Smart förvaring till litet boende och till budgetpris

2016-08-30 5 kommentarer
Arbetsrum / Budget / DIY / Förvaring / Inredningstips / Inspirationsbilder

Annonsen laddas.

ikea skrivbord kontor

.

Smart maxad förvaring till litet boende som jag hittade på Pinterest! Två stycken Malmbyråer och en bänkskiva som du anpassar efter hur stort utrymmet är. En snygg plexiglasstol lättar upp liten yta och gör den luftig. En ljusgrå vacker kulör på väggen lyfter fram den vita förvaringsdelen och gör den sober.

Här hemma är det VAB idag. Lilla hostar och jag känner mig liiiite stressad över alla deadlines jag har innan det bär av till Paris på fredag. Men men, ibland kommer livet, vardagen och förkylningar emellan. Hoppas vi blir friska fort bara.

Fin tisdag till er alla. Här skiner solen och jag ska fotografera ett jobb när sockerduvan sover middag!

Kram Jannice

.

,

Skriv en kommentar

5 kommentarer

Snyggt med transparent stol till bordet. Funderar på det till ett gammalt skrivbord som jag måslat grått och ställt uppe i vår lilla hall… Där är ju rätt mörkt, så det skulle nog bryta fint.
Har kikat på den här modellen: http://www.trendrum.se/nesto-karmstol-transparent

Hoppas lilla duvan piggar på sig nu. Inte lätt med alla nya bacilusker efter sommaren…
Ta hand om er!
Kram Anna

Tack för en fin blogg med ett fantastiskt innehåll! Jag tycker mycket om ”Färg & Stil”-kategorin och önskar ett inlägg om hur du tänker kring din stil nu när hösten kommer och det börjar bli kallare. Gärna med ytterkläder och skor också.

Det skulle vara toppen, tack igen för att du förgyller flödet på såväl instagram och Facebook som med bloggen!

En Feng Shui analys – inredning i balans

2016-08-29 1 kommentar
Dekorera mera / Feng Shui / Feng Shui analys

Annonsen laddas.

intothewoodsmaleras-addsimplicity

Måndag morgon och här är det planeringsdag på förskolan så jag är hemma med barnen. Håller på att förbereda ett jobb för Plantagen som kommer hamna här på bloggen inom kort. Hittade den här fantastiska bilden och ville visa er hur himla vackert det är med glasvas på mörkt träbord. Varför?

För att det mörka bordet (jord) ger en lugn bas och glasvasen (vatten) lättar upp och visar synliga stjälkar och grönska (trä). Väljer man som här, ett par vita blommor (metall), har man 4 element av 5 på en och samma gång.  Det enda man behöver göra är att tända ett ljus (eld) så blir byrån harmonisk och komplett balanserad enligt Feng Shuins verktyg: De 5 elementen. Enligt mig, basen för att lyckas skapa en harmonisk inredning.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

De vackra vaserna är designade av Ludvig Löfgren, och tillhör serien ”Into the woods” för Måleras.

.

.

 

Skriv en kommentar

1 kommentar

Intervju med mig om hur du lyckas inom sociala medier

2016-08-28 4 kommentarer
Allmänt / Jobb / Press

Annonsen laddas.

jannice sv stol

Idag kan ni läsa en intervju med mig om min väg som egenföretager och sociala medier, på Smartbizz.se

Smartbizz ägs av Linda Björck som har över 20 års erfarenhet av att driva företag och hela hennes företagarliv kännetecknas av hög kundnöjdhet och att hitta anpassade lösningar med kunden i fokus när det gäller marknadsföring, affärsutveckling, sociala medier etc.

Trevlig söndagskväll!

Kram Jannice

 

.

 

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Bra artikel och bra tips! Hur lärde du dig till slut om SEO? Någon nätkurs eller tog du hjälp av konsult?

Vi har lite problem med perfektionskrav. Många poster i sociala medier blir inte av för att vi inte har tid eller ro att göra dem perfekta. Vi jobbar med att utbilda i ämnet Giftfri förskola, en bransch som är uppdelad i två åsiktsfält där det ena är för vår typ av verksamhet och andra inte riktigt vill inse hur mycket vi påverkas av vardagskemikalier och således tycker att det vi gör mest ställer till det för tillverkare som vill fortsätta använda tveksamma ämnen i sina produkter. Alltså extra viktigt att vara 100% korrekta, tänker vi. Har du något tips på hur vi kan ta oss över den här tröskeln och få till frekventa inlägg på vår FB-sida ”Kemikalieklok.nu” och instakontot @kemikalieklok ?

