Simplicity

Skandinavisk stil

Igår visade jag en stil med mörka träslag, som flirtar med den klädda hotellstilen. Idag visar jag några bilder med ljusa träslag, lätta färger och en känsla vi ofta förknippar med den Skandinaviska stilen. Färgerna är ofta bleka, materialen från naturen, så som  betong, sten, trä och glas. Formerna är enkla och mönstren ofta grafiska.

Här ser vi den Skandinaviska stilen som fått lite ”edge” med hjälp av svarta accenter. Något som blivit mer än populärt i bloggvärlden de senaste åren. Nu ska jag avslöja en hemlighet, men det är väldigt lätt att få till fina bilder av svarta och vita inredningar vilket gör det enkelt att föra vidare en känsla av harmoni. Dock måste man in med jordmaterial, mycket belysning och trä för att dessa hem ska vara lika trevliga att leva i svartvita hem som att se dem på bild. Det tycker jag man lyckats med i ovanstående inredning.

Designklassiker, är ett måste för att denna stilen ska bli komplett. Mitt tips är att lägga krutet på en designstol eller varför inte en lampa. Dessa två inredningsdetaljer/möbler tycker jag nämligen gör den stora skillnaden i en inredningen. Och när det gäller lampor får man aldrig mer än vad man betalar för. Punkt.

 Har du tänkt på att gillar du enkelhet och ljust & fräscht i ditt hem, klär du dig ofta så också.

Bilder från Pinterest

Vilket tilltalar dig mest? Mörka träslag eller som här ljusa?

Ha en fin dag! Hoppas solen skiner på dig lika vackert som den gör här.

Kram Jannice

Kommentera - 9 kommentarer
Föregående artikel Neutral inspirat…

Neutral inspiration

Bjuder på lite inspirerande inredning i neutral färgskala denna måndag. Som jag tidigare nämnt, behöver man jobba mycket med växter om man använder sig av neutral färgskala. Gärna krispig frisk grönska som ger liv åt rummet.

Nu är jag bra sugen. I höst händer det. Gardiner ska upp hos Wistrands, om jag så ska ta fram min gamla symaskin och svära mig igenom kreerandet.

Att inreda i neutral  färgskala betyder att man använder sig av  basfärger som grått, brunt, svart och vitt. Avsaknaden av accentfärger kännetecknar stilen. Istället ger man liv åt inredningen genom att arbeta med fokuspunkter så som något udda överraskande, eller så jobbar man med skala i form av stora saker. Exempelvis spegel, stor vas eller en maffig lampa. Eller som jag tidigare nämnt med hjälp av växtlighet. Det ena utesluter inte det andra.

Mörkbrunt trä passar fint om man vill uppnå den mer sofistikerade stilen. Om du hellre vill skapa en lätt, luftig känsla, en mer skandinavisk stil, väljer du ett ljusare träslag som ask eller björk.

Gardiner blir extra mysigt nu till hösten. Textilierna bromsar kalla energier utifrån och lugnar rummet.

Här ser vi den krispiga grönskan jag talade om. Försök gärna hitta lite udda växter som ger personlighet åt inredningen.

Idag beger jag mig till min nya uppdragsgivare NCC.  Jag har nämligen fått äran att inreda deras nya kontor på 3 våningar här i Helsingborg. Idag åker vi ner till Malmö tillsammans för att samla på oss en mängd inspiration, titta  på andra kontor och möbleringar. Ska bli superkul!

Önskar er en fin start på denna vecka!

Kram Jannice

Bilder från Slettvoll

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Skandinavisk stil
Föregående artikel Elegant på Ikea

Elegant på Ikea

Jannice Wistrand

.

Jag har ju glömt och skriva om det här! Äntligen släpper Ikea en serie sittmöbler med ett klassiskt och elegant uttryck, tycker det verkligen saknats. Hoppas det drar med sig fler möbler och prylar som matchar serien. Proportionerna är generösa och formerna rundade och stoppning av god kvalitet (även om stylingen på denna bild kunde varit roligare, men jag ser att potential finns med möbeln). Säljstart i oktober.

Önskar er en härlig söndagskväll! Här är jag mitt uppe i köksfix, därav min frånvaro.

Ses i morgon!

Kram Jannice

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Neutral inspirat…
Föregående artikel Vårt kök i förän…

Vårt kök i förändring

Bild: Simplicity

Så här såg vårt kök ut denna morgon, innan jag tog fram penseln. Det är inget fel på vårt kök, men jag trivs inte med den gula blaskiga tonen där allt flyter samman. Så med enkla medel hade jag tänkt visa er hur man kan förändra det. Idag är det projekt köksbänk som står på schemat. Den ska få en kallare mörkbrun ton som inte gör kakelväggen så beigegul och som ger kontrast till rummet och golvet.

Så häng med på resan! I´ll be back med fler inslag framöver här på bloggen!

Ha en fin lördag!

Kram Jannice

 

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Elegant på Ikea
Föregående artikel Sofieros Trädgår…