Gatsby – inredardilemma – återfunnen inspiration

2016-09-25 1 kommentar
Möbler / Vardagsrum / Vårt nya hus

Annonsen laddas.

himla kuddar addsimplicity 11

Gokväll kära besökare. Lite sent inlägg här idag efter diverse aktiviteter och låååång läggning med lillan efter sen eftermiddagsnap. Allt blev upp och nervänt. Men nu är barnen i säng och jag passar på att göra ett inlägg på bloggen.

himla kuddar addsimplicity 5

Som inredare kan jag bli väldigt less på mitt eget hem och känna för förändring och förnyelse. Men som man brukar säga. Skomakarens barn… Det har varit en period nu då jag inte haft någon som helst inspiration till mitt eget hem. Förrän nu! Det har plötsligt börjat krylla med idéer i huvudet och jag har bestämt att det här rummet ska får sig en efterlängtad makeover… liksom matsalen (ska slutföra mitt projekt där).

himla kuddar

Tonerna går just nu i grått och blått (textilier från Himla), en kombo som jag gillar. Vi får se vad det blir till hösten, kanske adderar någon mer värmande ton. Men först blir det till och sälja skänken i detta rum och införskaffa något alldeles extra.

Tidigare i våras köpte jag det här bordet Gatsby från Roos interior. Har gillat det från första stund jag såg det (just nu på 15% rabatt för er som också vill ha ett) och det passar verkligen stilen i detta rum. Ett tag var jag sugen på ett soffbord i stilen, ett rejält, kvadratiskt med glasskiva. Men nu har jag nya idéer och det här bordet kommer bli klockrent på sin plats. Vi börjar helt enkelt med det här och fortsättning följer steg för steg här på bloggen…. Ska bara se till och prioritera lite tid för mina egna hemmaprojekt. Börjar ikväll med att surfa runt på Pinterest… och skapa en moodboard.

himla kuddar addsimplicity 111

 

Önskar er en fortsatt fin söndagskväll! Nu ska jag göra mig lite Roobios te (nä det är bannemej inte gott, men det ska ju vara fullt med antioxidanter, så det går på rutin numera.) Haha..

Kram på er och vi ses igen imorgon!

Jannice

.

.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Vet du… Lite befriande att läsa det ändå..
För jag som en enkel liten bloggare kan verkligen känna att jag tappat stinget, jag tappar lust när tiden verkligen inte räcker till till det jag älskar att pyssla med…
Men i helgen har huset fått sig en rejäl storstädning och jag känner mig nöjd så.
Men så har jag med en del idéer på G! Å några saker som ska säljas av då, det brukar bli så att de går hand i hand 😉
Sov så gott!
Kram Anna

Haymarket och en liten lektion i Art Deco

2016-09-24 Skriv en kommentar
Hotell / Reseinspiration

Annonsen laddas.

haymarket

.

I veckan var jag i Stockholm och fick äran att bo på vackra hotellet Haymarket by Scandic. Inspirerat från 1920-talets Art Deco i sin inredning, som är så makalöst trendigt nu, så det slog mig, varför inte en liten skola i denna stilepok?

Så här kommer några viktiga kunskaper kring Art Deco, en stil som ligger mig varmt om hjärtat.

° Art déco är en kortform av franskans art décoratif  som betyder dekorativ konst.

° Pågick mellan 1920 och början av andra världskriget.

° Stilens höjdpunkt inträffade i och med världsutställning i Paris 1925.

° Art déco ville framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva.

° I Europa gjorde sig stilen gällande främst inom inredning och möbeldesign under 1920-talet, medan stilen var populär i USA till i början av 1950-talet.

° Art déco betonar geometriska former: klot, polygoner, rektanglar, kvadrater, trianglar, sicksack, strålar och solstrålemotiv.

° Symmetriska mönster.

° Moderna material som aluminium, rostfritt stål, bakelit, krom och plast används ofta. Glasmålningar, inläggningar och lack är också vanliga.

° Färgerna tenderar att vara starka och kontrasterande.

° Möblerna hade mjuka former, klädda och eleganta.

° Sammet var en textilform som förekom flitigt.

° Formgivare tog inspiration kring motiv från antikens Egypten, Grekland, Rom, Asien och Oceanien.