Hej!

Vore så himla glad om du ville svara på vad det är för stol och vart man kan köpa den? Tack på förhand.

Med vänlig hälsning Hanna

Mina föreläsningar i Stockholm och Göteborg

2016-08-28 Skriv en kommentar
Allmänt / Föreläsningar / Jobb

Annonsen laddas.

Jag har fått många förfrågningar om att komma till Stockholm och Göteborg och föreläsa om Feng Shui som verktyg för att skapa en balanserad och harmonisk inredning. Och nu är det dags! Tillsammans med Radisson Hotel har jag gjort ett härligt paket med  föreläsning, god mat och trevlig inspirerande miljö! En helhetsupplevelse som jag hoppas ni kommer att gilla! Ses vi? Köper biljetter gör du nedan!Stockholm Park inn Solna Ny

Köp biljett till Stockholm här.

Göteborg föreläsning Addsimplicity

Biljetter till Göteborg köper du här.

Kram Jannice

.

.

 

Skriv en kommentar

Så målar du ett klinkergolv

2016-08-27 2 kommentarer
DIY / Golv / Kök

Annonsen laddas.

Helenas köksgolv

Jag är bra sugen på att måla om vårt gulbeiga klinkergolv och jag vet att ni är många där ute som dras med ett golv ni inte gillar, men som är helt felfritt med värmeslingor under, och som känns galet att riva upp. Så här kommer dagens tips från min bloggkollega Helena, Drömhus! Här ser du steg för steg hur hon gjorde, från början till färdigt resultat.

Nu är jag än mer sugen på att ta tag i kök och hall här hemma.

Fin lördag till er alla!

Kram Jannice

.

,

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Et nytt golv er bedre!Måle klinker er som å velge laminatgolv istedenfor parkett.Klinkerne vil være der men under malingen…Nei,riv de upp!

Jag har blivit med webbutik! Nu kan du köpa biljetter till mina föreläsningar!

2016-08-26 2 kommentarer
Allmänt / Föreläsningar / Jobb

Annonsen laddas.

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 09.38.43

Jamen jihooo säger jag! Nu har jag blivit med webbutik! Och nu är biljetterna till mina föreläsningar släppta, så in och boka din biljett! Äntligen kommer jag till Stockholm och Göteborg, ska bli så kul! Mer info finns i shopen!

shop.addsimplicity.se

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Hej,

Jag måste bara få påpeka att du borde kolla igenom texten under ”Om oss” på sidan. Det är en ofullständig mening och kommatecken saknas, ser lätt lite oprofessionellt ut.

Feng Shui skola – så skapar du ett trivsamt och inbjudande badrum

2016-08-26 11 kommentarer
Badrum / Dekorera mera / Feng Shui Skola / Inredningstips / Inspirationsbilder

Annonsen laddas.

badrum feng shui 3

Badrum

Idag tänkte jag ta upp verktygen för att skapa ett trivsamt och inbjudande badrum här på Feng Shui skolan. Badrummet som vi ofta glömmer bort när det gäller små stilleben, dekoration och annat som förhöjer stämningen om morgnar och kvällar. För det är ju faktiskt här vi slutar och börjar vår dag,  så se till att göra det på bästa möjliga sätt. Det är i badrummet som vi sköljer av oss alla dagens händelser. Därför är det viktigt att skapa ett lugn i detta rum, med få intryck och med en omhuldande känsla. Låt bara några saker få stå framme, till exempel stearinljus, växter och väldoftande tvålar och lotions, men hitta dold förvaring i form av korgar och annat till barnens leksaker, fön, gummisnoddar, flaskor och annat.

Badrum svartvitt

Se till att vädra badrummet ofta, håll spegeln fläckfri och att den speglar dig rättvist (att den inte hänger för högt, eller för lågt som kan skapa irritation). För att släppa ut så lite energi ur hemmet som möjligt ska toalettlocket, toalettdörren och droppande kranar alltid vara stängda. Välj färger som känns friska och klara. Stora speglar kan vara bra att placera i små badrum för att få rummet att se större ut.

helgens fst badrum 0

Satsa på härliga mjuka sköna handdukar. Köp hellre några få bra och tvätta dem ofta, än att ha en massa gamla reklamhanddukar som är urtvättade , tunna och känns som sandpapper mot huden. Har du möjlighet till värmeslingor i golvet eller en gosig matta att sätta fossingarna på är detta att föredra.

