Färgpalett som passar perfekt till sovrummet

2016-07-27 2 kommentarer
Kulör / Moodboard / Sovrum

Annonsen laddas.

Beach house färger

.

Här kommer ett färgkollage inspirerat från hav, sand och svalkande toner. Ett perfekt sätt att jobba om du vill skapa en känsla innan du inreder ett rum eller hela huset. Börja med att leta bilder och sätt en färgskala.

.

beachhouse

beachhouse 1

.

Svala blå toner som hjälper oss att koppla av och finna ro. Den ljusa pudertonen är moderlig och omhuldande vilket känns beskyddande.

Önskar er en fin tisdag! Idag bär det iväg mot Växjö och till min bror med familj. Ska bli så mysigt att få träffa dem och barnen, som vi längtat!

Kram på er,
Jannice

.

.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Love it!!!! Precis de kulörerna vill jag ha i vårt sovrum sen!!
Jajamen, det ska med renoveras *ha ha ha*
Öppnas upp i nock och sen en sida med garderober.
Grå väggar och grå heltäckningsmatta tänker vi oss 🙂
Sparar den här inspon i min Pinterest!

Ha en ljuvlig dag!
Kram Anna

För fem år sen målade vi Lady Jotuns färg ”sjöglimt” i sovrummet och jag har inte ångrat mig en dag. Fortfarande så fint! Har lovat mig själv att aldrig mer ha ett vitt sovrum. Tack för alla feng shui tips!

Feng Shui skola 5 – Färglära

2016-07-26 14 kommentarer
Feng Shui Skola / Kulör

Annonsen laddas.

Bild: Beckers
.

Idag hade jag tänkt ta upp ämnet FÄRGLÄRA. Först och främst, vad är egentligen färg?

Färg består av energi som vibrerar på olika frekvenser och våglängder. Därför ser vi inte bara färg med ögonen utan tar även in färg med huden. Det är också därför många blinda kan känna färg. Ja, så det spelar roll om man sover i ett rött påslakan och lampan är släckt. Olika färger vibrerar på olika våglängder så självklart påverkas vi även av de klädesplagg vi har på oss. Ni vet när man tagit fram kläder på kvällen innan, och när man ska ta på sig det på morgonen känns det så fel. Det beror på att våra energier har förändrats och är inte längre i samklang med klädernas färger/energier. Det är sällan vi exempelvis tar på oss en röd tröja om vi känner oss nervösa inför något. Svart absorberar energier (tänk på de gamla damerna i Grekland i sina svarta kläder) och vitt blir som ett ”skydd”. Det är därför man alltid yogar i vita kläder och det är därför du ska undvika svart om du exempelvis ska sitta i ett jobbigt samtal.

.

.

Vet vi hur färgerna påverkar oss, kan vi välja en färg som passar rummets aktivitet och det vi vill få fram. Genom att välja en neutral färg på väggarna är det lättare att ändra efter årstid och humör. Tänk på vad vi vintertid suktar efter rött, värme och mustigare nyanser som ger oss värme (yang) inomhus när det är yin utomhus. Och tänk vad vi så gärna vill få in grönskan och krispigheten så här års när vi längtar efter våren.

Färgernas inverkan:
– Yangfärger är varma, aktiva (röd, orange, gul)
– Yinfärger är kalla, lugna (blå)
– Neutrala färger har även dem en mer lugnande effekt på oss (grön/turkosa)

Studier visar att vår puls ökar om vi tittar på en röd färg. Att vår aptit ökar tillsammans med orange kulör, och minskar tillsammans med blått. Kanske man inte äter så mycket i ovanstående kök?

Varför använder vi oss då inte av dessa verktyg? Vilka färger på väggarna kan förbättra vår inlärningsförmåga? Hur kan vi skapa välbefinnande i ett väntrum, i skolan eller för patienter på ett sjukhus? Visst är det spännande?

Kram Jannice

 .

.