° Art déco var också influerat av kubismen, konstruktivismen, funktionalismen, modernismen och futurismen.

° Under sina glansdagar representerade art déco lyx, glamour, livsglädje och tron på sociala och tekniska framsteg.

.

Ha en fin lördag!

Kram Jannice

,

,

 

Skriv en kommentar

Feng Shui Skola 14 – konsten att hänga upp tavlor snyggt

2016-09-23 6 kommentarer
Feng Shui Skola / Konst

Annonsen laddas.

Tavlor

Att hänga tavlor är inte alltid det enklaste! Men får man till det, kan det vara avgörande i en inredning. Idag ger jag några tips på hur du på olika sätt kan skapa ett vackrare hem med dina tavlor.

° Samla hellre dina tavlor på en vägg än sprid ut dem!

° Bestäm en linje som är rak, antingen ovan eller under. Eller en som går i mitten av alla tavlor på rad. Detta passar att göra om du inte har så många tavlor, om de är både stående och liggande, samt har har olika storlekar.

° Vilken linje du väljer beror på om du har högt eller lågt till tak. Antingen låter du tavlorna vandra uppåt väggen (rak nederkant, då ökar du takhöjden), eller neråt (rak överkant, då förminskar du känslan i rummet). Du kan även sprida dem åt sidan, för att göra känslan i rummet längre.

° Bestäm att antingen håller ramarna samma färg (som ovan) och då kan motiven vara olika. Eller är motivet på tavlorna liknande och ramarna kan blandas mellan exempelvis svart, vitt eller trä.

° Om du har svårt att få till det. Undvik att blanda metaller som silver och guld. Det kan lätt ge ett plottrigt intryck om du inte har ett öga för det här med konst.

° Undvik även att hänga tavlor tripp, trapp, trull i en trappa, då de skjutsar på energiflödet och bidrar till en otrygg och inte så skön känsla.

° Enligt Feng Shui hör tavlor på barn och bekanta inte hemma i sovrummet. Vem vill ha någon tittandes under kärleksfulla stunder?

° Samla gärna familjebilder i en hall. Det blir ett härligt bemötande, samtidigt som det är roligt för gäster att uppdatera sig om era nya familjehändelser.

blogg grå tavelvägg

.

I vårt allrum har jag jobbat med en rak överkant och låtit tavlorna droppa ner på sidorna av skänken, då vår takhöjd är relativt hög i detta rum!

Kom ihåg!

Tavlor är något personligt! Ha hellre tomma vita väggar tills du hittat det du/ni tycker om. Att bygga ett hem är en process och kräver både tid och eftertanke över vad som berör dig, så ha och tålamod att invänta det rätta tillfället.

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Vårt nya hus är fortfarande under stoooor renovering. Inget är klar….Men jag har ändå beställt 4 tavlor från Sverige som jag bara vet ska bo i huset samt ett fotografi som jag sett i Mijas -)
Kram jess

Det ska jag verkligen försöka att anamma, är oftast alldeles otålig vilket innebär att gör om gör rätt blid my way… Har nu 2 nya vardagsrum att inreda samt 3 flickrum. Tack för dina tips, alltid så bra!! /Frida

Being able to loosen up comes with lots of rewards that trickle
down into your day-to-day life as the optimistic influence yoou will need to carry yourself forward no
matter what threatens to throw you off course.

Efter en tids uppehåll från bloggläsning är jag tillbaka här hos dig & insuper alla bra tips du delar med dig av här på din superhärliga blogg.
Tycker det är toppen med de budgetalternativ som du kastar in i dina stilinlägg. Supersnygg outfit!
Önskar dig en finfin helg!

Snyggt! Men hur gör man för att få raka kanter, ingen av mina tavlor har exakt lika högt/långt hänge/hål? Spikarna kan kan ju inte spika exakt i samma höjd för att rådet att stämma..så hur gör man?

Veckans stilsäkra outfit för under 500 kr

2016-09-22 1 kommentar
Dagens outfit / Färg & Stil

Annonsen laddas.

