header-simplicity-1

Årstidsbord

Jannice Wistrand

Layered mattor

Välkommen 1:a maj! Ljuvliga månad, som  jag längtat efter dig! Snart blommar äppelträden och varmare vindare smeker mina kinder. Älskar’t!

Jag kan inte nog många gånger tipsa om årstidsbord! En plats i huset, gärna i hallen där du följer årstidernas skiftningar med en bukett blommor, tända ljus eller annat som väcker glädje inombords.

Något annat som väcker glädje är mattan på bilden! I början av april lanserades designvarumärket Layered två nyheter till sina mattkollektioner, en helt ny kollektion i viskos samt en ny färg på den befintliga ullkollektionen. Den nya kollektionen Solid Viscose Collection skapades av idén att erbjuda enfärgade mattor med en elegant och minimalisk känsla som ett komplement till de övriga mönstrade kollektionerna. Och resultatet, fabulous!!

Underbart vackert och följer Feng Shuins tankar om balans mellan färg, form och material. Skiftningarna i mattan ger en rörelse, men samtidigt skapar det en sofistikerad och elegant stil som känns hållbar. 

Önskar er en fin söndag! Här blir det både dans och barnkalas. Känns som jag skriver det varje söndag, haha.. Same procedure as every Sunday…

Kram Jannice

.

Ledigt och trevligheter

Jannice Wistrand

allrum-skrivbord-2

Lördag, valborgsmässoafton och trevligheter på gång. Vädret lovar sol och iaf 13 grader! Annat än vad vi sett den senaste tiden. Ikväll packar vi picknick korgen och träffar vänner på stranden här ner, där det väntas majbrasa, skönsång och busande barn, som sig bör.

Hoppas ni får en fin lördag och njuter av god mat, nära och kära.

Kram Jannice

Inköpsställen: Skrivbordsstol, Ilva. Skrivbord och svartvit tavla, Ikea. Tavla Mario Testino, My Habitation. Antik skänk, loppis.

.

.

Helgens Feng Shui tips

Jannice Wistrand

Skärmavbild 2016-04-27 kl. 11.52.45

Det är inte bara inne vi behöver balans i de 5 elementen, sköna chiflöden och växtlighet. Idag vill jag ge er mina bästa tips och inspiration kring hur du kan fixa till balkongen eller terrassen med produkter från några av våra vanligaste kedjor runt om i landet. (Stolen tycker jag är jättefin och perfekt även som matstol på den stora terrassen till ett matbord. Både skön att sitta i och i tåligt material.)

Mina bästa tips för att skapa en härlig balkong/uteplats:

° Matta: Matta att sätta fötterna på, håller om platsen samt skapar ett ombonat och inbjudande intryck.

° Samla krukor: Satsa på krukor i samma färg men olika former med en mängd växter. Samla dem istället för att pytsa ut dem. Det ger både ett snyggt helhetsintryck samt att det blir smidigare att vattna om allt är på samma plats.

° Altarbord: Jobba med små bord med fina stilleben för att skapa platser för ögat och härlig stunder.

° Belysning. Kan inte nog poängtera vikten av utomhusbelysning. Skapar energier till både huset/lägenheten och gör att platsen upplevs större. Det ger eldelement, som vi ofta saknar mitt i grönskans tider. Idag finns det en hel del LED och solcellslampor som laddas under dagen när solen ligger på och som tänds när det skymmer. Urmysigt!

° Textilier: Med tanke på denna våren hittills och våra inte alltid så varma somrar är det smart att satsa på värmande textilier. Har du sköna plädar, bekväma kuddar och något fårskinn att ta fram, förlänger du sommaren och möjligheterna till att använda din uteplats.

Så till helgen, efter Valborgsfestligheterna. Pyssla om din balkong, terrass eller uteplats med extra kärlek, du kommer ha igen det hela sommaren.

Trevlig helg och fin fredag till er alla!

Kram Jannice

Inköpsställen: Matta och pläd, Indiska. Bord och stol, Jysk. Krukor och ljusslinga, Granit. Dyna, HM Home.

,

,

Rensa din garderob smart

Jannice Wistrand

walk in closet pinterest

Idag bjuder jag några smart-lat tips som jag hittade hos Smpl. Så här enkelt och smärtfritt kan du få ordning på din garderob.

Hängande plagg

° Häng alla galgar bakvänt.
° Varje gång du använder ett platt so hänger du tillbaks galgen framvänd (som vanligt).
° Efter 3-6 månader kan du enkelt rensa ut de kläder som du inte använt (kläderna med de bakvända galgarna).
(Detta förutsätter att du såklart lag bort vinterkläder som du kanske inte kommer använda så mycket nu en tid framöver).

Klädhögar

° Den understa tredjedelen i en klädhög är oftast kläder du inte använder, de kan du rensa bort.

Skor

° De skor som har ett (eller flera) lager damm på sig är ofta skor som du inte använder. Gå igenom dem först och rensa bort. 

Önskar er en fin torsdag!

Kram Jannice

.

.

Min stil på en bild

Jannice Wistrand

pina 1

Vissa saker  symboliserar ens stil mer än andra. Vi håller på med nya headers på bloggarna här på Sköna Hem. När jag höll på att fota flyttade jag runt saker och valde ut några saker som är jag. Exempelvis denna stol Pina från Magis, gardinen (ja den är för kort, har inte lagt ner dem än, livet kom emellan *skratt*), mattan, vasen och färgtonerna är så jag. Mjukt men ändå med kontraster och lite edge.

pina 2

Fin onsdag till er alla. Idag har jag lånat med mig tapetprover hem till det här rummet. Ska bli kul att testa och se hur vi med små medel kan förändra och ljusa upp vår matsal, utan att för den skull måla vitt på alla väggar.

pina

Fortsättning följer.

