nu jobbar jag inte med privatpersoner då jag helt enkelt inte har tiden. Annars åker jag ut på minst 3 timmars uppdrag. Aldrig mindre.

 • Caroline skriver:

  Tack för en fantastisk blogg och att du så frikostigt delar med dig av tips och tricks för att skapa harmoniska hem! Sist det var frågestund frågade jag om badrum och jag blev väldigt nöjd med slutresultatet, så tack för det också!

  Nu till min fråga: jag har en långsmal korridor som slutar med ett större utrymme med dörrar. Rakt fram i korridoren finns en väggyta med en dörr på var sida. Den väggytan ser vi från soffan i vardagsrummet. På ena sidan i korridoren har vi skoskåp för förvaring och tavellister med familjefoton ovanför. Jag har även ett högre skoskåp där jag har ordnat ett ”årstidsbord” enligt dina råd 🙂 med en vacker tavla, en blomma, någon prydnad som betyder mycket osv, mycket nöjd med det :-). Det jag undrar över är vad vi kan göra med väggen rakt fram för att få ett vackert blickfång från soffan? Korridoren är rätt mörk så har funderat på en stor maffig vägglampa men inte hittat något. Har du tips på lampa eller annat förslag? Ska man ha någon matta, vilken? Och ska vi ha något på väggen mittemot tavellisterna? Har funderat på en spegel men är osäker. Har du något annat förslag? Väggarna är vita och skåpen likaså, kommer få vara så några år men så småningom skulle jag vilja ha en ny tapet, något tips som jag kan längta efter? :-). Samtliga rum i huset har någon form av anslutning till korridoren. Vi har mycket vita, bruna och beiga toner med inslag av petroleum, mörk turkos och mint. Gammal ekparkett från 60-talet som vi har slipat och oljat. Som metall har vi krom/silver. I anslutning till korridoren finns entrén med en svart matta som täcker golvet där, i vardagsrummet finns en beige matta med mönstret gåsöga. Min inredningsstil skulle jag kalla modern retro. Tack på förhand!

  Jannice svarar:

  Ååå tack för vänliga ord och vad roligt att ert badrum blev så bra. Jag kände direkt att ni skulle ha en spegel. Nu finns det ju så mkt att välja på. Det skulle också förstora känslan och inte konkurrera med tavlorna.

  Retro känsla på spegel är ju ex den här. Inte helt billig men man kan ju hitta sådan på loppis, auktioner. Men du kan ju också gå på en i en färgton som Aytm har. Denna är ju snygg till era färger och blir inte så ”blingig” . Eftersom det händer lite runtomkring tror jag en rund med lite tonat (finns även i grått, eller guld) kan lugna platsen.

 • Linda skriver:

  Hur stor matta bör man välja om jag ska ha två 3-sits soffor a’ 240 cm (ca). Ska ha dem mot varandra.
  Sofforna är i antracitgrå plysch. Golvet i ljusgrå som du visade upp nyligen.
  Kritvita väggar. Har just nu även grå gardiner och en mörkgrå sidebord. Som du hör bör jag bryta av med färg! Ska jag våga mig på en typ gammelrosa matta? Eller ljusgrå?

  Jannice svarar:

  Smutsrosa låter fint, men risk för att tröttna om du vill förändra. Den i mullvad som de har på Classic Collection är ju super till det och jordar bättre än en rosa som tillhör metallelementet det också. Jag tycker ände en 3 m x 2,5 är lagom. kram

 • Liaskriver:

  Hej och tack för möjligheten att ställa min fråga. Tack för er podcast, mycket lärorika.
  Jag har en kanske lite ovanligt men aktuell fråga angående hur man kan inreda/dekorera en skänkskåp i obehandlat furu med lite patina. Den har skuren dekor på toppen samt två hyllor mitt på. Det är hyllorna i byrån (2st. 20 och 50 cm djupa och 120 cm långa dock bara 20 cm höga) som jag vill inreda lite. Vi har kall gul (nästan beige) tapet och soft tale färg i slutändan av en större hall, där skåpet står, samt vit bröstpanel.

  Tack på förhand.
  Lia

  Jannice svarar:

  Du behöver få in kontrast. Iform av levande växter och gärna något i mörkbrunt. En skänk kan uppfattas tung så att jobba med lätt känsla (glas) kan också bli jättefint. Ska du ha ngt svar i jobba med svart smide i tunna linjer så det inte blir för hårt till de andra ton i ton färgerna. Även ljust grått är fint till och krispar till den kalla beiga.

 • Sara skriver:

  Hej!

  Härligt med frågestund!
  Jag har en fråga gällande vårt uterum. Det är omålad furu i det och jag vill gärna få bort bastukänslan. Samtidigt vill jag få en mjuk övergång från vårt greiga vardagsrum ut till trädgården. Jag tycker vitt blir för skarpt då (har sett grannens som liksom lyser upp och tar över för mycket). Funderar på ljusgrått och så vitt tak, vad tror du om det? Ska jag behålla vissa furudetaljer som t. ex. på en bjälke i taket eller ska allt målas i samma färg?
  Funderar också på kulör på väggarna i sovrummet, som är ganska stort. Vi har mörkbruna garderober men vita bokhyllor där. Blir det finast med en mörk eller med en lite ljusare färg? Eller ska vi satsa på tapet..? Och vilken kulör..?