Veckans kap färg och stil

Jag har fått många önskemål om lite mer färg och stiltips gällande kläder och skönhet här på bloggen, så här kommer en snygg outfit och ett säkert kort såväl tillsammans som var och en för sig i kombination med en stickad tröja eller ett par snygga byxor. Finns på HM. Blus, 199 kr. Kjol, 179 kr. Tillsammans bara 378 kr!

Mitt tips är att kombinera med ett par avvikande skor eller väska för att inte bli för korrekt! Antingen dessa snyggingar i leopard som jag har själv och bara älskar till, inte direkt budget men makalöst sköna och av mycket god kvalitet. Eller varför inte dessa gobitar från samma butik som outfiten ovan?

hmprod (2)

Väskan hittar ni här för 99 kr, och en hel outfit tillsammans med accessoarer, skulle kunna se ut så här och kosta endast 776 kr!

Skärmavbild 2016-09-22 kl. 17.08.42

.

Fin torsdagseftermiddag på er!

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Vart har du köpt dina fina tavlor? Så otroligt vackra. Kan du även ge något tips på vart man kan hitta fina svartvita tavlor? Tack för världens bästa blogg!

Tjusigt värre på Sturegatan – ett bra exempel på hur du håller ihop inredningen

2016-09-22 3 kommentarer
Inspirationsbilder / Matsal / Vardagsrum

Annonsen laddas.

sturegatan esny 3

Här kommer några inspirerande bilder från en våning som är till salu via ESNY. Bastoner i grått, svart och vitt har piffats upp av en grön tavla som genomsyrar hemmet.

sturegatan esny

sturegatan esny 1

sturegatan esny 2

Ett bra tips är att hålla övrig inredning ganska så lugn i sin färgskala, när man som här har en sådan distinkt fokuspunkt att ta hänsyn till i hemmet.

sturegatan esny 9

sturegatan esny 4

sturegatan esny 6

.

Det är tjusigt att sen den gröna tonen i den iögonfallande tavlan tas upp i vasen på andra sidan av rummet och binder samman inredningen. Ett bra knep om du ska få ihop inredningen där hemma. Se dock till att inte upprepa accentfärgen för mycket. 3 ggr brukar vara en bra regel, så undviker du att det blir plottrigt.

Fin torsdag till er alla. Idag ska jag ut till min kära kund i Åstorp. Ett underbart arkitektritat hus där jag har fått förtroendet att skissa på ett förslag med nya möbler, textilier och dekoration som ska förnya inredningen och få ihop helheten. Så kul!

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

3 kommentarer

Fina bilder 🙂 . Måste fråga om gardinuppsättningen eftersom jag själv har likadana fönster o är i tagen att leta tyg. Hade du satt gardinstången på samma sätt som på bilden eller högre upp i linje med stucken så man inte sett stången? Den där uppsättningen känns konstig i mina ögon.
Tack för en fin blogg.

Träslag i kombination med väggfärg och textilier

2016-09-21 3 kommentarer
Inredningstips / Sovrum

Annonsen laddas.

blogg bedroom sovrum 1

.

Tänk på att om du har mörk sängstomme, kan det vara vackert att hålla resterande tyger i en lite ljusare färgskala för att balansera upp och ge kontrast. Här går träslaget på sänggavel och nattduksbord i rödare toner vilket gör att de vita krispigare lakanen fräschar upp. Extra vackert blir det med en grå ton på väggarna som lyfter de vita textilierna ytterligare än om väggarna också varit vita.

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Pinterest

,

,

Inspirerande färger för hösten och 2017

2016-09-20 8 kommentarer
Inredningstips / Inspirationsbilder / Kulör

Annonsen laddas.

Skärmavbild 2016-09-19 kl. 09.41.08

Höstens färger i Ilvas broschyr. En bra sammanfattning tycker jag av vad vi kan se i tidningar och ute i butik, samt vad som visats på mässorna i höst. Det jag gillar med färgschemat är kombon av färgerna både vågrätt men också lodrätt. Hoppas det kan inspirera er till höstens färgsättning i era hem. Nu är jag nyfiken på vad du gillar bäst? Den grå ser jag som basfärg och den vet vi ju redan att de flesta svenskar vurmar för, så nu vill jag höra vilken av accentfärgerna gillar du bäst?

