Simplicity

Gran nr 2 och lägesrapport

Ja här på bloggen lyser jag med min frånvaro. Ledsen att jag uppdaterat så dåligt men just nu ligger prio ett på att kurera mig och det går väl sådär… Sen sist så lägger vi till en bihållsinflammation också, så de senaste dagarna har jag hängt på sjukan eller legat i sängen och jämrat mig. Pjuh! Det var väl meningen att vi skulle vara ute i god tid i år med granar och pynt, för så här ser det i alla fall ut i vårt allrum, och här har ni vår gran nummer två. Den går i färgerna i rost, mässing, brunt, purpur och dovt lila.

Hoppas på att det vänder nu med antibiotika och lite nya mediciner. Håll tummarna! Ses imorgon igen!

Stor kram,
Jannice

Kommentera - 7 kommentarer
Föregående artikel Sovrum - säng mo…

Sovrum - säng mot fönster

Ni undrar kanske vart jag tagit vägen? Och det undrar jag bannemej också för uhh vad dålig jag känner mig. Är inne på 4:e veckans förkylning och sista har varit hemsk med smärta i öron, näsa, hals, hosta och ögon som är infekterade. Sover nada och det känns sådär med den uppladdningen inför förlossning. Så jag tar tacksamt emot era husmorstips!

Tillbringar mestadels av tiden i detta rum och vilar! Jag får många frågor kring det här med att vi har sängen vid fönstret och hur det rimmar med Feng Shui, och faktum är ibland måste man göra det bästa av situationen. Vi har en hel del snedtak (vilket ger tryckande energier och inte något man rekommenderar att ligga under) samt linjer som man inte bör placera sängen i och då är denna lösningen absolut den bästa, med uppsikt över rummet. Genom att ha större saker i fönstret som bromsar upp chiflödet och som nu, en vacker grankrans så blir energierna i rummet lugnare. Sedan har vi ju sovrummet på övervåningen vilket varken har insyn eller ger en hotfull otrygg känsla. 

Ett annat tips som ni kan använda er av är hänga upp gardiner som fungerar som en vägg och/eller en rejäl sänggavel.

Önskar er en fin dag från horisontellt läge.

Kram Jannice

Kommentera - 14 kommentarer
Nästa artikeln Gran nr 2 och lä…
Föregående artikel Vår julgran nr 1

Vår julgran nr 1

Här hemma har jag boostat med alvedon och vi har klätt gran nr 1! Julmusiken skvalar i bakgrunden och glöggen sprider härlig doft i köket. Dryckens värme lindrar halsen och så även stämningen. Med ljuvlig slinga från Ikea med guldstjärnor och med underbara kulor från My Habitation (kunde inte motstå dem när jag kom in på kontoret en morgon och Annika stod och packade upp dem) blev granen klockren i år. Tips till er som gillar julgranskulorna!! Jag såg att priset var nedsatt nu när jag länkade, så skynda fynda! Matchar fint med resterande inredning och så blir ju allt så mycket finare sedan gardinerna kom upp.  

Ville bara kika in en snabbis och säga ”Fin Lucia till er alla, hoppas ni får en lugn och skön dag”!

Kram Jannice

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Sovrum - säng mo…
Föregående artikel Helgens Feng Shu…

Helgens Feng Shui tips

Här kommer ett sent  inlägg. Har spenderat dagen på sjukan. Ahh… vilken pärs. Och så dessa virus, finns aldrig något att göra när man väl varit där. Bara härda ut denna smärta i öron, näsa, hals och så hosta på det. Tror aldrig jag haft så ont!! Ja nu känner jag mig ganska så sliten efter tre veckor och höggravid. Jaja.. men helgens Feng Shui tips kommer här. För när jag kom hem hade maken och Charlie satt igång en lussebulledeg så mitt tips till helgen blir, ta er tid för att baka något gott, bullar, pepparkakor eller något julgodis. Tittade på Ernst igår och han har så rätt i det han säger ”Ni som säger att ni inte har tiden, tid är det enda vi har och vad sparar vi all tid till?” Det finns ingen pott mot slutet som säger att du skrapat ihop 10 år extra att leva, utan livet pågår nu så sätt igång och baka, eller koka knäck eller något annat gott, och njut under tiden du gör det och över att vara i nuet och att göra det tillsammans med någon du tycker om. Sen kommer det bästa att få smaska i sig det! För det smakar ju alltid extra gott när man gjort det själv.

Trots att jag känner mig riktigt under isen kroppsligen, var det här fikan en höjdare tillsammans med mina bästa grabbar. I hopp om en piggare morgondag!

Önskar er en fin helg!

Stor kram Jannice

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Vår julgran nr 1
Föregående artikel Andra sidan mats…