Skriv en kommentar

14 kommentarer

Hej Jannice,
tack för en fin blogg och goda idéer. Jag har läst dig ett tag nu och kan på något vis inte sluta med det. 🙂

En sak jag undrar över dock – jag ska i september byta boende och i det nya boendet vill jag inreda Feng Shui-inspirerat. Jag tycker om ordningen och redan du pratar om och de olika elementen och hur de påverkar varandra. Jag har bara väldigt svårt för färgerna du ofta pratar om. Jag gillar INTE blått. I någon form. Jag känner mig inte avslappnad alls med den färgen och många av de färger du bloggar om har något blått i sig. Vad gör man? Jag är en sådan som älskar orange och rött och klär mig ofta i de färgerna men förstår att jag inte kan ha det som väggfärg, det blir för mycket. Jag tänker mig basfärger i nya boendet som vitt, beige (sand) och guld som accenttoner. Att bryta av med jordfärger, t.ex. en brun matta etc. Vad tror du om det? Jag vill ju fortfarande ha lugnet omkring mig.

Ser fram mot ditt svar,
hälsar Marie

Hej Jannice!

Jag är jätteglad att jag upptäckt din blogg nu, läste om dig i en tidning för några år sedan och har haft det här med feng shui i bakhuvudet lite slumrande. Placering av möbler och ting har jag märkt vara viktigt. Men ditt inlägg om färg var väldigt inspirerande. Jag har just startat en egen blogg sedan i påskas bara, men fascineras av hur jag tänker ännu mer än någonsin i färg och varför jag nu är som tokigt förälskad i skogsgrönt och orange… Jag hade hoppats få plats på Bloggforum men upptäckte lite sent tyvärr. Jag får följa dig och vad som händer där via din blogg i stället. Men titta gärna in på min blogg om inredning, fokus form och stil som håller i tiden, om du har lust vid tillfälle (www.stilitiden.se). Det hade varit väldigt roligt med respons och något råd.

Önskar en härlig vårdag!
Camilla

”Ni vet när man tagit fram kläder på kvällen innan, och när man ska ta på sig det på morgonen känns det så fel.” Åh vad jag känner igen mig i det! Jag tycker så mycket om din blogg och din feng shui-skolan och jag suger åt mig så mycket jag bara kan! Jag upplever att mycket handlar om sunt förnuft och ren instinkt – som vi dock verkar ha förträngt ibland. Jag har ett par böcker om feng shui hemma och jag läser alltid din blogg. Jag har tom fått min man att tänka feng shui och säger Simplicity vet han precis vem jag menar 😉 TACK!

Tack för ännu ett fint inlägg i fengshui-skolan! Jag brukar ofta tänka just det du nämner, att samhället skulle må bättre med lite energitänk..inom vård, skola och arbetsplatser rent generellt!
I mitt hem försöker jag hela tiden ha fengshui-tänket även om man är lite begränsad i en hyresrätt ;).
Helt plötsligt förstår jag också varför jag är så in i norden less på att klä mig i svart. Jag är ju redan som en svamp som drar åt mig av energier och skulle därför behöva mer av det vita skyddet! 😉

Tack igen, du inspirerar så jag blir alldeles varm och lycklig ända in i själen!
Kramar!!

Hej Jannice!
Du skriver så bra om feng shui. Jag har lärt mig mkt under de här åren som jag följt dig.

Har du något tips för inredningen vad det gäller att bli friskare eller hålla sig frisk? Ska jag tänka på blommor, färger, eller hur ska jag tänka.

Jag har varit svårt sjuk i cancer och känner att jag måste göra om hemma om jag ska kunna hålla cancern stången och få bli frisk resten av mitt liv.

Förstår att det här är en stor fråga men du kanske har några enkla tips eller tips om böcker i ämnet kring sjukdomar och feng shui.