° Rost
° Blått
° Grönt

På tal att inspireras vad gäller färger. Idag åker jag och Sofie upp till Stockholm för att gå på Elles event där även Akzo Nobel presenterar ”Color of the year 2017”.

Color of the year denim

Denim heter färgen och går som det låter, i blått! En gråblå ton som ger en sval men ändå ombonad känsla. Extra vacker tycker jag den är till metallen mässing och mörka träslag.

color of the year2017

Inte nog med att det är inspirerande att få gå på event och lyssna på intressanta personer som Chefredaktörerna Cia och Svante, samt Akzo Nobel’s Designmanager Per Nimer. Jag och Sofie ska bo på Haymarket så det kommer fullkomligt spruta inspiration ur mina öron efter mitt Stockholmsbesök.

Ni hänger så klart med via min Instagram @addsimplicity där jag även använder mig av instastories (film)!

Kram på er och ha en fin tisdag!

Jannice

.

.

 

Skriv en kommentar

8 kommentarer

Ååå jag älskar den gråblå tonen! Jag bodde i en lägenhet en gång som hade just den nyansen på köksluckorna, oh the joy 😀 Idag är sovrumsväggarna åt det gråblå hållet istället, fast något ljusare och lite pastelligare. Härliga toner! I sommar loppisfyndade jag en gammal byrå. Den krämfärgade ytan blev mörkt grå med halvblank finish och byrån piffades sen med strama handtag i metall. Vilken glädje det är att ta vara på något gammalt och dessutom skapa något helt unikt! Har letat ett tag efter fotokonst att hänga på väggen intill för att skapa balans mellan gammalt och nytt, men kom fram till att jag ska göra min egen. Jakten på aquatoner i föräldrarnas diabilder pågår nu för fullt 😀

Jag gillar rost och grönt. Nu har jag bytt gardiner till rostfärgade samt tillsatt lite andra prydnader och sprutat om gamla lampfötter samt krukor i guldfärg till vardagsrummet.
Blev så varmt och ombonat:)
Ha det fint!

Ett inredningstips som gör stor skillnad…

2016-09-19 Skriv en kommentar
Hall / Inredningstips / Inspirationsbilder

Annonsen laddas.

hall med gigantisk bukett årstidsbord

Den här makalöst vackra hallen har så klart många fördelar för att den är stor, rymlig och har ett härligt årstidsbord som möter en. Har man platsen är detta ett måste säger jag bara! MEN en annan sak med den här hallen som också har en påtaglig effekt är trappan. Ofta målar vi om våra trappor där hemma slentriant i vitt, men att som här, ge den kontrast med svart blir extra slående och elegant.

Måla trappräcke, list eller varför inte stegen? Ursnyggt, klassiskt och hållbart.

Önskar er en fin start på denna måndag!

Kram Jannice

Bild: Pinterest

.

.

 

Skriv en kommentar

Ellos VIP event på Mall of Scandinavia – en bra dag på jobbet!

2016-09-18 5 kommentarer
Bäst i butik / En dag i mitt liv / Inspirationsbilder / Jobb

Annonsen laddas.

IMG_2632

I torsdags kväll flög jag upp till Ellos VIP event. De har nu öppnat sin första fysiska butik på Mall of Scandinavia och jag var en av bloggarna som fick möjligheten att tävla ut platser till mina instagramföljare för att komma med på denna kväll. Så himla roligt vi hade!

IMG_2642

IMG_2663

IMG_2700

IMG_2914

Ser litta allvarlig ut men nä, jag var bara fokuserad på allt vackert. Kul att få klämma och känna på allt som man sett på nätet och undrat lite extra över.

IMG_2745

De här underbara kannorna såldes till kanonpris, och jag ångrar mig djupt att jag inte köpte en.

IMG_3154

IMG_2842

Andrea in action! Jag, Andrea Brodin och Amelia Widell representerade inredningsbloggarna bland många modebloggare.

IMG_2765

IMG_2755

IMG_3214

IMG_2797

IMG_3174
Det bjöds på bubbel och tilltugg och så fick jag ju träffa de härliga blogg- och instagramläsarna som vunnit min tävling.

IMG_3058

Här till höger är ”Marias vita bo”, med väninna. En av mina vinnare.