Det enklaste sättet att skapa trivsel i detta rum är att knipsa av en blomma och sätta i en liten vas på handfatets kant. Snabbaste fixet! Har du gäster är det vackert att även lägga i en rosknopp i toastolen för den som kommer först. Eller varför inte fina stenar och snäckor från stranden i botten av handfatet? Eller fylla badkaret med vatten och sedan dekorera med blommor, blad och flytljus? Har du stor fest kan badkaret fyllas med is och fungera som en överraskande ölförvaring. Om det är Feng Shui eller inte lämnar jag utanför denna skola. Hihi…

badrum do i live here

Saker att undvika i badrummet:

  • Undvik starka lampor.
  • Undvik vassa växter! I badrummet är du som mest avklädd, låt sakerna runt omkring dig vara mjuka. Alltså ”no cactus” i badrummet.
  • Undvik speglar med vassa hörn.
  • Undvik att överbelamra badrummet med saker. Det är lättare att slappna av med mindre intryck.
  • Undvik för mycket vattenelement som svart golv eller svart kakel, inte heller blått. Badrummet har redan mycket vatten i sig själv, så  för mycket av den varan kan skapa en viss oro.

Se nu till att göra ditt badrum till en oas med små enkla stilleben som inbjuder till avkoppling och ro. Jag tycker det är viktigt att ett badrumsinredning mer lutar åt en SPA känsla än ett färgglatt överdådigt rum i kaos. Ett badrum ska hålla i många år så försök att inreda det hållbart. Mer om hur du bör tänka när det gäller färgsättning etc kan du hitta i mitt tidigare badrumsinlägg, här.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

.

.

Skriv en kommentar

11 kommentarer

Underbara bilder!

Jag har en fråga. Jag har alldeles nyligen flyttat till ett hus där det stora badrummet har blått kakel, golvet är blått och väggarna har vitt kakel med en bård av de blå kakelplattorna. Väldigt mycket 90-tal, kanske början 2000…?

Jag har tyvärr inte råd att kakla om, vad kan jag göra….? Inredningen är dessutom i bok….suck. Det är ett stort badrum med stort hörnbadkar, men det känns – precis som du skriver – oroligt med allt det blå. Hur kan jag lugna ner det?

Kram Jennica

Hej!

Jag hade jobbat med mer bruna jordfärger som dämpar vattenelementet, beiga handdukar (som också gör att det blå känns mindre) går det inte att måla björken vit, för att få in metallelementet hade gjort en hel del till rummet, för björk är åt det gula hållet och gör det blå blåare.. så in med mycket vitt, och beige… får du det björken målad i vitt hade jag valt vita handdukar och mörkrbruna korgara istället.

kramar och lycka till. jannice

Å vilken bra fråga, jag har samma problem. Badrum ca: 10 år gammalt så vi får lov att behålla det ett tag till men det är tyvärr mycket blått. Så jag undrar också hur man enklast lugnar ner? Tack för all insperation i denna blogg, den är helt fantastisk!!

Hej! Vi ska flytta in i en ny lägenhet, golvet är svart klinker, väggarna vitt kakel, ska jag ha matt eller blankt vitt kakel på väggarna för och nackdelar.

Blankt hade jag haft. Energierna lugnas av matt men ett badrum känns alltid renare och fräschare med blankt. Lägg en matta på golvet för att mjuka upp. kram jannice

Hej! Min särbos hus är relativt nybyggt (2007) och badrummet på övervåningen har han gjort själv. Alltså ingenting man har lust att riva upp i första taget. Det är fint gjort, men tyvärr är allt kakel svart (eller kanske mörkt granitgrått, men upplevs svart) både på väggar och golv. Dessutom har han turkos accentfärg på mattor och handdukar och ljus. Där är ett fristående badkar, en duschkabin, dubbelhandfat, toalettstol, en svart ganska hög hylla som står på golvet samt två låga fönster där snedtaket slutar.

Jag vantrivs verkligen i det badrummet och använder alltid det på bottenvåningen istället, som känns betydligt mer balanserat och lugnt även om det inte alls är lika stylish… Hur gör vi för att bättra på energin i det svarta badrummet utan att behöva byta ut allt?

