Simplicity

Stilleben Semester Skåp

Godmorgon! Sista semesterveckan för mig! Maken började jobba i morse, men lilleman och jag semestrar en vecka till. Idag tar vi med oss badkläder och picknick och träffar två Annor med barn i Skälderviken, i ett hus som ligger magiskt vackert och som just nu renoveras för fullt. Lovar att jag ska visa er bilder på bloggen från detta ställe framöver.

Bilder: Simplicity

Igår var jag på Marie Olsson Nylander (den duktiga stylisten ni vet och även hon som är modell på tavlan med fågeln på ryggen i vårt tvrum). Hon hade loppis i sin trädgård och jag kan säga att det var inte bara jag som var där. Pjuhhh…. vad folk men oj så mycket udda personliga saker och vackra ting att titta på! Och där stod det, även om allt var nästan sålt, så stod det där och väntade, först trodde jag det var undanlagt men icke! Det var till salu! Skåpet till vårt allrum, som kommer komplettera och passa perfekt till stilen som ni ser ovan. Skåpet är 30-talsstil, brunt med lagom krusiduller och i sann Gatsby anda. Tänk vad härligt det är när man inte stressar utan väntar fram något till sin inredning. Man blir så mycket gladare och säkrare på sin stil när man verkligen hittar rätt. Det känns i maggropen, och det kommer inte bli något jag byter ut efter ett år eller två. Tålamod är inte bara fiskarns bästa vän, utan även inredningens.

Det kommer bild mina vänner, men kameran dog och batteriet måste laddas så det får faktiskt bli en cliffhanger!!!

Ha en fin måndag och start på denna sista julivecka!

Kram Jannice

Inköpsställen: Tavlor, de ni ser i bild är alla från Ikea. Krukor, Västra Ströö. Caesar, Apotekarns trädgård. Fågelbur, My Habitation. Skänken är från Indiska.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Lycka

Lycka

Jannice Wistrand

Bild: Simplicity

Så här i slutet av semestern (har dock en vecka kvar) vill jag gärna tänka över höstens planering. Reflektera över vad jag vill åstadkomma, vad jag har för mål med både privatlivet och på jobbfronten och vad 2014 gett mig så här långt.

Jag älskar känslan av att börja om på nytt! Känslan av att ha oskrivna blad framför sig. Nya utmaningar och roliga uppdrag.

Igår skrev jag ett inlägg på Instagram efter att ha hört Christian Falks sommarprat.  Ibland blir jag nämligen matt av  den ytlighet bloggvärlden och sociala medier förmedlar,  där det verkar vara en tävlan i vem som är lyckligast, vem som har vackrast hem, finaste kläder och bästa semestern. Hans program fick mig verkligen att fundera över vad som viktigt och jag blev ännu mer övertygad om att förmedla en djupare dimension till inredning och välbefinnande med Feng Shuins verktyg här på bloggen.

Läste en artikel i Expressen om det här med lycka och forskningen visar att lyckliga personer har några tydliga saker och tänkesätt gemensamt. Ett intressant inlägg i debatten och några bra punkter att reflektera över denna söndag och inför höstens planering.

1. Återhämtning
Inte så att de tänker på det, men de hittar tid för att varva ner. Det kan räcka med fem till tio minuter om dagen. Att sitta ner och fundera, vara närvarande i nuet en kort stund eller ta en promenad gör att stressen släpper.
2. De lever efter sin egen sanning
Vad är det som gör just dig lycklig, gör det. De bryr sig mindre om vad andra tycker, utan känner efter själva. Vad vill jag, då gör jag det.
3. De varvar ner
Batterierna måste laddas. Det handlar om att ta ledigt ibland, bryta rutiner och ge sig ut på små äventyr. Det ger nya perspektiv och ny energi på ett positivt sätt.
4. De säger vad de tycker
Det är lätt att oroa sig över vad andra ska tycka eller vad man själv borde tycka. Men att säga ja till saker man själv inte vill eller tycker tynger själen. Det går inta att vara alla till lags, men det går att vara sann mot sig själv.
5. De släpper ut inre spänningar
Att gråta behövs ibland eller att släppa ut lite inre ilska. Det är viktigt att inte låsa in känslor. Att göra det under en längre period gör att trycket blir för stort och det rinner över. Bättre att släppa ut lite ånga då och då, för att sen gå vidare.
6. De omger sig med stödjande vänner
Vi är sociala varelser och behöver tillhöra en grupp. Nyckeln till att hitta dem är att själv vara en stödjande vän. Sen brukar resten falla på plats.
7. De uttrycker tacksamhet
Genom att fokusera på vad man har som är bra, som exempelvis mat på bordet, blir det lättare att le. Då fokuserar vi på det positiva och inte på det som skulle kunna stressa oss. Genom att vara tacksam för det vi har känns våra liv rikare.
8. De ser tillfället
Allt går inte att planera. Ibland händer saker som både är frustrerande och gör oss ledsna. Men att vältra sig i elände gör ingen gott. De tänker i stället: vad kan jag lära mig av detta.
9. De fortsätter att lära
Hela livet är en resa. När du tror att du har räknat ut något, förlorar du också möjligheten till att göra misstag. Misstag gör att vi kan lära oss ännu mer. Därför är det bra att känna på att vara eleven eller nybörjaren.