IMG_4556-1

Och ner till vänster två underbara damer som också vann min tävling, och som varit modiga och lämnat sin hemstad och flyttat till Nyköping och startat upp egen verksamhet. Heja och lycka till tjejer!

IMG_3118

Modebloggar Hanna Stefansson, Joanna Fingal, Tilda Bjärsmyr och Caroline Sandström.

IMG_2823
På kvällen drog jag, de här damerna (Amelias blogg hittar ni här och hennes urfina soffor här) och några fler vidare för att äta en god middag tillsammans på Kasai. Vilken matupplevelse!

IMG_4558

Kan verkligen rekommenderas om du är sushi älskare som jag. Bilden ner till vänster är från mitt skrivbord på hotellet.

Skärmavbild 2016-09-12 kl. 14.22.00

Jag fick nämligen äran att bo på underbart vackra hotell Diplomat! Hotelljunky som jag är, njöt jag till max av såväl rummet, som frukost och inredningen i stort.

IMG_4555-1

Och hur vackert ligger inte hotellet? Och vilket rum jag fick! Oh my! Så nära Dramaten och andra kulturella upplevelser, samt att bara kunna blicka ut över Nybroviken?! Älskar’t! Så jag började morgonen med en riktig långpromenad längs med Strandvägen och ut mot  Djurgården, för att sedan duscha och sätta mig ner till en underbar frukost. Satt nog i 1,5 timma och bara njöt av lugnet, god mat och fantastisk vacker miljö. En bra dag på jobbet helt enkelt. Tacksam.

Önskar er en fin söndagkväll!

Stor kram
Jannice

.

,

Tips på dold förvaring med Ikeas serie Nordli

2016-09-17 10 kommentarer
Arbetsrum / Barnrum / Budget / Förvaring / Hall / Inredningstips / Inspirationsbilder / Sovrum

Annonsen laddas.

Nordli

Har visat det förut och gör det igen. Ikeas Nordli serie är perfekt att jobba med för dold förvaring i ett hem med modern stil. Stilren förvaring med många lådor och möjligheter! Här har jag samlat ihop en bildbonanza med olika tips från Pinterest!

nordli kontor

ikea nordli

nordli ikea dold förvaring

nordli ikea hall

Nordli hall

nordli ikea snedtak

Nordli ikea usa

Nordli ikea säng

nordli barnrum

Härliga tips va!? Nordli serien hos Ikea finns i en mängd olika utföranden och kombinationsmöjligheter. Själv är jag ute efter smart förvaring till våra barns rum, där jag har många utmaningar med snedtak och fönsterväggar. Jag lovar er hålla er uppdaterade på det området.

Önskar er en fin lördag! Här bär det av till Växjö, då det blir 1 års kalas för lillkusinen Ellen!

Stor kram på er,
Jannice

.

.

 

 

Skriv en kommentar

10 kommentarer

Tack för en toppenblogg:) hade varit jättekul om du hade velat tipsa på lite bra mediaförvaring! Inte bara till ett modernt hem, utan i lite olika stilar:) tycker det är svårt att hitta nåt som ser snyggt o inte alltför bastant ut. En TV med tillbehör är inte direkt det vackraste jag vet☺️

Hej! Tack för inspirerande blogg! Jag tyckte om när du hade frågestund, kanske något du kan ha igen även om jag förstår att det tar mycket av din tid. Jag chansar och hoppas få svar på en fråga. Vårt vardagsrum är l-format och ca 50 kvm stort. I hörnet, mitt emot eldstaden skulle ang vilja ha två fåtöljer. Min fråga är kort och gott ”blir det konstigt med två fåtöljer i ett hörn”. Jag har själv svårt att visualisera det men vill så gärna kunna sitta och njuta av elden. Soffan stor mitt emot tv, visserligen så man därifrån elden men blir ju inte riktigt samma sak. Tacksam för inspiration!

Jo det tar mkt tid, så jag tar det inte så ofta numera när jag har så mkt läsare… blir ju ofta hela noveller 😉 men jag ska föröska ta det snart igen. Tycker det låter jättetrevligt. är själv inne på att göra ngt liknande. Våga, det blir oftast bra om man tar steget fullt ut. kram jannice