Kram Jannice

.

.

Jag tipsar, du väljer

Jannice Wistrand

Skärmavbild 2016-04-25 kl. 11.33.24

Här kommer några alternativ till min absoluta favoritlampa – Krebs Lux lampa, nr 3 i detta kollage. Jag har tipsat om olika prisklasser, men i liknande utförande, och du väljer!

1. Crown Nude, 799 kr, Mio.

2. Tage, Pholc, 2 999 kr, Lampgallerian.

3. Lux från Krebs, 9 999 kr, Confidentliving.se

Fin tisdag till er alla!

Kram Jannice

.

.

Duka vackert till vårens högtider

Jannice Wistrand

IMG_4407

Nu kommer en tid med massa bjudningar och festligheter. Små som stora tillställningar kräver en vacker dukning. Idag inspireras jag av populära Dekohem’s nya kollektion och vackra bilder. Passar såväl in på valborgsmässoaftons familjemiddag som på barndopet, barnkalaset och studentskivan.

IMG_4219

.

IMG_4359

.

IMG_4404

En girlang och några ballonger som tar upp dukningens färger är det enklaste knepet för att få en sammanhållande dukning!

IMG_4442-1

Att jobba ton i ton ger alltid ett harmoniskt intryck. Har du en större bjudning, satsa på vackra servetter som sätter tonen och binder samman dukningen.

IMG_4463-1

Att duka med klassiskt blått porslin är extra populärt på sommaren. Vi längtar efter blå himlar och hav.

IMG_4525

Vi kombinerar gärna blå toner med vitt, både i vår inredning och klädstil. Blått och vitt porslin som Ostindia, Mon Amie och Blue Italian är klassiker som aldrig går ur tiden.

IMG_4547-1

.

IMG_4644

Va inte rädd för att blanda mönster, bara färgskalan är densamma är det lätt att få till en inspirerande dukning.

När Dekohem arbetade fram sommarens kollektion ville de använda sig av klassiska sommarfärger som bas. Inspirationen till de nya mönstren fann de från gamla kinesiska porslinsdekorer. Sirliga blomster och vackra blad i långa rankor, där varje penseldrag är väl avvägt. Oftast målade i blå eller rosa toner. Så föddes namnen till nya kollektionen – China Rose och China Blue. Underläggen finns i butik i mitten av maj och går redan att förbeställa här. Servetter och tidigare underlägg och coasters finns i lager.

Med dessa dukningar önskar jag er en fin start på veckan.

Kram Jannice

.

.

En Feng Shui analys

Jannice Wistrand


Makalöst vackert, välbalanserat av stylisten Lo Bjurulf (fotograf duktiga Petra Bindel) för Åhléns och samarbetet de har med stadsmissionen just nu. 

Idag tänkte jag göra en Feng Shui analys baserat på de 5 elementen som i denna lägenhet är exemplarisk! Ni ser hur lite ”eld” (i detta fall den orange kudden och lampskärmen) det behövs för att en inredning ska upplevas harmonisk. Växtligheten och det ljusa träslaget i möblerna tillför träelement och gör inredning varm och inbjudande. Den blå soffan  och den mörkgrå fåtöljen ger vatten. Metallelementet  hittar vi i de ljusa vita väggarna vilket jordas med korgarna, den putsade bruna väggen vid öppna spisen, samt materialet i ullmattorna. 


Vackert, välbalanserat och harmoniskt. Detta rum tror jag de flesta av oss hade trivts i, oavsett tycke och smak om stil. Lagom med ljusinsläpp och kontraster som får oss att känna ett ökat välbefinnande.

Önskar er en härlig söndag! Här skiner solen och det vankas trädgårdsfix, samt biobesök med lilleman!

Kram Jannice 

—–

Nedan finner ni information om kampanjen:

Åhléns och Stadsmissionen genomför i april en digital kampanj till förmån för Stadsmissionen’s skyddade boenden för kvinnor som utsatts för våld i nära relationer.

Syftet med kampanjen är att bidra till en mer trivsam och läkande miljö i de skyddade boenden som Stadsmissionen driver, och de produkter som kan skänkas har valts ut i samråd med boendenas personal, så att de passar verksamhetens specifika behov.

Kika in i deras webbshop för att läsa mer och se vilka produkter som går att köpa och samtidigt stödja projektet! 

—–

Lördag…

Jannice Wistrand


En hälsning från ett soligt Helsingborg. Idag tog vi en runda ut till Linnea trädgård, åt lunch och shoppade lite växter till både hem och trädgård. 

Igår tog jag med barnen till Pålsjöskog, där vi plockade vitsippor, lekte och mumsade caféets våfflor. 

Två utflyktstips om du befinner dig i Helsingborg!

Hoppas solen skiner lika vackert på er vart ni än befinner er! Nu ska vi ut i trädgården och påta, sen blir det fikabröd och en kopp kaffe mot husväggen.

Kram Jannice 

Fredagsbuketten…

Jannice Wistrand

addsimplicity fredagsbuketten

Fredagsbuketten kommer idag ifrån vår trädgård. Den underbart vackra julrosen som blommor som bäst nu och bär en ljuvlig färg får pryda vårt matsalsbord i vasen fick jag i födelsedagspresent av bror med familj. Finns här. Voluspa ljuset är från en vän. Fatet hittar du här och ljusstaken är en 40 årspresent från mamma och pappa och är från Svenskt tenn. Helt enkelt en samling vackra ting som ligger mig varmt om hjärtat.

Fin fredagskväll till er alla!

Kram Jannice

s

s