Källa: Huffington post

Stor kram i sommarvärmen, här har vi fortfarande inte fått något regn och solen fortsätter skina med sina varma strålar. Idag är det lycka för mig.

Jannice

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Stilleben Semest…
Föregående artikel Husfasader forts.

Husfasader forts.

Då har turen kommit till det faluröda huset!! Och vad kan passa bättre än att tala om Ernst sommarprojekt Esters Gård. För igår mina vänner var det ett GULDAVSNITT!! Jag satt och nickade och hummade instämmande under en timmas tid!  Är ni intresserade av att förstå färgsättningen och elementen till ett rött hus och betydelsen av balans i inredning och trädgård så kika in avsnittet här. Det har ALLT!

Ett rött hus är eldelementet, de vita knutarna metall, och jag har sagt det förut, att måla en grön dörr i detta sammanhang ger trä till huset och en helt annan varmare ton än om dörren varit vit. Vackert! Att välja svarta krukor, lavendel eller som på Esters Gård, kantnepeta som ger en skir blå ton och vattenelement blir så fint!

Många väljer endast vita möbler till dessa hus men att få in rotting och trä som i detta fall ger jordelement till huset är fantastiskt fint, liksom de rostiga materialen och terracotta krukor.

Ernst valde även (som man alltid gjorde förr) jobba med en Ming tang som det heter i  Feng Shui termer. En rund cirkel mot huset som lugnar energierna upp till ingången, fördelar dem liksom och låter inte energierna rusa upp mot ingången som de annars gör. Han pratade om runda former mot all kantighet som redan finns i våra hus (man kan nästan tror han läser min blogg *fniss* skämt å sido, Ernst har läst Feng Shui och inreder med välbefinnande och hållbarhet som en tumregel och det märks!). En flagga som lockar till sig energier, och möjligheter i huset samt ger en pampig känsla är förstås pricken över i:et och passar perfekt till dessa hus.

En vacker grind, ingång. A och O! Intrycket av huset och den upplevelse och miljö du vill skapa börjar redan vid grinden!! Att kunna stänga om sig och sitt hus fast på ett vänligt sätt.

Och något som jag var sååå glad att han tog upp! Det här med staket innanför en häck! Det är inte alls samma sak att avgränsa din tomt med ”bara” en häck (känslan av att man lätt kan springa igenom), det blir sådan skillnad om ett staket får avgränsa och boa om er tomt innan häcken.

Sist men inte minst. Jag brukar prata om väktare. Något i symmetri på var sida om ingången. Något som vaktar lyckan in till huset! Det ser vi tydligt på bilderna vilken skön och trygg känsla det ger.

Så här såg huset ut före renovering…

Och så här ser det ut nu. Lite gladare och lite mer inbjudande. Men utan att göra avkall på stilen. Inredning när det är som bäst.

Och som alltid, dessa tips kan ju så klart appliceras på vilket hus som helst. Tänk bara på vilket element ditt hus har i färg och material och balansera upp det efter dina förutsättningar.

Sist men inte minst!! Tack Ernst, för att du så tydligt förklarade balansen, harmonin, motsatsförhållanden och de bakomliggande faktorerna i en bra trädgård i gårdagens avsnitt!

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här fortsätter värmen och det ser ut att hålla i sig! Pjuh… Inte klaga, men det är verkligen VARMT nu!

Stor kram
Jannice

PS. Bilderna är skärmdumpar från TV4 Play DS.

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Lycka
Föregående artikel Personlig köksst…

Personlig köksstyling

Jannice Wistrand

När jag var i Milano i april blev jag och Sköna hem redaktionen helt förälskade i en köksstyling som vi bara råkade passera förbi. Det blev ett längre stopp än väntat och jag fotade en mängd bilder. Underbara blå toner. Industriella hyllor. Personliga tavlor. Läckra tapeter, och möbler i retrostil som möter en  skön samling av växter. Men det absolut bästa, de äkta mattorna som ger en helt annan dimension till inredningen i ett kök. Makalöst snyggt!

Bilder: Simplicity

Med denna bildkavalkad önskar jag er en fin onsdag!

Kramar Jannice

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Husfasader forts.
Föregående artikel Vackert golv