Kram

L

Ser fram emot att läsa din blogg på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Gillar din smak o är glad Feng Shui för din skola på söndagarna.
Tack för att du förgyller min vardag

Spännande med färg, vi lärde oss mycket om nyanser på gymnasiet (estetiskt program) men inte om hur kroppen påverkas av dem. Det var mest tal om kallt, varmt och komplement färger men inte så mycket om hur bilderna påverkades av dem. Jättekul att få läsa om, jag inspireras väldigt av din blogg. Försöker nu få min man att inse att vi kanske ska börja använda oss av lite mer feng shui här hemma (som jag för övrigt skrev mitt projektarbete om) och kanske introducera någon annan färg än grått och svart här hemma 🙂 tack för en strålande blogg!

jag älskar kläder och tycker plagg med färg är fina, men jag klär mig alltid i vitt/beige/champagnefärgat… vad säger det om mig?
tack för en inspirerande blogg:) kram

Jag har fått för mig att jag inte gillar grått, ändå är det just i det rummet jag trivs bäst. Något att fundera över…
Tack för nya tankar ;-).
Annika

Hej!
Gillar din blogg riktigt mycket!
Det här inlägget med färglära tycker jag om & ser fram emot fler.
Ha en härlig söndag,här har vi ett härligt höstljus!
Varma Hälsningar
Lise-Lotte Nydahl

På semester i Småland

2016-07-25 Skriv en kommentar
Allmänt / En dag i mitt liv / Reseinspiration

Annonsen laddas.

Lite blandat här på bloggen i semestertider! Så här kommer ytterligare ett vykort! Denna gång från Småland. Just nu befinner vi oss hos barnens farmor och farfar i deras sommarstuga. Bad i massor, underbart väder, glass i stora lass, fiske, båtutflykter och storkusiner som pysslar om de små, som stormtrivs. 

Hoppas ni alla har det härligt vart ni än är! Jag insuper värmen och solen med stooor tacksamhet! 

Stor kram,

Jannice 

Skriv en kommentar

Små enkla medel som gör stor skillnad

2016-07-24 1 kommentar
Badrum / Feng Shui

Annonsen laddas.

Badrum svartvitt

.

Hittade de här två bilderna på Pinterest och ville bara visa er vilken skillnad det blir när man addera träelement (den lilla kvisten i vasen) i badrummet. Små enkla och billiga medel som gör så stor skillnad i ett badrum, som annars upplevs, kalt och kallt.

.

blogg badrum

Så se till att knipsa av en liten kvist i från trädgårdens växter eller från murgrönan på balkongen eller från palmen i krukan. Svårare än så behöver det inte vara för att skapa balans och välbefinnande i badrummet.

Kram Jannice

.

.

 

 

Skriv en kommentar

1 kommentar

Feng Shui skola 4 – Yin och Yang

2016-07-23 17 kommentarer
Feng Shui Skola

Annonsen laddas.

Bild: Sköna Hem

.

Balans mellan yin och yang behövs för att harmoni skall uppstå, i våra liv, i vårt arbete, i vår inredning och trädgård. I Feng Shui ser man livet som en dans mellan dessa två, samtidigt som de är varandras motsatser, ska de samspela med varandra. Kort och gott: Kontraster som samspelar med varandra ger harmoni. Symbolen som vi oftast kallar Yin & Yang heter inte så utan Thai Chi, och betyder Frid & Balans. Och det är ju precis det vi vill uppnå, oavsett om det är ett stilleben, en miljö eller våra liv vi skapar.

.

.

Förslag på motsatsförhållanden kan vara:

 • Manligt mot kvinnligt
 • Vitt mot svart
 • Hårt mot mjukt
 • Rakt mot runt
 • Högt mot lågt
 • Mörkt mot ljust
 • Blankt mot ruff
 • Sol mot skugga

– Om du  exempelvis har ett rum med väldigt mycket maskulina raka, fyrkantiga möbler (Yang) kan en stor blombukett på bordet (Yin), balansera upp inredningen och inte göra den så hård.

– Har du däremot ett romantiskt sovrum med mycket blommor, ornamenterade mönster, ger en industrilampa som sänglampa en balans till rummet och stramar upp.

