Projekt tvättstuga – processen från start till…

Planera tvättstuga från start till målgång!

Kom ni ihåg att jag för några veckor sedan visade den här bilden som första skiss till min tvättstuga.

Jag tog med mig skissen och besökte Kvik i Helsingborg, där kikade jag på en massa olika skåp, luckor och hjälpmedel. Jag måste erkänna att jag har dragit mig lite för att tag i detta och för att ta alla beslut som behövs, men oj vad det blev lätt när jag kom på plats.

Efter besöket fick jag mejlat ett förslag på hur mina val skulle se ut, tillsammans med ett kostnadsförslag.

Och skåpen jag föll lite extra för blev de här… Så underbart vackra med en vit laminatskiva som arbetsbänk.

Ni vet väl om att vita skrivbord eller arbetsbänkar gör oss mer effektiva, och det behövs ju i en tvättstuga. Hehe…

Vi har snickare hemma som hjälper oss och projektet har blivit ganska så stort då vi inte haft något avlopp i källaren utan behövt gräva ner oss från gästtoaletten. Men med grymma snickare har detta fixats på kort tid så nu inväntar vi egentligen bara vitvarorna som kommer imorgon.

Jag är inte sponsrad utan bara i själ och hjärta rekommenderar jag dessa grymma hantverkare! Vill ni ha nummer så mejla mig. För hur lätt är det att hitta bra hantverkare? De växer inte på trän, men här har vi ena rediga guldklimpar! De släpper jag inte förrän jag fått fixat hela min önskelista. Haha…

 

Det här utrymmet har tidigare varit en plats för förvaring av lite smått och inte så mycket gott. Haha…  Men nu så börjar det förvandlas till ett rum att vistas i… en tvättstuga!

Väggar har byggts då det varit gamla ruggliga ytor. Kulören som jag valde heter  Nordsjö light and space. En underbar färg som skapar maximalt ljus vilket behövs i källarutrymmen. Taket fick dimmbara spots. Vilket lyft det blev! Golvet är ett gammalt Höganäs som vi valt att behålla.

Eller vad säger ni? Och här är förresten den fina kulören på dörrarna…

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder och kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

 

.

 

 

  1. Det blir ju såklart jättefint, vad spännande att se! Jag är oxå så spänd på att se vilket golv du väljer till nedervåningen – håller själv på att titta på golv till vardagsrummet o är sugen på inspiration. 😊 ha en fin dag!

  2. Kan tänka mig att dom är av den gamla gedigna stammen😂 och med ansvar oxå😉
    En sak som gör mig tokig här är, att jag ser ett svart fält med Bonniers text o sköna hem , webbredaktör, chefredaktör etc. Ligger liksom ovanpå ditt. Har försökt på alla vis att få bort det men jag kan inte😡😬😬 Detta innebär att jag kan bara se 5 cm på min IPad och sedan skrolla istället för som innan, 13 cm! Inte så hos dig?

  3. Jag är så nyfiken och har själv inte riktigt fattat hur färgen ”light and space” funkar. Kanske kan du förklara som själv använder färgen? 😊
    Rummet blir ju varken ljusare eller större rent fysiskt, utan färgen måste ju ge den illusionen. Men hur? Är den vitare än vanlig färg (s0500-n)? Är den blankare än normal väggfärg (glans 7?) Eller har Nordsjö helt enkelt gjort ett grymt marknadsföringsjobb och ”lurat” osd att deras färg är så mycket bättre än normal väggfärg? 😅 Haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

LOADING..