Simplicity

Husfasader forts.

Då har turen kommit till det faluröda huset!! Och vad kan passa bättre än att tala om Ernst sommarprojekt Esters Gård. För igår mina vänner var det ett GULDAVSNITT!! Jag satt och nickade och hummade instämmande under en timmas tid!  Är ni intresserade av att förstå färgsättningen och elementen till ett rött hus och betydelsen av balans i inredning och trädgård så kika in avsnittet här. Det har ALLT!

Ett rött hus är eldelementet, de vita knutarna metall, och jag har sagt det förut, att måla en grön dörr i detta sammanhang ger trä till huset och en helt annan varmare ton än om dörren varit vit. Vackert! Att välja svarta krukor, lavendel eller som på Esters Gård, kantnepeta som ger en skir blå ton och vattenelement blir så fint!

Många väljer endast vita möbler till dessa hus men att få in rotting och trä som i detta fall ger jordelement till huset är fantastiskt fint, liksom de rostiga materialen och terracotta krukor.

Ernst valde även (som man alltid gjorde förr) jobba med en Ming tang som det heter i  Feng Shui termer. En rund cirkel mot huset som lugnar energierna upp till ingången, fördelar dem liksom och låter inte energierna rusa upp mot ingången som de annars gör. Han pratade om runda former mot all kantighet som redan finns i våra hus (man kan nästan tror han läser min blogg *fniss* skämt å sido, Ernst har läst Feng Shui och inreder med välbefinnande och hållbarhet som en tumregel och det märks!). En flagga som lockar till sig energier, och möjligheter i huset samt ger en pampig känsla är förstås pricken över i:et och passar perfekt till dessa hus.

En vacker grind, ingång. A och O! Intrycket av huset och den upplevelse och miljö du vill skapa börjar redan vid grinden!! Att kunna stänga om sig och sitt hus fast på ett vänligt sätt.

Och något som jag var sååå glad att han tog upp! Det här med staket innanför en häck! Det är inte alls samma sak att avgränsa din tomt med ”bara” en häck (känslan av att man lätt kan springa igenom), det blir sådan skillnad om ett staket får avgränsa och boa om er tomt innan häcken.

Sist men inte minst. Jag brukar prata om väktare. Något i symmetri på var sida om ingången. Något som vaktar lyckan in till huset! Det ser vi tydligt på bilderna vilken skön och trygg känsla det ger.

Så här såg huset ut före renovering…

Och så här ser det ut nu. Lite gladare och lite mer inbjudande. Men utan att göra avkall på stilen. Inredning när det är som bäst.

Och som alltid, dessa tips kan ju så klart appliceras på vilket hus som helst. Tänk bara på vilket element ditt hus har i färg och material och balansera upp det efter dina förutsättningar.

Sist men inte minst!! Tack Ernst, för att du så tydligt förklarade balansen, harmonin, motsatsförhållanden och de bakomliggande faktorerna i en bra trädgård i gårdagens avsnitt!

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här fortsätter värmen och det ser ut att hålla i sig! Pjuh… Inte klaga, men det är verkligen VARMT nu!

Stor kram
Jannice

PS. Bilderna är skärmdumpar från TV4 Play DS.

Kommentera - 5 kommentarer
Föregående artikel Personlig köksst…

Personlig köksstyling

Jannice Wistrand

När jag var i Milano i april blev jag och Sköna hem redaktionen helt förälskade i en köksstyling som vi bara råkade passera förbi. Det blev ett längre stopp än väntat och jag fotade en mängd bilder. Underbara blå toner. Industriella hyllor. Personliga tavlor. Läckra tapeter, och möbler i retrostil som möter en  skön samling av växter. Men det absolut bästa, de äkta mattorna som ger en helt annan dimension till inredningen i ett kök. Makalöst snyggt!

Bilder: Simplicity

Med denna bildkavalkad önskar jag er en fin onsdag!

Kramar Jannice

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Husfasader forts.
Föregående artikel Vackert golv

Vackert golv

Jannice Wistrand

Bild: Tarkett

.

Då jag har semester och tittar in på mejlen sporadiskt hittade jag den här pressnyheten via bloggen Trendenser.  Kommer inte ihåg vilka ni varit som mejlat mig under våren/sommar och frågat om det finns vinylgolv med marockansk kakelkänsla och nu gör det alltså det! Golvet finns i två färgade mönster och heter Trend 200 och ni hittar det hos Tarkett. Superfint och perfekt alternativ till kakel.

Nu ska jag bege mig till vårt lokala Spa här i byn Trivas på Råå och unna mig en skön ansiktsbehandling innan det blir för varmt och strandväder.

Kram Jannice

Kommentera
Nästa artikeln Personlig köksst…
Föregående artikel Öppna fönster...

Öppna fönster...

Bild: Simplicity

.

Vy från tv-rummet och ut mot terrassen.  Här hemma står fönster och dörrar på vid gavel och det väntas ytterligare en varm dag! Tror vi packar strandväskan och beger oss ner till havet. Vilken sommar vi haft!

Förresten när jag ändå visar bilden. Den här krukan får jag fortfarande mycket frågor om. Den är nu slutsåld även hos leverantören och utgår (?) men jag var inom kontoret och såg att den finns i en grafitgrå ton som är jättevacker (ser lite mörk ut på bilden) för er som önskar den. Perfekt till höstens inredning! Ni hittar den här.

Önskar er en fin start på denna vecka!

Stor kram,
Jannice

Inköpsställen: Boxar My Habitation. Solspegel, Blackballoon. Nagel ljusstake samt kruka, Dukatbord. Byrå, Holmbytorp.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Vackert golv
Föregående artikel Shoppat hos Enkl…