– Bara höga saker i ett fönster blir inte balanserat förrän man får in något lägre.

– När vi exempelvis har haft mycket att göra en tid, och känner oss nästintill ”vidbrända” (Yang) vad gör vi då? Vi åker på semester i solen, med mycket människor på stranden och….. lapar i oss ännu mer sol, Yang! Vad borde vi egentligen göra tror ni? Kanske sitta i skuggan och läsa en god bok? Strosa i skog och mark? Vandra i bergen som ger oss Yin?

Är ni med mig? Livet och inredning handlar om balans, då blir det som bäst och det är precis vad den här bloggen bygger på. Det ska alltid finnas en underton som grundar sig på balans och harmoni.

På bilden från Sköna Hem ovan, kan man se ett visst överslag av Yang. Vad är det som bidrar till det? Mycket kantiga och maskulina former, blanka ytor, vit färg och hårda material. Dock balanseras detta upp de svarta kontrasterna, blomman på bänken som är av femininare slag; rosa, romantisk och i en rund kruka. Vilken skillnad det skulle det ha blivit om det varit några stela kallor i en kantig vit vas? Förmodligen inte lika intressant. Även den runda formen på lampan och burken på bänken plus ringarna i mattan som avspeglas till höger gör sitt åt helheten. Balansen med det svarta räcker för att väga upp allt det ljusa. En mjukare kontrast hade det dock blivit om man valt att också ta in mörkt brunt trä (elegant känsla) eller ljust trä (nordiskt modernt).

Missat tidigare inlägg i Feng Shui skolan? Du hittar dem här:

Feng Shui skola  – en introduktion
Feng Shui skola – bakgrund
Feng Shui skola 1 – chi, energi & rörelse
Feng Shui skola 2 – kraftposition
Feng Shui skola 3 – de 5 elementen

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

.

Skriv en kommentar

17 kommentarer

Tack för en intressant skola. Feng Shui är helt nytt för mig. Jag har tre likadana ljusstakar i metall i olika höjder. Ljusstakarna föreställer grenar och är silverfärgade. Vilket element tillhör de? Kan ett föremål tillhöra flera olika element?
Tack på förhand.

Hej jag håller på och inreder mitt vardags rum. Just nu har jag grå soffa och vita hyllor vit lampa.

Rummet känns så spretigt.

Jag undrar hur jag vet vad jag ska ha för element mer i rummet har du tips hur jag ska tänka för att få in både yin och yang hemma 🙂 tack för underbar inspirerande blogg! Glad sommar!

Kram Sandra

Ojojoj! Detta var intressant! Nu längtar jag efter att Yin & Yanga så fort jag vaknar i morgon! Jag får nog bara se till att plocka undan alla leksaker och annat löst som ligger och skräpar i huset.
Tack för ett för mig mycket givande och inspirerande reportage 🙂

Jag väntar alltid på din söndgsskola. vad är motsats till brunt. har kanske för mycket bruna möbler i mitt hem. lite murrigt. Hur få balans i det?

�sch, är det inte lite larvigt, vadå svart och döden=kvinnligt, inte jag iafall. Sedan undrar jag var färgerna är, varför bara svart och vitt? Vad i naturen är svart och vitt enkom? Varför är moderna västerlänningar så skrajsna för färg? Jag tycker att det där köket ser dött och sterilt ut, precis som många andra kök nuförtiden och inte gör det mig pigg och glad. /Vänligen Lisa.

Håller helt med Lisa. det känns unket att tala om manligt och kvinnligt – särskilt när det gäller ting i hemmet. Jag vet vad Yin och Yang är, men när man börjar blanda ihop det med romantiska blommor eller strama möbellinjer, känns det som man kommer lite långt från filosofin.

