En Feng Shui analys – sovrum

2017-02-22 2 kommentarer
Feng Shui analys / Inspirationsbilder / Sovrum

oscar properties sovrum

Alltså denna bild kom jag över hos min före detta kollega Maria här på Sköna hem, med bloggen Husligheter (ni vet väl om att hon flyttat till egen portal?). Även om det är en renderad bild från Oscar properties så är den så vacker och så bra gjord utefter sina förutsättningar som här kommer….

…min Feng Shui analys:

Javisst är det mycket energi i detta rum med stora fönster och vita väggar, vilket kan göra det svårt att koppla av, men genom att man valt rejäla gardiner, en matta på golvet som håller om sängplatsen jordar man zonen och det känns lugnt och inbjudande.

Det mörka träslaget på gaveln som skapar trygghet och de runda nattduksborden som inte skapar någon vass chi, (som kantiga bord kan göra, när den vassa kanten riktar sig mot huvudet där man ligger). Det sköna maffiga väl tilltagna överkastet i greige ger tyngd till inredningen och ger en mycket mer harmonisk känsla till helheten än om det varit vitt.

Tvåsamheten, som man vill ha i ett sovrummen, med två likadana sängbord, får ändå en rolig kontrast med två olika lampor.

Det lilla gula i tavlan, samt mässingsljusstakarna på sideboarden som skapar lagom mycket eld till rummet och den annars milda färgsättningen.

De svarta fönstren som ger kontrast till det ljusa och som fint plockas upp i amarturen.

Och så sist men inte minst! Rejält tilltagna gardiner, matta och textilier till sängen. Allt blir liksom mer värdigt när känslan är att man tagit i lite extra med få men väl utvalda ting. Inga förkorta gardiner, ingen för liten ängslig matta… Köp hellre en rejält fin uppsättning och behåll den, än massa substitut du blir halvnöjd med. Här har man inte kompromissat och det känns.

My God så vackert säger jag!

Nu ska jag sätta mig i bilen och möta upp en kund i Båstad. Ska bli hur kul som helst att få se deras vackra hem, och att få hjälpa dem med mina tips och idéer!

Kram på er,

Jannice

.

.

 

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Hej,
Otroligt inspirerande rum – tavlan är makalöst vacker.
En liten kompleterande fråga: hur tänker du kring att huvudändan av sängen står mot de stora fönstren? Hade det inte varit bättre att ha den mot en vägg och ha fönstren mot sidan istället? Vore kul att höra din tanke kring detta. Tack:-)

Flytt och renovering – 7 tips som hjälper dig skapa ordning i kaoset

2017-02-21 9 kommentarer
Inredningstips / Ordning och reda

flyttkaos ordning

Fick en fråga här i kommentarsfältet som jag tänkte göra ett inlägg av. För oj vad många det är som faktiskt vill ha hjälp och oj, vad mycket irritation och energi det tar. Här kommer frågan:

°°°°°

Hej! tack för en grymt bra blogg, och fantastiska tips! Jag har en fråga gällande flytt. Vi är relativa nyinflyttade och undrar hur man bäst kan underlätta bra energiflöde och Feng Shui-tänk när man under en kort period bor lite provisoriskt med några flyttkartonger här och där, och pågående mindre renovering i vissa rum. Tips tas tacksamt emot! Trevlig helg!

°°°°°

Först och främst är det inte konstigt att vi oftare blir osams och irriterade under dessa perioder av stök och oordning. Studier visar att vi kan minska irritation och oro med upp till 20 % genom att strukturera upp och skapa ordning på saker och ting.

Varför mår vi dåligt av stök och varför rent av skiljer vi oss oftare efter långa perioder av renovering? Jo, detta beror på att det inte finns någon lugn plats, fritt från oreda och saker som pockar på vår uppmärksamhet. Hjärnan går på högvarv av alla intryck, borden och måsten. Vi får helt enkelt ingen tid över till det vi behöver; vila, samla kraft och energi. Och detta som är än viktigare, när vi håller på med renovering. Så här kommer mina tips!

