Tips på förvaring i förråd och garage – rensa i röran

2016-07-30 38 kommentarer
Före och efter / Förvaring / Vårt nya hus

Annonsen laddas.

På begäran! Jag har fått så mycket frågor och mejl kring förvaring och vårt förråd så här kommer mitt inlägg igen.

Vårt förråd som blev klart förra hösten har varit en glädje att besöka i sommar. Älskar att komma in och hämta cykel, trädgårdsredskap eller vad det nu må vara utan att bli skogstokig över att man inte hittar något. Kanske får ni några tips som ni kan förverkliga en regnig sommardag.

Glöm inte, börja smått och belöna dig efter 1 timma med en kopp kaffe och samla nya tag.

Direkt innanför dörren har vi valt att ha lådor med saker som vi ofta använder. Trädgårdslådan med trädgårdsvantar, kratta, liten spade, snöre, sekatör osv. Cykelfix som pump, olja m.m.

För att nyttja ytan maximalt har vi använt cykelställ på väggen. Hur enkla som helst att haka upp hjulet på, finns hos din cykelhandlare.

På höger sida när man kommer in har vi alla våra trädgårdsredskap. Även dem på väggen. Enkelt att få tag på och tar ingen plats alls av golvytan.

På väggarna har vi valt Nordsjös färg för våtutrymme i en grå ton ncs 1500 n. Först våtrumsgrundfärg och sedan våtrumsfärg. Detta då det är ett kallförråd och då det lätt kan bli kyligt och fuktigt vid väderomslag. Vi har aldrig mindre än 8 grader här, så ett litet element går på för att hålla en viss temp. Först tänkte vi ha de putsade väggarna som de är, men jag rekommenderar verkligen att måla putsen då det håller ytan bättre och inte ”smular”. På golvet valde vi klinker för att det skulle vara enkelt att kunna torka av smuts och slask som lätt hamnar här.

Smart förvaring till elsladdar, vattenslangar och annat. En rejäl krok och kedja.

I en hörna har maken verktyg och mitt gamla ritbord gjorde vi till ett snickarbord, passande när det ska pysslas framöver. Kanske lilleman vill spika sig en trädbåt som jag gjorde i vårt garage när jag var liten?

Ordning och reda! Löööve it!

Suveräna grå snygga lådor har Jysk! All förvaring har vi köpt där. Dessa är Smartbox och har perfekt lås som gör dem täta och som utesluter fukt och lukt.

Hyllorna är från Ikea. Vi valde att såga och göra dem maxade upp till tak. Lätta att sätta på varandra och mitt hetaste tips – Tänk på att inte ha en täckt yta som samlar damm. I dessa utrymmen går man knappast runt och torkar av hyllor var och varannan vecka. Så dessa i galvat stål är både snygga och funktionella.

Jo då, maken har även valt fin fin ventilation i galvaniserad stål. Fint ska det va. Undrar om han har funderingar på att flytta ut till boa?

Förvaringen längs med väggarna har gjort att vi har yta att fixa med cyklar, lätt att gå in och ut att hämta saker, samt plats till våra dynboxar under vintertid.

Så här såg det ut i september. Nyputsat, nymålat och med nytt tak. Som sagt nu är även insidan fin. Det grämer mig så att jag inte tog några förebilder. Vi hade två mindre dörrar. Vägg emellan och lågt till tak, och en herrans massa prylar och oordning!

Hoppas detta kan inspirera er till att göra höstfint i er källare, förråd eller vind.

Önskar er en fin lördag! I nu drar vi in till stan på Dunkers utställning, Pettsson och Findus!

Kram Jannice

.

.

Feng Shui skola 6 – växter

2016-07-29 27 kommentarer
Feng Shui Skola / Växter

Annonsen laddas.

VÄXTER

I naturen samlar vi kraft och energi och i naturen känner vi oss tillfreds och kan slappna av. Feng Shui handlar om att inredningsmässigt efterlikna naturen så mycket som möjligt i sitt hem. För har ni tänkt på hur vackert alla färger stämmer samman och hur fint former och material gifter sig. Det blir aldrig gälla övergångar utan allt följer varandra och flödet känns skönt, harmoniskt och välbalanserat. Hösten har sina dämpade toner och nu stundar våren med sin spritsiga grönska. Det är först när vi människor lägger oss i som det kan bli fel.

blogg växter

Visste du det här om växter?

– Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen
– Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig
– Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt här uppe i norr där vi till största delen av året har det kallt och torrt inomhus
– Det finns en hel del växter som renar luften, vilka finner du på Nasas hemsida
– Undersökningar visar att sjukfrånvaron minskar om man har mycket gröna växter på sin arbetsplats
– Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig
– Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare, det har visat sig att till och med en tavla med naturmotiv kan ge effekt
– Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen, mer om dessa växter med dess egenskaper kan du läsa på Nasas hemsida, där det forskas en hel del i ämnet.

badrum kaktus

Enligt Feng Shui bör man undvika följande växter:

– Taggiga och vassa växter: vassa växter skapar vassa människor är ett uttryck. Dock gäller detta mest i badrum och sovrum, där du är som mest avklädd och sårbar.
– Ledsna hängiga: sköt om dina växter, det handlar om att förvalta och omge sig med frisk grönska.
– Bonsai: man bör inte tukta något som kan få växa fritt.
– Torkade växter: något som har varit vackert är numera dött och döda ting är inte positivt (detta då Feng Shui anser att minnena sitter inte i sakerna – minnena bär vi inom oss).

Mitt tips när det gäller växter! Se till att hålla något sånär samma grönska i hemmet. Antingen grönt med grått i, som olivträd. Antingen spritsigt grönt som i den översta bilden, eller åt det mörkgröna hållet, sk sjögrönt. Vilka val du väljer på växterna är också av betydelse för stilen i hemmet. Exempelvis en hortensia ger ett elegant intryck. En pelargon lantligt och en palm en känsla av kolonialt.

Kram på er,
Jannice

.

.

En Feng Shui analys – så skapar du enkelt en harmonisk plats

2016-07-28 9 kommentarer
Dekorera mera / Feng Shui analys / Hall

Annonsen laddas.

blogg studenthem balans

 

Balanserat!  Oavsett stil, tycke och smak så är det här harmoniskt komponerat utifrån ett Feng Shui perspektiv. Varför? Jo för man lyckats med en fin mix mellan de fem elementen. För att göra det lättförståeligt kommer jag bara analysera det i färger den här gången för att tydligt visa hur enkelt det är att få balans i sin inredning.

Den vita kulören är det mycket av, metallelement. Därför är det extra vackert att ta in ett mörkbrunt skrivbord som ger jord och lugn åt allt det vita. Stolen i svart tillhör vattenelementet, (vilket också glasvasen och spegeln gör) samt den blå färgen i blommorna. Guldramen runt spegeln ger eld till platsen och den gröna färgerna i blommorna trä. Tänk själv hur det skulle bli utan spegeln? Eller utan blommorna på bordet? Det skulle ”fattas” något.

Ytterligare en reflektion; Att välja en glasvas som ”lättar” upp det tunga i bordet och som visar blommorna och dess grönskande stjälkar ger extra harmoni till platsen.

Fin torsdag till er alla!

Kram Jannice

.

.

Avslappnat och bekvämt – hemma igen

2016-07-28 2 kommentarer
Dagens outfit / Färg & Stil / Inspirationsbilder

Annonsen laddas.

ootd

.

Nu är vi hemma igen efter 1 veckas härlig tour i Småland. Alltid lika skönt att komma hem till sitt när man varit iväg. Här går tvättmaskinen för fulla muggar och vi får se vad dagen har att erbjuda. Tänkte först och främst gå en sväng i trädgården och knipsa några kvistar av min favoritrosor och pynta huset med.

Stötte på den här fina looken. Avslappnad klädstil när vädret pendlar mellan sol, moln och regn. Vitt, grått och puderrosa, med en kontrast av svart som inte gör outfiten så gullig. Fint!

Kram Jannice

.

 

 

Färgpalett som passar perfekt till sovrummet

2016-07-27 4 kommentarer
Kulör / Moodboard / Sovrum

Annonsen laddas.

Beach house färger

.

Här kommer ett färgkollage inspirerat från hav, sand och svalkande toner. Ett perfekt sätt att jobba om du vill skapa en känsla innan du inreder ett rum eller hela huset. Börja med att leta bilder och sätt en färgskala.