Hej kära du. Det handlar inte om bara svart och vitt. Jag använde det nu för att just yin o yang märket är det. Visst går allt att dela in i färger. Ex brun är yin. Och man ska alltid ha fler färger i en inredning inte bara svart och vitt. Livet handlar om att komplitera och lyckan kräver oftast motsatsförhållande. För hur ska vi kunna vara lyckliga och glada om vi inte vet hur det känns att vara sorgsna?
kram Jannice

Jätteintressesant inlägg! Jag som har väldigt mycket svartvitt hemma och väldigt grafiskt tycker att jag har svårt att hitta en balans här hemma! Jag gillar inte det här blommiga, romantiska och har svårt att t ex placera en mer femininare blomma på bordet. Orkideér är väl det enda som går hem, men då ska dom helst vara vita! Har inte kollat så noga på sidan här nu, men har du någon kort kurs eller föreläsning om nåt liknande så är jag definitivt intresserad. Bor ju precis utanför Helsingborg, så jag har nära och bra till dig! 🙂

Veckans kap – vattenkanna

2016-07-22 1 kommentar
Veckans kap

Annonsen laddas.

vattenkanna

Veckans kap får bli denna fina vattenkanna som finns hos Lagerhaus! Priset 199 kr!! Den rymmer 1,7 liter och kan med fördel stå framme som ett vackert blickfång i köket, vilket gör att du inte heller kommer att glömma vattna dina växter!

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Så lätt skapar du en inbjudande uteplats!

2016-07-21 1 kommentar
Trädgård

Annonsen laddas.

trädgård belysning girlang

.

Nu när de varma dagarna har kommit tillbaka vill jag bara ge ett råd! Ät och njut så mycket som möjligt, UTE! Att skapa en plats med sköna stolar, vacker utomhusbelysning, gör dagarna extra långa och ger dig sommaren bästa minnen.

Den här platsen är så vacker. Ett gammalt bord, pinnstolar och ljusgirlanger som skapar stämning.

Svårare än så behöver det inte vara. Tänk, ute som du inreder inne, så blir du inte så begränsad!

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Hej Jannice!
Jag undrar om du ska ha någon frågestund igen där vi läsare får möjlighet att be om tips kring hemmet. Efter semestern kanske? Jag har nämligen insett att jag behöver hjälp angående val av vardagsrumsmatta, jag kommer ingen vart i mina egna funderingar och att få höra dina tankar vore verkligen guld värt!
Tack för en fin blogg, jag kikar in här varje dag!
Kram

Feng Shui skola 3 – de fem elementen

2016-07-20 69 kommentarer
Feng Shui Skola

Annonsen laddas.

de 5 elementen

Varför ska man inreda med hjälp av Feng Shuins verktyg? Studier visar att inredningar som efterliknar naturen och som innehåller de 5 elementen gör oss mer harmoniska. Vilket i sin tur leder till ökat välbefinnande. När man inreder efter den asiatiska läran är det de 5 elementen som utgör basen och som hjälper till att skapa balans och harmoni i inredningen.

Vi ska nu lära oss att skapa balans mellan dessa element. Detta går att använda på allt från inredning, trädgård, stilleben och även på vår klädsel. Och det bästa är, att oavsett stil – kan just du finna harmoni i ditt hem, med dina befintliga möbler, med ditt tycke och din smak!

Vi börjar med att lära oss att det finns 5 element. Vackra saker, bilder, platser och inredningar har de alltid gemensamt att alla elementen är representerade. De 5 elementen är:

 • Eld
 • Jord
 • Metall
 • Vatten
 • Trä

Nedan kan du läsa mer om de olika elementen. När du har gjort det, prova själv i ett rum där du är mindre nöjd med inredningen. Titta vilka element som finns där. Bena upp dem med hjälp av nedanstående verktyg. Vilka element fattas och vilka det kanske finns ett överslag av. Ofta är det så att man har mer utav något element, och ofta saknar något annat. Observera att varje element har en form, en färg och ett material. Kanske du inte gillar den gröna färgen som träelementet står för. Då kan du istället använda dig av en randig kudde, då ränderna (pelarliknande former) också är trä.