1 Strukturera upp och sätt en tidsplan

Det är lätt att bara låta tiden gå. Så till att börja med att sätta en plan för när saker och ting borde vara klart. Likväl som man har en tidsplan på jobbet, så bör man ha det i sitt liv. Annars är det lätt att tiden bara går och man blir frustrerad och mår dåligt.

2 Möblera respektive rum

Börja med att plocka in möbler i respektive rum där de ska vara, allt lullull och dekoration får vänta. Testa sedan olika möbleringar under tiden och känn efter vilken som känns bäst.

3 Samla dina kartonger på en plats

Allt blir lättare att ta tag i om ytan på röran är mindre. Så istället för att plocka lite här och var. Ha en plats, ett rum där alla kartonger är. Detta förutsätter att du skrivit på lådorna om det är kök, vardagsrum osv. Dela upp lådorna i zoner i rummet för vad som är vad. Sedan tar du en låda då och då. Alltså UNDVIK att ha lådor i hela huset. Då blir det ofta övermäktigt.

4 Se till att vardagen fungerar

Plocka fram de saker som behövs för att vardagen ska fungera. Köket har tallrikar, glas, badrummet har sina tillhörigheter, och sovrummet sitt.

5 Börja med hall och sovrum

Ska ni börja någonstans, börja att fixa med hallen. Detta är slussen för familjen. Kläder ska av och på, och här måste det fungera. Att komma in till en trevlig fungerande hall ger god start. Att också få en plats att koppla av och hämta energi i är sovrummet. Så börja med de vuxnas (ta som på flygplanet på dig syrgasmasken först innan du tar på ditt barn) och sedan barnens. Sedan gör det inte så mycket om det är ganska så enkelt och kalt i både vardagsrum och kök. Snarare kan det vara befriande och lättare att ta beslut om hur ni vill ha det om ni känner er utvilade och trygga i det ni har.

6 Bo in dig

Glöm inte att bo in dig. Att känna in flödet, hur familjen fungerar, vart det uppstår stök etc. Då vet du också vart du behöver förvaringen och vart någonstans ni tycker bäst om att vistas. Låt en flytt och renovering ta tid. Stressade inredningar som blir klara snabbt blir de sämsta och mest ogenomtänkta.

7 Dekorera med energihöjare

Bara för att det är stökigt och under renovering betyder inte att du behöver spä på den känslan. Håll god ordning bland det som finns. Trots att du sitter och äter på utemöblerna i köket, köp in den där tulpanbuketten och tänd ett ljus. Gör det bästa av det du har, under tiden är också livet. Då blir tiden under renovering, ett kärt minne som påminner om en tid av glädje och förväntan.

Lycka till!

Kram Jannice

Bild: Rensa ut

.

.

Skriv en kommentar

9 kommentarer

Tack för tipsen! Dom kommer väl till pass och sparas som en skärmdump till november när vi förhoppningsvis flyttar in i vårt nya hus!

Sist jag flyttade (drygt 6 år sedan) fick jag ångra att jag inte packade köket förrän sist. Det finns fler pryttlar i ett kök än man tror, och det tar LÅNG tid att packa. Det är också bland det första man bör packa upp om vill kunna laga mat och äta. Förutom att man måste kunna sova redan första natten på nya boendet och därför snabbt måste kunna få i ordning sängplats.

Även om man märker kartongerna – vilket jag gjorde – kan man inte vara hundra på att de hamnar i rätt rum vid flytten om man inte har någon i den mottagande änden som står och dirigerar kartongerna till rätt plats. I mitt fall fungerade det inte alls. Allt var i en enda röra eftersom flyttkillarna var på nya stället men jag på gamla och fortfarande packade ner köket medan de bar ut och for iväg med första lasterna.

Ha alltid någon som dirigerar i den mottagande änden så allt sätts in i rätt rum på rätt sätt.