  Tack på förhand!
  Sara

  Jannice svarar:

  Jag hade gått på en ljusgrå och vitt tak, och måla även bjälkarna vita. Blir enhetligt och fint.

  Till vitt och mörkbrunt är det ju jättevackert med någon pudrig färg. Om maken inte går med på det är kanske Reflecitons by Add Simplicity ngt?  Min egna kulör. Låter fint enligt mig. Eller en ljusgrå ton ncs 2000 -n.

   

 • Pernilla Jskriver:

  Har följt din blogg i många år nu men saknar tips på hur man möblerar under snedtak. Har en underbar vindslägenhet ”penthouse” liten men naggade god och behöver verkligen möbler under under snedtaken, är det ngt speciellt jag skall tänka på? Hur ska jag tänka i mörka hörn, ljussättning alt blommor? Lägenheten är långsmal, inte många rutor av baguan som kommer in, jag har också en sovalkov i vardagsrummet vilket gör det till en utmaning, killarna delar ett rum som är svårt att få mysigt då det är långsmalt och. Sen öppnar upp sig i en kvadrat, känns som att ens sängen står i en korridor, tacksam för hjälp.

  Jannice svarar:

  Det är inte helt lätt det där med snedtak. Det man bör tänka på för att inte få en tryckande känsla är att jobba med uppåtriktade linjer i tapeter, växter. Belysning som strävar uppåt. Jobba med låg förvaring där du får rum med fina ting som skapar blickfång och tänk på luta stående rektangulära tavlor så känns det större. Även ljus färger förstorar rummet.

 • Marieskriver:

  Hejsan! Tack för alla fina tips du ger:) . Tänker måla om i sovrummet och köpa ny sänggavel, matta osv. Osäker på färgsättning. Funderar på beige eller svart sänggavel. Vilka utav dina ” väggfärger funkar snyggt till detta? ( ej rosa) . Funderar på beige matta . Tycker även mycket om blått . Tack på förhand!

  Jannice svarar:

  Beige sänggavel, mullvadfärgad matta. Blått vitt och lite mörkare brunt trä på era sängbord. Urfint, klassiskt och vilsamt. Kööööööör! Så fint! Fint med silverdetaljer till. Känns nytt och fräscht!

 • Miaskriver:

  Hej! Uppskattar att du tar dig tid med frågestund! Önskar tips på hur man får allrummet i en nyrenoverad källare mer ombonat. Och vilka element som behöver tillföras med tanke på att källaren är omgiven av jord… Nu har vi ljusgrått klinker och ljusgrå, nästan vita målade väggar. Små fönster just under taket finns. Önskar också tips på en större köksmatta att ha i köket framför diskhon. Köket är vitt, stort och g-format med bänkskiva i marmor, väggarna varmgrå och golvet i ljus ek.

  Jannice svarar:

  Låter som om ni har överslag av metall om det är ljusgrått. Jag saknar träelementet växter och en mängd belysning där nere. Samt att du adderar en beige matta som jordar och håller om platsen (låt den bli kall beige eller ljus mullvad) I köket hade jag gått på någon färgton du jobbar med. Pappelina har i plast om du vill ha det. Ett annat tips är Rusta som kör bra priser och man kan byta ut. Eller så kör du en orientalisk lite likt den som jag skrev om från Mio här. Som passar med marmor och den stilen…

 • Cajsa skriver:

  Skulle du vilja berätta vilken största lärdom du fått med dig genom arbetet som egenföretagare?
  Och… vitt trähus med svarta dörrar vilken färg skulle du då välja till fönsterfoder och knutar?
  Love din blogg 😍

  Jannice svarar:

  Ahh rolig fråga. Det är vikten av att göra en affärsplan, följa upp sina idéer och ständigt utvecklas. Att vara egenföretagare blir en livsstil.

  Vita… Hade hellre jobbat med svarta detaljer och rottingkrukor i askigt grått trä med mkt buxbom… Såg massa sådan fina exempel i London.

 • Hej! Tack för ditt jobb med bloggen/podden, mycket inspirerande! Hur gör du med lamp-sladdarna (till bordslamporna)du har bredvid sofforna i allrummet? Kontakter på väggar? Snubbellinor..😉? Mvh Helena

  Jannice svarar:

  Antingen under mattan… eller så kör jag list på golvet (som en halvmåne. Tack söta för fina ord.

 • Eva skriver:

  Jag har en fråga angående en sekelskifteslägenhet vi köpt och får tillträde till den 1/6. Den har någon gång under 70-talet blivit av med all stuckatur och kakelugnar. Om vi börjar med stuckaturen, tycker du vi bör sätta upp någon form av stuckatur igen eller ska man acceptera lite rakare väggar och övergång till tak utan någon ens taklist idag. Vi måste renovera alla ytskikt men är lite osäkra på hur vi ska göra med stuckatur och takrosett. När det gäller kakelugn funderar vi också på om vi ska försöka hitta en gammal eller om vi ska köpa en nyproducerad. Vi behöver den egentligen inte för värmen utan det är mer för charmen och utseendet. Skulle gärna höra dina tankar kring hur man kan tänka här.