Det handlar inte om att ha 20% av alla de 5 elementen, utan försöka få dem alla representerade. Dock är det viktigt att påpeka att eldelementet är det element vi behöver minst utav för att skapa maximal effekt. Tänk t.ex. när du lägger en röd kudde i en vit soffa. Det räcker liksom med det. Eldelementet i färg, bör användas lika lite som det förekommer i naturen, brukar vara en bra tumregel.

Eldelementet

 • Allt ljus, elektriskt oljelampor, eldstäder, stearinljus m.m.
 • Saker från djur såsom ull, päls
 • Husdjur
 • Konstföremål som föreställer djur, eld, solsken eller har den gul, oranga färgen
 • Trianglar, pyramider
 • Det röd/gula färgspektrumet (klar färg)

X

Jordelementet

 • Tegel, keramik, kakel
 • Konst med landskap, fält
 • Fyrkanter och rektanglar
 • Tomma ytor
 • Jordfärger och ockragul

X

Metallelementet

 • Metaller
 • Sten (inte för liten)
 • Berg
 • Oslipade kristaller
 • Konst av metall
  Cirklar, ovaler
 • Metallfärger, ljusa pastellfärger och vitt

X

Vattenelementet

 • Svart och mörka färgtoner
 • Frias asymmetriska former (som när man häller ut ett glas vatten….)
 • Glas
 • Slipad kristall
 • Speglar
 • Reflekterande ytor
 • Vattenarrangemang
 • Konst som föreställer vatten

X

Träelementet

 • Gröna färger (mellanblå)
 • Träsaker
 • Växter
 • Tavlor och tyger med växtlighet
 • Pelarliknande former
 • Konst med landskap, trädgårdar, blommor

X

Har du missat de andra kapitlen? Du hittar dem här:

Feng Shui skola  – en introduktion
Feng Shui skola, bakgrund
Feng Shui skola 1, chi, energi & rörelse
Feng Shui skola 2, kraftposition

Kram Jannice

Skriv en kommentar

69 kommentarer

Wow! Din blogg ger mig sådan inspiration till hur jag vill ha det hemma!! Just nu står jag och stampar med en obalanskänsla i kroppen och en sambo blir rolig på allt ommöblerande. 😉 vet knappt var jag ska börja… Tack för vackra foto och inspiration! /Ida

Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing subject with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

We’ll items such take yet another appear at to two styles of users: newly released Zune vendors who will probably be creating plans for an upgrade, and the ones performing this to come towards the conclusion between a Microsoft zune plus an ipod touch. (A whole lot more experts worthwhile considering available to decide on from, which consist of the The new sony Individual stereo Times, nevertheless This particular this supplies you sufficient research to get the most effective notion from Zune rather of masters as apposed towards the iPod brand similar.)

Great blog right here! Also your site loads up fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

Thanks so much for giving everyone remarkably pleasant opportunity to read in detail from here. It is usually so enjoyable and also stuffed with fun for me personally and my office mates to visit the blog at a minimum three times a week to see the fresh tips you have got. And definitely, I am just actually fascinated with your dazzling things you give. Selected two ideas in this post are in fact the most effective we’ve had.

Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

“I wanted to write you this small bit of note to finally thank you over once more on your stunning suggestions you’ve got documented in this case. This is generous of men and women like you to give freely all that most of us may possibly have created available as an ebook to make some dollars for their own finish, principally since you can have tried it in the event you decided. These strategies also worked as the excellent strategy to realize that a lot of people have similar keenness comparable to my quite own to grasp way more on the subject of this dilemma. I believe you will find numerous much more enjoyable instances up front for folks who look at your website.”

I am just commenting to let you be aware of of the brilliant experience our daughter undergone visiting your web site. She discovered a wide variety of pieces, which included what it’s like to possess an incredible coaching character to have other people smoothly comprehend several very confusing matters. You truly did more than our own expectations. Many thanks for imparting the valuable, trustworthy, revealing and fun thoughts on this topic to Kate.