Tusen tack för dessa tips! Nu prioriterar vi om och börjar med vårt sovrum före köket. Du har helt rätt i att det tar på krafterna att bo i ”kaos”, om än tillfälligt
: )

Några kvistar vår på bordet och ett minne för livet i soffan…

2017-02-20 2 kommentarer
Inspirationsbilder / Vardagsrum / Vårt nya hus

Vår i vardagsrummet körsbärsris

Knäppte bilden i vardagsrummet med mobilen igår morse. Kvistarna från vinstbuketten ”Årets inredningsbloggare 2017” sätter vårstämning till rummet. I soffan ser ni en present jag köpte till mig själv i samband med vinsten. Kudden från Fornasetti som jag suktat efter i flera år. Samma dag som jag skulle åka hem från Stockholm hade just DET mönstret kommit in som jag tycker passar extra bra till detta rum, så kudden fick följa med hem, som en klapp på axeln present till mig själv. Och kommer från och med nu alltid vara ett kärt och lyckligt minne. Jag trivs så himla bra i vårt allrum. Möbleringen som inbjuder till samtal och härligt häng. En kamin som ger värme, inga elektroniska prylar som pockar på uppmärksamhet utan bara ting som betyder något, som berör och som ger själslig ro.

vårskrud i vardagsrum

Vill du veta mina 5 bästa Feng Shui tips för en hållbar och harmonisk inredning? Då kan du läsa dem här i en intervju som jag gjorde i samband med min vinst.

Fin start på denna Sportlovsvecka (i Skåne). Hoppas solen lyser på er alla.

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Fantastic website you have here but I was wondering if you knew
of any message boards that cover the same topics talked about here?
I’d really love to be a part of group where I can get responses
from other knowledgeable people that share the same interest.
If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

Håller vekrligen med dig. Ert vardagsrum känns och verkar vara harmoniskt och mysigt. Det inbjuder till en trivsam stund där. fint och klokt också att inreda med lite olika saker och ting, dvs lite gammalt, lite nytt, några resminnen etc. det är liksom det som sätter stilen. Jag är så evinnerligt trött på alla de vita hemmen som ser lika dana ut och typ ”alla” har samma inredningsprylar från Svenskt Tenn, Skultuna, etc. och ingen vågar ta in något ärvt, antikt eller loppisfynd. Att bara inreda med nyinköpta saker tycker inte jag ger någon personlighet på hemmet, så tack för att du vågar och inreder på ett snyggt och behagligt sätt.

Barnrums inredning – en titt in i Celines rum

2017-02-19 6 kommentarer
Barnrum / Vårt nya hus

Barnrum inredning bestkids 1 spis

En titt in hos Celine denna morgon! Regnet öser ner så vad kan vara roligare och mysigare än att bjuda på kaffe och tårta inne i sitt rum med ny spis och godsaker i skafferiet.

Barnrum inredning 1 leksaker bestkids

Här bjuds det på allt från glassar, jordgubbstårta, muffins, kakor och nybryggt kaffe.

Barnrum inredning best kids

Liten tulla i världens sötaste pyjamas från Åhléns och både spis, tårta, glassar, kakor och servis kommer från Bestkids.

barnrum inredning spis mat bestkids

barnrum inredning fixa fint bestkids

Nu blir det gymnastik för lilleman här. Sedan får vi se vad vi hittar på idag. Känner stort behov av en semla och sen måste vi få lite frisk luft, annars inget mer på schemat.

Önskar er en fin söndag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

Petroleum och valnötsträ – hur snyggt?

2017-02-18 5 kommentarer
Inspirationsbilder / Matsal

petroleum valnötsträ

Alltså hur vackert är det inte med ljus dämpad petroleum och denna tonen på trä, gissar på att det är valnöt. Makalöst snyggt!

Tillsammans med vitt och kontraster i svart, blir det både modernt, fräscht, avskalat OCH ombonat.

Hittade den här vackra bilden på Stadshem (tipstack till Sekelskifteshem) så vill du se fler bilder från lägenheten i Göteborg som är till salu, kan du gå in här.

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice

.

,

 

Sovrumsinspiration i en rogivande grön färgskala

2017-02-17 27 kommentarer
Inspirationsbilder / Kulör / Sovrum

green bedroom

sovrum grön

Grönt är den färg som vi är mest positiva till. När jag jobbade som marknadschef gjordes en studie kring förpackningar i England. Där det visade sig att människor handlade mer av alla produkter (oavsett om det var mat, tvättmedel etc) om förpackningen var grön. Varför? För det är i naturen vi samlar kraft och energi, det är i naturen vi kopplar av och finner frid, naturen är helt enkel positiv för oss.

sovrum grönt

Så varför inte inreda ditt sovrum i ljuvliga gröna toner? Inte fullt så svala som blått och grått, men neutrala och lätta att koppla av till. Nedan har jag gjort ett kollage som bjuder inte till att skapa ett rogivande sovrum. Som vanligt är det bara att klicka på produkterna för att få mer information om produkten, pris eller köpa den (addlink).