.

beachhouse

beachhouse 1

.

Svala blå toner som hjälper oss att koppla av och finna ro. Den ljusa pudertonen är moderlig och omhuldande vilket känns beskyddande.

Önskar er en fin tisdag! Idag bär det iväg mot Växjö och till min bror med familj. Ska bli så mysigt att få träffa dem och barnen, som vi längtat!

Kram på er,
Jannice

.

.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Love it!!!! Precis de kulörerna vill jag ha i vårt sovrum sen!!
Jajamen, det ska med renoveras *ha ha ha*
Öppnas upp i nock och sen en sida med garderober.
Grå väggar och grå heltäckningsmatta tänker vi oss 🙂
Sparar den här inspon i min Pinterest!

Ha en ljuvlig dag!
Kram Anna

Feng Shui skola 5 – Färglära

2016-07-26 17 kommentarer
Feng Shui Skola / Kulör

Annonsen laddas.

Bild: Beckers
.

Idag hade jag tänkt ta upp ämnet FÄRGLÄRA. Först och främst, vad är egentligen färg?

Färg består av energi som vibrerar på olika frekvenser och våglängder. Därför ser vi inte bara färg med ögonen utan tar även in färg med huden. Det är också därför många blinda kan känna färg. Ja, så det spelar roll om man sover i ett rött påslakan och lampan är släckt. Olika färger vibrerar på olika våglängder så självklart påverkas vi även av de klädesplagg vi har på oss. Ni vet när man tagit fram kläder på kvällen innan, och när man ska ta på sig det på morgonen känns det så fel. Det beror på att våra energier har förändrats och är inte längre i samklang med klädernas färger/energier. Det är sällan vi exempelvis tar på oss en röd tröja om vi känner oss nervösa inför något. Svart absorberar energier (tänk på de gamla damerna i Grekland i sina svarta kläder) och vitt blir som ett ”skydd”. Det är därför man alltid yogar i vita kläder och det är därför du ska undvika svart om du exempelvis ska sitta i ett jobbigt samtal.

.

.

Vet vi hur färgerna påverkar oss, kan vi välja en färg som passar rummets aktivitet och det vi vill få fram. Genom att välja en neutral färg på väggarna är det lättare att ändra efter årstid och humör. Tänk på vad vi vintertid suktar efter rött, värme och mustigare nyanser som ger oss värme (yang) inomhus när det är yin utomhus. Och tänk vad vi så gärna vill få in grönskan och krispigheten så här års när vi längtar efter våren.

Färgernas inverkan:
– Yangfärger är varma, aktiva (röd, orange, gul)
– Yinfärger är kalla, lugna (blå)
– Neutrala färger har även dem en mer lugnande effekt på oss (grön/turkosa)

Studier visar att vår puls ökar om vi tittar på en röd färg. Att vår aptit ökar tillsammans med orange kulör, och minskar tillsammans med blått. Kanske man inte äter så mycket i ovanstående kök?

Varför använder vi oss då inte av dessa verktyg? Vilka färger på väggarna kan förbättra vår inlärningsförmåga? Hur kan vi skapa välbefinnande i ett väntrum, i skolan eller för patienter på ett sjukhus? Visst är det spännande?

Kram Jannice

 .

.

Skriv en kommentar

17 kommentarer

Hej Jannice,
tack för en fin blogg och goda idéer. Jag har läst dig ett tag nu och kan på något vis inte sluta med det. 🙂

En sak jag undrar över dock – jag ska i september byta boende och i det nya boendet vill jag inreda Feng Shui-inspirerat. Jag tycker om ordningen och redan du pratar om och de olika elementen och hur de påverkar varandra. Jag har bara väldigt svårt för färgerna du ofta pratar om. Jag gillar INTE blått. I någon form. Jag känner mig inte avslappnad alls med den färgen och många av de färger du bloggar om har något blått i sig. Vad gör man? Jag är en sådan som älskar orange och rött och klär mig ofta i de färgerna men förstår att jag inte kan ha det som väggfärg, det blir för mycket. Jag tänker mig basfärger i nya boendet som vitt, beige (sand) och guld som accenttoner. Att bryta av med jordfärger, t.ex. en brun matta etc. Vad tror du om det? Jag vill ju fortfarande ha lugnet omkring mig.

