Simplicity

Feng Shui analys

Nu lanserar inrednings- och modeföretaget Lexington Company en ny inredningskollektion som kommer att säljas i en begränsad upplaga. Kollektionen, som går under namnet Urban Collective, är inspirerad av den trendiga stadsdelen Brooklyn i New York och vänder sig i första hand till en yngre och medveten målgrupp i storstan som värderar såväl kvalitet och hållbarhet som design. Kollektionen karaktäriseras av sobra färger som grått och vitt med subtila ränder och strukturer. Den består av bäddlinnen, överkast, plädar, kuddöverdrag i olika storlekar, handdukar och morgonrockar och håller samma höga kvalitet som Lexingtons övriga sortiment.

Jag vet att ni är många som tycker om när jag gör en Feng Shui analys på en inredning/bild så jag tänkte faktiskt börja med ett fast inlägg i veckan där jag gör detta. Jag tyckte denna bilden var intressant att börja med så håll till godo mina vänner:

Feng Shui analys

Balansen mellan de 5 elementen är super. Jorden i det mörka träet kompenserar de stora vita fönstren och de vita väggarna som annars hade gett lite väl mycket energi till rummet. Golvet jordar även inredningen och lugnar rummet mer än om det varit vitt. De grå och vita lakanen har en skön glansig kvalitet som ger kontrast mot det ruffa träet, färgerna i lakanen tillhör metallelementet. Vatten hittar vi i glasvaserna i fönstret, men också i de svarta detaljerna på lampa och tavlor. Den gula färgen på textilier och växter tillhör eldelementet och ger värme åt inredningen. Mycket fint och i en lagom dos! Och så växtligheten i form av fikonträd och blommor, som alla tillhör träelementet. 

Sängen är placerad i kraftposition, vilket betyder att man har god uppsikt över rummet, fönster, dörrar. Den rejäla sänggaveln ger ytterligare trygghet och balansen mellan sängbord och växt, ger en trygg väktarkänsla. Dock förespråkar Feng Shuin tvåsamhet i ett sovrum, så två sängbord hade varit optimalt i detta fall. Jag får mycket frågor om eventuella tavlor ovanför sängen. Här tycker jag att man ska använda sitt sunda förnuft. Denna tavelvägg som hjälper till att öka på takkänlsan och lätta upp med små tavlor är inget som känns hotfullt. Men hade det varit en gigantisk tavla med tyngd, stor ram som vilar över huvudet, eller exempelvis någon hylla som sticker ut ovanför hade jag inte rekommenderat det, då det ger en tryckande obehagskänsla. 

Saker under sängen då? Nja! Här bör det vara fritt och luftigt. Personligen hade jag istället placerat böckerna i fönstrets ena sida, eller i en lägre bokhylla i rummet. Så länge man vet vad man har under sängen, att det är ordning och reda eller som här en platsbyggd förvaring så är det okej. Men kan man välja, ska det vara tomt och rent under sängen, för ingen vill sova ovanpå stagnerad energi.

Summa summarum! Vacker färgsättning, och fin balans mellan elementen. Bra möblering och inbjudande rum som viskar om avkoppling och harmoni. Yin och Yang har skön mix i rufft mot glansigt. Högt mot lågt. Sober färgskala som tonar ner vita och ljusgrå väggar samt stora fönster. När kylan och vintern faller på hade jag även satt upp gardiner (i alla fall på en sida) för att bromsa energiflödet från fönstret ytterligare samt för att göra rummet än mer inbjudande och mysigt. 

Vad gillar ni bilden? Och min Feng Shui analys? Är den tydligt och förstår ni verktygen jag talar om? Har du glömt det här med de 5 elementen som jag tycker är grundstenarna, kan du åter snappa upp informationen i min Feng Shui skola här.

Kram på er,
Jannice 

Kommentera - 12 kommentarer
Föregående artikel Wistrands på nya…

Wistrands på nya Harrys

Jag bjuder kanske inte så ofta på några personliga utflyktsmål här på bloggen. Men för en vecka sedan hade jag och min familj förmånen att besöka Harrys, eller Nya Harrys, för just den här restaurangen i Ängelholm (och den i Göteborg) har fått en riktig make over. Kameran var med då jag hade hört om att det nya konceptet skulle vara genomtänkt och inspirerande. Dels i inredningen, men också i menyn! Det nya konceptet är ett helhetsgrepp som gett resultat enligt en gammal marknadsförare som mig. Extra intressant att besöka restaurangen var det då jag vet att Harrys har blivit nominerad till svenska Designpriset. Kul!

Färgerna går i brunt, koppar och sköna tweedmönster som ger en inbjudande och trivsam känsla att sitta och umgås i.