  Jannice svarar:

  Direkt tänker jag på vad ni själva har för stil. Kör ni klassisk stil och lite elegantare hade jag gått på att återställa och gå in för kakelugn. Har ni modernare stil hade jag gått på att inte hålla på med det utan rakare linjer.

 • Sandra skriver:

  Hej! Tar du inredningsjobb hos privatpersoner? Mvh Sandra

  Jannice svarar:
  Inte för tillfället då jag har massa andra jobb nu så tiden räcker inte till.
 • Rebecca skriver:

  Hej!

  Vad glad jag blev när jag såg att du bjöd in till frågestund. Jag är nybliven ägare till ett litet hus med ljusgul träfasad, vita knutar, ljusgrå grund och mörkgrått/svart plåttak. I dagsläget är huset åt det lantliga hållet, med fönsterspröjs och lite krusiduller på t ex altanens träräcke. Jag vill gärna att huset ska kännas mer modernt och ”rakt”, så spröjs m m lär ryka snart. 🙂 Men framför allt är jag sugen på att måla husfasaden ljust ljust grå, med vita knutar. Min fråga är vilken färg jag bör välja till grunden? Bör husgrunden generellt vara ljusare eller mörkare än fasaden?

  Sedan vore det jättesnällt om du även ville komma med något tips om färg på ytterdörren. 🙂

  Rebecca

  Jannice svarar:

  Jag hade gått på mörkgrå grund till det ljusgrå, sedan svart dörr. Supersnyggt!

 • Carina Forslindskriver:

  Hej Jannice! Var hittar jag finaste solspegeln? Använder du även kristaller osv? Jag söker efter inköpsställen för att stärka Chi.
  Tack så mycket för en bra pod och blogg.
  Carina

  Jannice svarar:
  Sjätte sinnet brukar ha kristaller. Visst jobbar jag med dem ibland, men mest med saker som förstärker mitt mindes. Solspeglar till bra pris har jag bloggat om, sök på det. Men annars har både HM Home fina, indiska, Newport. Kram
 • Hannahskriver:

  Först, tack för en inspirerande blogg och podd! Jag undrar hur man ska tänka när man måste ha mycket förvaring i sovrummet. I dagsläget har vi en vägg med fristående garderober mitt emot sängen. Detta känns inte jättekul att ligga och titta rätt in i när man ska sova. Har du några andra smarta förvaringslösningar eller hur kan man få till en ”snyggare” förvaring som är mer vilsamt för ögat. Tack på förhand!

  Jannice svarar:

  Två alternativ. Antingen jobbar ni med någon vacker tapet på garderoberna, eller så är alternativet att jobba med lägre förvaring  med dekorativa hyllor över eller yta för dekoration.

 • Kristinskriver:

  Hej!
  Gillar verkligen helgens feng shui tips, tack för dem! Apropå sovrum som var senaste inlägget, vad har du för tips gällande kläderna man använt under dagen… krokar i sovrummet eller någon helt annan genialisk idé? Jag blir tokig på dessa klädhögar 🙈😅
  En annan fråga gällande förvaring, hur och var förvarar du vinterkläder, mössor, vantar, skor etc när de ej är i säsong?
  Kram

  Jannice svarar:
  Antingen hänger jag in dem igen i garderoben om de inte ska användas eller går de i tvätten, så jag ser inte det som ett problem. konstigt kanske… ibland vädrar jag ngt när jag kommer hem och tar in och sätter i garderoben på kvällen.
  Mössor vantar , vinterkläder lägger vi i plastboxar och har i förvaring i klädkammaren. Alternativt vaccumplastpåsar som är jättebra som gör allt mindre. Kram 🙂
 • Jennifer skriver:

  Hej!

  Kul med frågestund!

  Min fråga gäller hängande fönsterlampor. Vi har ett fönster i köket och nedanför den har vi köksbänken. Så ingen plats för blommor eller stående lampor. Har börjat fundera på hängande belysning. Har du några tips på vilken lampa man skulle kunna ha där? Eller kanske andra tips på hur man klär ett fönster utan fönsterbänk?

  Runt fönstret har vi tapeten vårklockor från svensk tenn. Och sedan en ljus bänkskiva och köksluckor i färgen canvas (marbodal).

  Tack på förhand!

  Jannice svarar:

  Hade det inte varit vackert med en vit bestlight som hänger ner? Liten nätt enkel och passar stilen. Alternativt skomakarlampa enkel från svenskt tenn som håller samma stil.  Satsa även på en fin pump för ert diskmedel då den kommer hotta upp platsen.

  Det var alla frågor det! Pjuh! Hoppas nu ni alla blev nöjda!

  Stor kram och fin dag till er alla!

  Jannice

  Inlägget innehåller en del adlinks.

  ,

  ,

   

 • LOADING..