Ser fram mot ditt svar,
hälsar Marie

Hej!

Absolut. Jag hoppas jag är tydlig med att färgerna jag tycker om inte bara är de som ger harmoni. utan det handlar om balansen. det du skriver låter som alldeles utmärk balans. och vill du få in vattenelement kan du ta svart eller mörgrått till det. kram o lycka till jannice

Hej Jannice!

Jag är jätteglad att jag upptäckt din blogg nu, läste om dig i en tidning för några år sedan och har haft det här med feng shui i bakhuvudet lite slumrande. Placering av möbler och ting har jag märkt vara viktigt. Men ditt inlägg om färg var väldigt inspirerande. Jag har just startat en egen blogg sedan i påskas bara, men fascineras av hur jag tänker ännu mer än någonsin i färg och varför jag nu är som tokigt förälskad i skogsgrönt och orange… Jag hade hoppats få plats på Bloggforum men upptäckte lite sent tyvärr. Jag får följa dig och vad som händer där via din blogg i stället. Men titta gärna in på min blogg om inredning, fokus form och stil som håller i tiden, om du har lust vid tillfälle (www.stilitiden.se). Det hade varit väldigt roligt med respons och något råd.

Önskar en härlig vårdag!
Camilla

”Ni vet när man tagit fram kläder på kvällen innan, och när man ska ta på sig det på morgonen känns det så fel.” Åh vad jag känner igen mig i det! Jag tycker så mycket om din blogg och din feng shui-skolan och jag suger åt mig så mycket jag bara kan! Jag upplever att mycket handlar om sunt förnuft och ren instinkt – som vi dock verkar ha förträngt ibland. Jag har ett par böcker om feng shui hemma och jag läser alltid din blogg. Jag har tom fått min man att tänka feng shui och säger Simplicity vet han precis vem jag menar 😉 TACK!

Tack för ännu ett fint inlägg i fengshui-skolan! Jag brukar ofta tänka just det du nämner, att samhället skulle må bättre med lite energitänk..inom vård, skola och arbetsplatser rent generellt!
I mitt hem försöker jag hela tiden ha fengshui-tänket även om man är lite begränsad i en hyresrätt ;).
Helt plötsligt förstår jag också varför jag är så in i norden less på att klä mig i svart. Jag är ju redan som en svamp som drar åt mig av energier och skulle därför behöva mer av det vita skyddet! 😉

Tack igen, du inspirerar så jag blir alldeles varm och lycklig ända in i själen!
Kramar!!

Hej Jannice!
Du skriver så bra om feng shui. Jag har lärt mig mkt under de här åren som jag följt dig.

Har du något tips för inredningen vad det gäller att bli friskare eller hålla sig frisk? Ska jag tänka på blommor, färger, eller hur ska jag tänka.

Jag har varit svårt sjuk i cancer och känner att jag måste göra om hemma om jag ska kunna hålla cancern stången och få bli frisk resten av mitt liv.

Förstår att det här är en stor fråga men du kanske har några enkla tips eller tips om böcker i ämnet kring sjukdomar och feng shui.

Kram

L

Ser fram emot att läsa din blogg på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Gillar din smak o är glad Feng Shui för din skola på söndagarna.
Tack för att du förgyller min vardag

Spännande med färg, vi lärde oss mycket om nyanser på gymnasiet (estetiskt program) men inte om hur kroppen påverkas av dem. Det var mest tal om kallt, varmt och komplement färger men inte så mycket om hur bilderna påverkades av dem. Jättekul att få läsa om, jag inspireras väldigt av din blogg. Försöker nu få min man att inse att vi kanske ska börja använda oss av lite mer feng shui här hemma (som jag för övrigt skrev mitt projektarbete om) och kanske introducera någon annan färg än grått och svart här hemma 🙂 tack för en strålande blogg!

jag älskar kläder och tycker plagg med färg är fina, men jag klär mig alltid i vitt/beige/champagnefärgat… vad säger det om mig?
tack för en inspirerande blogg:) kram

Jag har fått för mig att jag inte gillar grått, ändå är det just i det rummet jag trivs bäst. Något att fundera över…
Tack för nya tankar ;-).
Annika

Hej!
Gillar din blogg riktigt mycket!
Det här inlägget med färglära tycker jag om & ser fram emot fler.
Ha en härlig söndag,här har vi ett härligt höstljus!
Varma Hälsningar
Lise-Lotte Nydahl

På semester i Småland

2016-07-25 Skriv en kommentar
Allmänt / En dag i mitt liv / Reseinspiration

Annonsen laddas.