Medan vi väntade fick Charlie en målarbok och kritor. Tänk så enkelt, så små medel det behövs för att alla ska vara nöjda.

Jag tog in en klassisk förrätt, toastskagen och till huvudrätt en mumsig kycklingsallad.

Och sedan kom den in! Den omtalade marängswissen! Oh my, vilken god efterrätt! Stora bakade maränger, ljuvlig glass, chokladsås och färska bär. Charlies ögon glittrade…

Ja även pappas som ni kan se….

Självklart åt även mamsen av denna goda efterrätt. Åker ni till Harrys mååååste ni bara testa den!! Men ta in en på fyra, annars blir det ambulans, haha… Tumme upp för det nya konceptet. Mysig inredning för hela familjen. God varierande meny och trevligt bemötande. Nu längtar jag bara till övriga Harrys och den här i Helsingborg också får sin makeover….

Kram på er Jannice 

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Feng Shui analys
Föregående artikel Vårt kök tar form

Vårt kök tar form

Jannice Wistrand

En titt in i vårt kök! Ena sidan väggen börjar bli klar! Det blev en tavellist vi haft ovanför soffan som fick flytta in och dekorera platsen. Min fyndade rullvagn för 40 kr är målad och har fått nya hjul vilket blev hellyckat. Några lådor med Charlies målarböcker, pennor, saxar, klistermärken, pärlor och annat pyssel. Perfekt plats och organiserad förvaring som ändå ger en vuxenkänsla till rummet. Finns på det stora varuhuset.

En efterlängtad lampa är äntligen på plats och ger otroligt mysigt sken. Har inte hunnit att köpa en större glödlampa ännu men den lilla fungerar fint. DOCK har jag investerat i en dimmer för dessa glödlampsbelysningar känns allt annat än behagliga annars. Nu känns det mer som ett tänt ljus på kvällen. Att få in mässingskrukan (älskar att den är borstad och soft i sin framtoning) och träfatet, samt de beigeklädda förvaringslådorna ger värme åt det grå, svarta och vita.

En titt från soffan och in mot köket. Till höger har ni tv-väggen som jag håller på att pyssla om och ge lite kärlek. Dock är den inte riktigt klar ännu. Kommer före och efter bilder framöver. Väggen ska snart få en färg som ligger mig varmt om hjärtat. Gissa vilken? De vackra tavlorna finns att köpa här.

Önskar er en fin start på veckan! Vi börjar den med ultraljud!! Alltid lika härligt att få en titt på det lilla livet i min mage.

Stor kram Jannice

Kommentera - 12 kommentarer
Nästa artikeln Wistrands på nya…
Föregående artikel Hyllorna på gäst…

Hyllorna på gästtoaletten

För någon vecka sedan hjälpte maken mig att förverkliga min idé om att sätta upp hyllor ovanför toalettstolen på gästtoan. Oj vilken skillnad det blev! Med så enkla medel blev det genast ett rum och plats att pynta och bry sig om. Och faktum är att det ärvår enda toalett på nedervåningen, så nu får vi alla njuta av fina ting och god doft från Voluspas doftpinnar.

När jag ska fixa till stilleben måste jag alltid prova och testa olika alternativ. Som ni ser är det inte jättestor skillnad från min första idé men lite småpyssel som kan göra skillnad är alltid inspirerande.

I skåpet finns en necessär med lite trevligheter för såväl gäst som oss i familjen. 

Tips! När vi har gäster hemma brukar jag dekorera med snäckor eller stenar i handfatet. Enkelt och effektfullt.

Som ni såg i veckan så investerade jag i en skön handkräm som ligger på handfatskanten som skänker både glädje, vardagslyx, doft och omsorg.

Önskar ar en fin söndag! Här blir det en lat dag. Det regnar och vi missade så mycket bättre igår efter trevlig dag och kväll med familjen. Så det blir att titta på play, dricka kaffe och mysa under täcket.

Stor kram på er,

Jannice

Inköpsställen. Korall, snäckbollar och necessär Day Mikkelsen allt från My Habitation. Ljuvliga linnehanddukar i beige från Brave Production. Hyllorna och fästena är från Ikea och jag valde en brun färg här för att ge värme till det annars grå/vita tapeten. Glasburkar från Ikeas nya kollektion, Ryssby. Handkräm från Aeosop finns hos Artilleriet. Tvål, Malene Birger. Handukar i svart och grått från Åhléns (Bernadotte & Kyhlberg). Tavla har jag fixat själv av bild från Chanelbok och ram från Åhléns

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Vårt kök tar form
Föregående artikel Veckans kap