I do consider all the ideas you’ve offered in your post. They are really convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too quick for novices. May just you please extend them a little from subsequent time? Thanks for the post.

I needed to put you that very small observation to finally say thank you over again relating to the superb solutions you’ve shown on this page. It is simply generous of people like you to grant extensively exactly what a few people might have offered for sale for an ebook to help make some profit for their own end, and in particular given that you might well have tried it in the event you desired. Those advice additionally worked to become a great way to fully grasp other people online have the same fervor like my own to understand lots more when it comes to this matter. I’m certain there are several more enjoyable sessions ahead for those who browse through your blog.

My Partner And I simply intend to share it with you which I’m just new to posting and completely adored your review. Very possible I am going to bookmark your post post . You definitely have magnificent article material. Like it for discussing with us your url article.

It’s practically unthinkable to come across well-qualified parties on this theme, however, you come across as like you fully grasp which you’re revealing! Bless You

you are truly a good webmaster. The website loading pace is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterwork. you have performed a fantastic job in this matter!

I¡¦ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Studying this information So i am happy to exhibit that I’ve a very excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much no doubt will make sure to do not fail to remember this website and give it a look regularly.

We merely have to reveal to you the fact that I am raw to blog posting and very much cherished your report. Likely I am going to store your web post . You absolutely have wonderful article stuff. Value it for share-out with us your website post.

It’s actually practically close to impossible to find well-informed readers on this matter, however you seem like you fully understand the things you’re indicating! Bless You

My Partner And I really have to advise you in which I am new to putting up a blog and pretty much adored your article. Likely I am prone to remember your site post . You truly have memorable article writing. Love it for swapping with us your internet article.

It truly is mostly impossible to find well-updated users on this content, however , you come across as like you comprehend the things that you’re revealing! Cheers

It’s actually near extremely difficult to come across well-informed readers on this content, fortunately you seem like you are familiar with exactly what you’re covering! Excellent

I just hope to advise you which I’m really inexperienced to writing and certainly liked your review. Very likely I am likely to save your site post . You absolutely have outstanding article reports. Like it for sharing with us your web document.

Thank you for every other fantastic post. The place else may just anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m at the look for such info.

I merely intend to notify you that I’m just fresh to online blogging and extremely valued your post. More than likely I am probably to remember your web post . You truly have lovely article reports. Be Thankful For it for sharing with us your domain page.

It¡¦s really a great and helpful piece of information. I¡¦m glad that you simply shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

I simply intend to share it with you which I’m just inexperienced to writing and certainly enjoyed your post. Most likely I am probably to save your site post . You literally have impressive article subject. Acknowledge it for share-out with us your web post.

Thanks , I’ve recently been looking for information about this topic for ages and yours is the best I’ve found out so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure about the supply?

Hi, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer, could check this¡K IE still is the market chief and a large element of other folks will leave out your wonderful writing due to this problem.

It is actually almost not possible to come across well-advised men or women on this subject, in addition you come across as like you fully grasp those things you’re writing on! Bless You

Might be mostly not possible to come across well-qualified men and women on this area, still, you seem like you are familiar with those things you’re writing about! Many Thanks

You can definitely see your expertise in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

I simply couldn’t depart your website before suggesting that I actually loved the usual information a person provide in your guests? Is gonna be again steadily in order to inspect new posts

I¡¦ll immediately clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognise so that I could subscribe. Thanks.

What i do not understood is in fact how you’re no longer actually much more neatly-appreciated than you might be right now. You’re very intelligent. You recognize therefore significantly in relation to this topic, produced me in my opinion believe it from a lot of numerous angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs great. At all times maintain it up!

I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

A person necessarily lend a hand to make seriously articles I’d state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to create this particular submit incredible. Fantastic process!

What i don’t understood is in fact how you’re now not actually much more neatly-favored than you may be right now. You’re very intelligent. You recognize thus considerably relating to this matter, made me in my view consider it from so many numerous angles. Its like men and women don’t seem to be interested unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding. All the time take care of it up!

