Simplicity

Vårt badrum & löshår

Det här är ju en inredningsblogg men då och då bjuder jag på inlägg rörande färg och stil, så idag viger jag det åt att handla om håret! Jag får många frågor kring mina Hairtalk extensions. Så istället för att mejla var och en kommer här några rader. Jag har alltså förtjockat mitt hår med två rader av ”tejpade” löshårsremsor, som är ca 4 cm breda/styck. Nu har jag haft dem sedan i februari och jag kan inte nog poängtera hur nöjd jag är!! Mitt egna hår har blivit i bättre kondition och håret blankare och i bättre balans. Detta tack vare produkterna man får med när man gör en förlängning eller förtjockning och pga att jag inte längre behöver några produkter som mousse eller hårspray i håret.

Här är alla produkter som ingår. Schampo, balsam, ett balsamspray, en trasselupplösare, som jag aldrig behövt använda, antifrissdroppar, inpackning och hårborste.

Här är mina favoriter. Balsamsprayet tar man morgon och kväll. Några puffar sprayar jag i torrt hår. Låter det sedan sitta i! Nej, det blir aldrig fett, bara blankt och mjukt. Som jag skrev innan så har jag inte sedan jag satte i mina haritalk extensions behövt använda någon mousse eller hårspray då jag fått sådan glans och följsamhet av löshåret och mitt egna hår som nu mår bättre än någonsin. Antifrissen är perfekt att ta tredje dagen när håret hunnit bli lite risigt eller torrt efter dagar utan tvätt (jag försöker tvätta håret var 3:e dag). 1 gång i veckan gör jag hårinpackning! Brukar passa på och bada en stund med lilleman och köra både inpackning för håret och en enzympeeling i ansiktet. Ja där har ni alltså produkterna man använder. Tvättar som vanligt med schampo och balsam. Lite balsam spray morgon och kväll, en borste som är specialgjord för att inte fastna i finaste naturhår.

Bilder ovan: Simplicity – Nedanstående: Therese Romell

Hoppas ni som undrat eller ni som varit nyfikna på att veta mer fått svar på era frågor. Vilka salonger som använder sig av denna unika metod hittar ni här och mer om hairtalk kan du läsa här. Själv går jag till duktiga Jenny på Headwig i Hässleholm (nej jag har ingen rabatt) och är jättenöjd! 

Önskar er en fin dag, och ni som inte är intresserade av hårförlängning fick en smygtitt in i vårt badrum som jag håller på att fixa till!  

Kram Jannice

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Birger 1962

Birger 1962

Idag ska jag villigt erkänna att det är svårt att blogga om inredning och ytliga ting när det finns viktigare frågor att diskutera. Men det här är inte en politisk blogg så jag lägger det åt sidan.

Kom på att jag glömt och visa er Malene Birgers nya kollektion, Birger 1962! Personligen blev jag lite besviken, lite  för bohemisk för min smak. Föredrar känslan som hon förmedelar i sina klädbutiker, lite mer elegant. Men visst finns det guldkorn!! Och det roligaste med denna kollektion är att den är makalöst personlig och kommer skilja agnarna från vetet. Det här är ingen copypaste inredning vi kommer kunna se på 100 inredningsbloggar framöver, det krävs kunskap och mod att våga ta in brunt marmorbord och 70-tals lampor i våra ljusa svartvita hem, samt få till den där sköna känslan av kreativt kaos.

Överallt ser man hennes personliga ting stylade med kollektionen. Den enda accentfärg som finns i sortimentet är en ganska så stickig kaxig turkos.

 

 

Ja vad säger ni om lampan? Inte alla som klickar hem den kan jag tänka mig, men jag kan tänka mig att den är skönt fulsnygg och ett perfekt överraskningsmoment i inredningen för många. Färgerna går mer i brunt än svart och materialet är trä, marmor, porslin och sten. 

Det är ju det här hon är så duktig på Malene. Personligt, plockigt, utan att för den skull bli stökigt och oharmoniskt.

Som ett konstverk är den vackra rumsavdelaren i trä. Den skulle suttit fint här på kontoret. Nedan ser ni porslinet som hon saluför i sann 70-tals anda. Finns i brunt och koboltblått. Nu är jag nyfiken, vad tycker du om Malene Birgers inredningskollektion? 

Kram Jannice 

Pressbilder kollektion, Birger 1962

  

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Vårt badrum &…
Föregående artikel Värmande senapsg…

Värmande senapsgult

Dags att mysa till det i sovrummet? Ju kallare och kalare det blir på träden, desto större behov har vi att kompensera detta med värmande textilier i våra hem. Varför inte börja med sovrummet?

  • Addera mer textilier till rummet. Fram med mattor som du placerar vid sidan om sängen, eller varför inte under ”halva” sängen. Plädar och fårskinn kan få ligga nere vid fotändan, lätt tillgängliga när regnet piskar utanför husknuten och en bra bok väntar på nattduksbordet.
  • Ta in värmande kulörer. Här har jag valt att lyfta fram den senapsgula tonen, som ger en skön höstkänsla.
  • Gardiner ger ett ombonat intryck och trygghet till rummet.
  • Belysning! Har du haft ont om belysning i rummet tidigare, nu är det dags att ta tag i problemet och investera i alla former. Allmänbelysning i taket, tavelbelysning, dekorationsbelysning i fönstret, läslampa på sängborden och uplights eller spots som ger rymd till rummet.

Varför inte ”hotta” upp den trista svarta kappan med en skön halsduk? Den här skönheten är från Etsy. Likväl som kuddarna nedan.

Önskar er en härlig söndag! Glöm för guds skull inte att RÖSTA, det är ett otroligt privilegium vi har i Sverige, så utnyttja din rätt att tycka till!! Här blir det frukost hos bror med familj, sedan hemfärd mot Skåne igen. Därefter tar vi en promenad ner till skolan och röstar, tycker verkligen om den känslan. Känns högtidligt på något sätt. Sedan blir det Cirkus Scott och i kväll valvaka.

Kram Jannice

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Birger 1962
Föregående artikel Budgettips - Matta

Budgettips - Matta

Dags för budgettips här på bloggen igen. Denna gång är det ullmattan Annica är ny i Rustas höstkollektion och du får strl 140 x 200 cm, för prisvänliga 999 kr. Finns även i grönt och grått som ni ser nedan. 

Det går väl inte att ta miste på var man hämtat inspirationen från? Så för er som inte tycker det är värt att betala 6000 kr för originalet, här finns alltså en liknande till budgetpris.

Fin lördag till er alla!

Kram Jannice

 

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Värmande senapsg…
Föregående artikel Helgens Feng Shu…