Här är en färgskala i gröna toner som går i en varsam övergång och därmed ger en mjuk och harmonisk inredning och känsla till helheten.

moodboard grönt

Önskar er en fin fredag!

Kram Jannice

Bilder: 1, 2, 3, 5 Pinterest, kollage av Jannice Wistrand, Add Simplicity AB.

 

 

 

 

 

Måste göra det igen…

2017-02-16 6 kommentarer
Blommor / Inspirationsbilder / Vardagsrum / Vårt nya hus

bukett

Måste bara få rikta ett stort tack till er ännu en gång. Nu har jag suttit och läst och besvarat över 150 kommentarer. Blir rörd av era fina hyllningar och vackra ord om min blogg och min vinst. Ni är ju fantastiska! Och om jag missat svara någon är det inte med min mening, utan det har helt enkelt bara missats. Men ni är alla värda mitt varmaste tack och de vackraste av blommor!

Stor kram och torsdagskärlek till er alla! Nu ska jag till en kund i Åstorp. En jättesnygg, arkitektritad 60-talsvilla som jag håller på att inreda på nytt. Superkul!

Kram på er,
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Hej Jannice,
Stort grattis till dig, det är du verkligen värd! Samma dag som du fick priset gick jag förbi dig på Norrmalmstorg, såg först efteråt att det var du:) : Annars hade jag kommit fram som en bloggstalker och sagt: jag läser din blogg varje dag och du är grym! Heja dig och allt du gör!
Kram Niina

Hej! Är nyfiken på om du kommer inreda huset i lite retrostil som passar huset eller vilken stil vill dom ha?
Kommer vi få se bilder?😃 Hoppas,hoppas!
Tack för en toppenblogg. Läser varje dag!

Biljetter finns att köpa till mina föreläsningar i Feng Shui & trädgård

2017-02-15 3 kommentarer
Feng Shui Trädgård / Föreläsningar

Slettvoll trädgård

Nu kör vi en favorit i repris! I samarbete med Radisson Hotels kommer jag bjuda på inspirerande kvällar runt om i landet med god mat, tips och idéer i ämnet Feng Shui och trädgård i härlig miljö.

I föreläsningen får du kunskap i hur du med Feng Shuins verktyg kan skapa en harmonisk trädgård, där form, motsatsförhållanden och balans kring elementen är grunden. Jag bjuder även på användbara tips kring uteplatsen, husets fasad, flödet i trädgården och kulörvalen.

Dina biljetter bokar du på shop.addsimplicity.se

slettvoll sittplats

STOCKHOLM
Jag kommer i mars finnas i Stockholm på Park inn by Radisson Solna. Du bokar dina biljetter här inklusive utsökt mat i modern fräsch komposition här.

GÖTEBORG
I Göteborg finns jag i April på Radisson Blu Riverside Hotel. Där jag även fixat ett fint brunch+spapaket till billigt pris. Och som inte det vore nog, fin fint pris på övernattning, så varför inte samla ihop tjejgänget och göra helgen till en mysig upplevelse? Du bokar dina biljetter här, och där finns även länkar och koder till ovanstående erbjudanden.

HELSINGBORG
Och så på hemmaplan föreläser jag också i April. Närmare bestämt på nya hotellet Radisson Blu Metropol Hotel. Du bokar din biljett inkl vårinspirerad mat, dryck, kaffe och sötsak här.

Så börja utesäsongen 2017 med en inspirerande föreläsning kring trädgård, harmoni och balans. Vem är inte sugen på lite idéer till trädgården så här års!?

slettvoll sittplats utemöbler

Hoppas vi ses! Det är begränsat antal platser, så se till att boka din biljett här så snart som möjligt!