I simply want to mention I am just beginner to blogging and site-building and certainly liked your blog site. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You really come with good well written articles. With thanks for sharing with us your web-site.

Hej! Hur hanterar man det med rödmönstrade ”äkta” mattor? De dominerar gärna rummet! Blir det för mycket eld? Kan man föra in en annan accent i ett rum som har en sådan matta?

Bra fråga. Japp de kan gärna ta över. ett sätt är att ta in komplementfärgen grönt. så står den inte för sig själv längre. Eller väljer du 3 färger som går ton i ton i mattan och jobbar med i rummet på andra textilier, kuddar, plädar eller lyktor…

kramar jannice

Vår trädgård i all sin prakt

2016-07-19 6 kommentarer
Feng Shui / Trädgård / Vårt nya hus

Annonsen laddas.

trädgård addsimplicity 2016

Nu är trädgården som vackrast. Makalöst prunkande, grön och maffig. Hortensiorna blommar som aldrig förr, klematis samsas med ljuvligt doftande lavendel. Och så rosorna! Tyvärr när jag tog fotot förra veckan, hade många tappat sina blad, men är nu åter på gång att slå ut i sin fulla prakt.

trädgård addsimplicity 2016 5

Vår trädgård går i ljuslila till mörklila, cerisa toner. Vi lättar upp med vitt och ger tyngd med lite vinröda/svarta blad.

trädgård addsimplicity 2016 7

Här ser ni en av våra uteplatser. Denna närmast havet. Borta till höger ser ni vårt cafébord nära köket, och längst borta till vänster i anslutning till allrummet, vår matplats och utekök.

trädgård addsimplicity 2016 3

Bakom bambun och det japanska silvergräset har vi byggt in våra soptunnor. Det blev verkligen kanon, att slippa se dessa trista plastbyttor varje dag.

trädgård addsimplicity 2016 6

Vid ingången möts man av rosa rosor, klematis, daggkåpa och silvergräs. Mjuka former som leder till dörren gör intrycket och känslan lugnare än om ingången varit rakt mot dörren.

trädgård addsimplicity 2016 8

Enkelt sätt att skapa fin dekoration i trädgården är att lägga sten runt ett träd. Jordar och skapar harmoni.

Önskar er en fin tisdag. Här skiner solen och idag ska vi nog njuta en stund på stranden här nere!

Stor semesterkram,
Jannice

.

.

 

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Så smart att ”gömma” soptunnorna! Jag retar mig på våra varje dag för de är så fula. Dessutom måste de ha en viss placering inför tömning. Kan du inte visa mer bilder på hur du gjort? Tack för en toppen blogg!

Heeej!
Så makalöst vacker trädgård ni har!!!
Så otroligt genomtänkt och härligt när det växer så det knakar.
Vi har en ganska stor tomt, iaf 2000 m2 och vi fick röja bort det mesta då det var minst sagt igenvuxet o förfallet när vi tog över.
Så nu försöker jag skapa mindre ”rum i trädgården. Men det är svårt det där med trädgård tycker jag.
Altanen gör en hel del för trädgården nu med iaf:) Å vi tog i 😉
Ha de gott!
Kram Anna

Det gjorde ni rätt i! Ja jag tror det är mycket svårare med en stor trädgård. Men att göra rum och jobba med zoner tror jag är grejen. fortsatt fin sommar till dig kära Anna. KRam Jannice

Kan det bli vackrare?

2016-07-18 3 kommentarer
Feng Shui / Vardagsrum

Annonsen laddas.

pinterest

Måndag morgon och idag bjuder jag på en vansinnigt vacker bild. Här skulle jag gärna sitta i lugn och ro, med en bra bok i handen, blickandes ut över bouganvillor och havet. Här finns Feng Shuins alla 5 element representerade. Kan du hitta dem?

Fin dag till er alla!

Kram Jannice

Bild: Pinterest

.

.