Lite blandat här på bloggen i semestertider! Så här kommer ytterligare ett vykort! Denna gång från Småland. Just nu befinner vi oss hos barnens farmor och farfar i deras sommarstuga. Bad i massor, underbart väder, glass i stora lass, fiske, båtutflykter och storkusiner som pysslar om de små, som stormtrivs. 

Hoppas ni alla har det härligt vart ni än är! Jag insuper värmen och solen med stooor tacksamhet! 

Stor kram,

Jannice 

Skriv en kommentar

Små enkla medel som gör stor skillnad

2016-07-24 1 kommentar
Badrum / Feng Shui

Annonsen laddas.

Badrum svartvitt

.

Hittade de här två bilderna på Pinterest och ville bara visa er vilken skillnad det blir när man addera träelement (den lilla kvisten i vasen) i badrummet. Små enkla och billiga medel som gör så stor skillnad i ett badrum, som annars upplevs, kalt och kallt.

.

blogg badrum

Så se till att knipsa av en liten kvist i från trädgårdens växter eller från murgrönan på balkongen eller från palmen i krukan. Svårare än så behöver det inte vara för att skapa balans och välbefinnande i badrummet.

Kram Jannice

.

.

 

 

Skriv en kommentar

1 kommentar

Feng Shui skola 4 – Yin och Yang

2016-07-23 19 kommentarer
Feng Shui Skola

Annonsen laddas.

Bild: Sköna Hem

.

Balans mellan yin och yang behövs för att harmoni skall uppstå, i våra liv, i vårt arbete, i vår inredning och trädgård. I Feng Shui ser man livet som en dans mellan dessa två, samtidigt som de är varandras motsatser, ska de samspela med varandra. Kort och gott: Kontraster som samspelar med varandra ger harmoni. Symbolen som vi oftast kallar Yin & Yang heter inte så utan Thai Chi, och betyder Frid & Balans. Och det är ju precis det vi vill uppnå, oavsett om det är ett stilleben, en miljö eller våra liv vi skapar.

.

.

Förslag på motsatsförhållanden kan vara:

  • Manligt mot kvinnligt
  • Vitt mot svart
  • Hårt mot mjukt
  • Rakt mot runt
  • Högt mot lågt
  • Mörkt mot ljust
  • Blankt mot ruff
  • Sol mot skugga

– Om du  exempelvis har ett rum med väldigt mycket maskulina raka, fyrkantiga möbler (Yang) kan en stor blombukett på bordet (Yin), balansera upp inredningen och inte göra den så hård.

– Har du däremot ett romantiskt sovrum med mycket blommor, ornamenterade mönster, ger en industrilampa som sänglampa en balans till rummet och stramar upp.

– Bara höga saker i ett fönster blir inte balanserat förrän man får in något lägre.

– När vi exempelvis har haft mycket att göra en tid, och känner oss nästintill ”vidbrända” (Yang) vad gör vi då? Vi åker på semester i solen, med mycket människor på stranden och….. lapar i oss ännu mer sol, Yang! Vad borde vi egentligen göra tror ni? Kanske sitta i skuggan och läsa en god bok? Strosa i skog och mark? Vandra i bergen som ger oss Yin?

Är ni med mig? Livet och inredning handlar om balans, då blir det som bäst och det är precis vad den här bloggen bygger på. Det ska alltid finnas en underton som grundar sig på balans och harmoni.