Kram Jannice

Bilder: Vackra pressbilder från Slettvoll’s utomhussortiment 2017.

.

.

 

Så dekorerar du runda bord

2017-02-15 6 kommentarer
Blommor / Dekorera mera / Inredningstips / Inspirationsbilder / Matsal / Vardagsrum

slettvoll runt bord

Jag fick frågan – Hur dekorerar man runda bord, när det inte finns en tydlig kantighet att måtta kring.

Mitt svar:

Tänk på något högt som är runt, (svårt att få till det snyggt om den stora prylen i mitten av bordet är kantig) som är basen och som syns från alla håll. Helst blommor, som på ovanstående bild, för finns det något mer inbjudande och vackert.

Sedan jobbar man helt enkel utifrån denna åt sidorna. Nivåskillnaderna är viktiga och att det flyter ut och sidorna så inte allt bara blir högt i mitten. Utan fyll sidorna med någon ljuslykta som syns från de håll du önskar. Böcker, någon vacker ask eller annan dekoration.

Tänk på att blickfånget ska vara vackert åt alla håll. Men varje sak behöver inte synas åt alla håll. Är ni med? För har man den tanken så blir man lätt hämmad att bygga sitt stilleben.

Exempelvis kanske det är mysigare att se de levande ljus åt det hållet man sitter och läser, medan man åt matsalens plats, njuter mer av blombuketten eller böckerna.

Tänk också att det är inte bara höjden som måste variera. Även yvigt mot stramt, ruffa ytor mot blanka osv.

runt matbord

Ovan har man jobbat med att formerna skiljer sig och sprids ut men färgskalan håller ihop helheten.

Lycka till!

Önskar er en fin onsdagskväll!

Jannice

Bilder: Slettvoll och Svenssons.se

.

.

Så skapar du balans i ditt stilleben

2017-02-14 6 kommentarer
Dekorera mera / Fönsterdekoration / Inredningstips / Inspirationsbilder

stilleben

När du bygger ett stilleben och har som ovan en lång bänk, skänk eller byrå, tänk då på hävstångseffekten! Har du något tungt eller mycket på höger sida (i detta fall den mörka runda dekorationen), upplevs den maffigare här på grund av sin mörka färg. Då måste de ”lätta” vaserna till vänster, vägas upp med exempelvis den svarta lampan ovanför. Det hade blivit obalans om väggamaturen hängt på höger sida.

Så tänk på att exempelvis en stor tung, mörk kruka till höger, och på vänster sida finns en massa sirliga ljusstakar, då måste krukan flyttas in mot mitten, alternativt får man addera några böcker som ljusstakarna på för att skapa balans. Hänger ni med?

Och som alltid när du bygger ett stilleben. Tänk på motsatsförhållanden. Här blir det extra effektfullt med den runda dekorationen, mot de kantiga formerna i byrån och i spegelmönstret i väggen.

Önskar er en fin alla hjärtans dag kära läsare, ni är bäst! Unna dig något extra gott till eftermiddagskaffet, kramas lite mer och säg något snällt till minst 3 personer. Se så, sätt igång!

Kram Jannice

Bild: Instagrambild som jag hittade på Pinterest

.

.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Hej!

Vi har nyss flyttat till ett sutterängradhus och håller på att göra två sovrum i källaren. Ett barnrum till vår son på 5 månader och ett sovrum till oss. Vi har satt nytt vitt tak för att få det ljust och nu är det dags att välja tapeter och golv (vi tänker oss parkett). Har du nått tips på hur jag ska tänka i källaren? Man vill ju helst att det ska kännas så lite källare som möjligt, men att det ska bi både ljust och mysigt på samma gång 🙂

Tacksam för svar 🙂 /Sofie

Hej och grattis till den välförtjänta utmärkelsen💚
Du är en bloggare som verkligen vill förmedla dina insikter och delar med dig generöst av dina tips. Tack för det, vi är nog många som tagit till oss av ”aha” upplevelser gm dig.
Fråga, Lampan i ex ovan är grym !
Varumärke? Kan tänka mig att den ligger på övre prisnivån, känner du till budgettips på liknande?
Allt gott jeanette