På bilden från Sköna Hem ovan, kan man se ett visst överslag av Yang. Vad är det som bidrar till det? Mycket kantiga och maskulina former, blanka ytor, vit färg och hårda material. Dock balanseras detta upp de svarta kontrasterna, blomman på bänken som är av femininare slag; rosa, romantisk och i en rund kruka. Vilken skillnad det skulle det ha blivit om det varit några stela kallor i en kantig vit vas? Förmodligen inte lika intressant. Även den runda formen på lampan och burken på bänken plus ringarna i mattan som avspeglas till höger gör sitt åt helheten. Balansen med det svarta räcker för att väga upp allt det ljusa. En mjukare kontrast hade det dock blivit om man valt att också ta in mörkt brunt trä (elegant känsla) eller ljust trä (nordiskt modernt).

Missat tidigare inlägg i Feng Shui skolan? Du hittar dem här:

Feng Shui skola  – en introduktion
Feng Shui skola – bakgrund
Feng Shui skola 1 – chi, energi & rörelse
Feng Shui skola 2 – kraftposition
Feng Shui skola 3 – de 5 elementen

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

.

Skriv en kommentar

19 kommentarer

Tack för en intressant skola. Feng Shui är helt nytt för mig. Jag har tre likadana ljusstakar i metall i olika höjder. Ljusstakarna föreställer grenar och är silverfärgade. Vilket element tillhör de? Kan ett föremål tillhöra flera olika element?
Tack på förhand.

Hej jag håller på och inreder mitt vardags rum. Just nu har jag grå soffa och vita hyllor vit lampa.

Rummet känns så spretigt.

Jag undrar hur jag vet vad jag ska ha för element mer i rummet har du tips hur jag ska tänka för att få in både yin och yang hemma 🙂 tack för underbar inspirerande blogg! Glad sommar!

Kram Sandra

Ojojoj! Detta var intressant! Nu längtar jag efter att Yin & Yanga så fort jag vaknar i morgon! Jag får nog bara se till att plocka undan alla leksaker och annat löst som ligger och skräpar i huset.
Tack för ett för mig mycket givande och inspirerande reportage 🙂

Jag väntar alltid på din söndgsskola. vad är motsats till brunt. har kanske för mycket bruna möbler i mitt hem. lite murrigt. Hur få balans i det?

�sch, är det inte lite larvigt, vadå svart och döden=kvinnligt, inte jag iafall. Sedan undrar jag var färgerna är, varför bara svart och vitt? Vad i naturen är svart och vitt enkom? Varför är moderna västerlänningar så skrajsna för färg? Jag tycker att det där köket ser dött och sterilt ut, precis som många andra kök nuförtiden och inte gör det mig pigg och glad. /Vänligen Lisa.

Håller helt med Lisa. det känns unket att tala om manligt och kvinnligt – särskilt när det gäller ting i hemmet. Jag vet vad Yin och Yang är, men när man börjar blanda ihop det med romantiska blommor eller strama möbellinjer, känns det som man kommer lite långt från filosofin.

Hej kära du. Det handlar inte om bara svart och vitt. Jag använde det nu för att just yin o yang märket är det. Visst går allt att dela in i färger. Ex brun är yin. Och man ska alltid ha fler färger i en inredning inte bara svart och vitt. Livet handlar om att komplitera och lyckan kräver oftast motsatsförhållande. För hur ska vi kunna vara lyckliga och glada om vi inte vet hur det känns att vara sorgsna?
kram Jannice

Jätteintressesant inlägg! Jag som har väldigt mycket svartvitt hemma och väldigt grafiskt tycker att jag har svårt att hitta en balans här hemma! Jag gillar inte det här blommiga, romantiska och har svårt att t ex placera en mer femininare blomma på bordet. Orkideér är väl det enda som går hem, men då ska dom helst vara vita! Har inte kollat så noga på sidan här nu, men har du någon kort kurs eller föreläsning om nåt liknande så är jag definitivt intresserad. Bor ju precis utanför Helsingborg, så jag har nära och bra till dig! 🙂

Veckans kap – vattenkanna

2016-07-22 2 kommentarer
Veckans kap

Annonsen laddas.

vattenkanna

Veckans kap får bli denna fina vattenkanna som finns hos Lagerhaus! Priset 199 kr!! Den rymmer 1,7 liter och kan med fördel stå framme som ett vackert blickfång i köket, vilket gör att du inte heller kommer att glömma vattna dina växter!

Kram Jannice

.

.