Hej! Jag tycker den turkosa är det första som ska bort. Jobba med vita fina hotellbadlakan, bruna LA bruket produkter, mörkbruna härliga korgar och mycket gröna växter ! Det kommer bli superfint!!! kram och lycka till! Jannice

Om man har ett badrum utan fönster – ja de är vanligare än man kan tro om man läser inredningsreportage – så MÅSTE man ha starka lampor. Annars ser man varken vad man gör eller hur man ser ut eller hittar tvålen när man duschar…

Ellos öppnar fysisk butik

2016-08-25 2 kommentarer
Press

Annonsen laddas.

ells_0142925_1471504903

 

Hej på er! Kikar in här och tipsar er om att den 16 september inviger e-handelsplatsen Ellos (obs jag är inte sponsrad bara ett vanligt pressinlägg) sin första fysiska butik i Mall of Scandinavia i Stockholm!

Butiken är främst inriktad på det framgångsrika hemsortimentet, men även produkter inom mode och skönhet kommer att finnas representerade.

Butikens fokus är Ellos Home, i kollektionen ingår allt från möbler, små föremål för såväl badrum, kök och sovrum till fina textilier. Höstens kollektion speglar tiden vi lever i, material som åldras med skönhet och ett uttryck som är vilsamt för ögat. Den fysiska butiken kommer att göra plats för ett handplockat sortiment från Ellos Home men också utvalda delar av Ellos erbjudande inom mode och skönhet.

Kul säger jag! Jag gillar Ellos och deras koncept, och använder mig mycket av deras Home kollektion när jag inreder åt kunder eller skapar moodboards till mina inlägg här på bloggen!

Lycka till!

.

.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Hej!
Då jag bor i en hyresrätt går det inte att göra ngt åt badrummet på länge..
Mitt badrum går helt i ljusrosa (ser nästan marmorerat ut med lite gråblått i.) Jag har inte mycket till val än att köra vit badrumsmatta (en rektangulär från IKEA. Och grå eller plommonrosa handdukar till. Har också en tvättmaskin i. Vita duschdraperier. Inget badkar. Golvet är går också i rosa, våtrumstapeter eller vad man ska säga är det på väggarna… Vad föreslår du jag gör för att få det att känna mindre barnsligt och mer inbjudande? Finns knappt ngn plats för växter på golvet. Tacksam för svar!

Hej, Ellos har faktiskt haft en fysisk butik tidigare, då på Regementsvägen (där maxi ligger idag, då låg där Magnum ica, siba och ellos) i Helsingborg, dock sålde dom bara kläder på den tiden. Jag är född 68 och när vi var i tonåren så gick man dit o handla alltså på 80- talet.

En sammanfattning av Formex hösten 2016

2016-08-24 1 kommentar
Mässa / Trender

Annonsen laddas.

Blogg hotell henriette

Älskar den här bilden från Hotell Henriette i Paris. Den sammanfattar ganska bra Formexmässan sett i mina ögon (kanske lite mer bohemiskt avslappnat än elegant som på bilden) Vi ser mörkare toner, fortfarande är det MYCKET blått, men också en massa vinrött och rostrött! Trodde jag skulle se mer smaragdgrönt, det finns grönt, men lite försiktigt, kommer nog till våren ihop med rosa. 

Grått är fortfarande basfärger nummer 1. Tapeter och mönster på väggarna. Sammet och linne är stort! Artdecokänsla. Kläddstil. Samtidigt som jag fortfarande såg mycket plywood (!?) och ljust trä till mörkare kulörer. Personlig inredning står i fokus. Nu vill vi inte längre ha vasen som alla har, utan tittar på auktionssidor för att hitta det som INGEN annan har. Vi ser fortfarande mässing som metall, även om silver börjar återta tronen när det gäller metallen vi dekorerar med.

Kollage från mässan! Ceannis, Catcooee och designhouse Stockholm prickade in färgerna för årets stora trend, vinrött och blått! Liksom Himla med sitt samarbete med Sköna hem (se nedan), med inspiration från den engelska skolslipsen! Jag tror kollektionen kommer nå en liten annan mer maskulin publik och  den är även vacker att kombinera till tidigare sommarkollektion för att enkelt murra till inredningen till hösten. 

Dags att sätta sig på flyget tillbaka hem till Skåne!  Glöm nu inte att kika in på min Instagram @addsimplicity där det är både videos och bilder från dagen. Exempelvis en superförelösning av min kollega Maria Soxbo och bilder på Jimmy Schönnings nya kollektion och varumärke Jimsch.

Ett besök hos tjejerna som jag hyr kontor av, Dekohem. Vad gör man inte för att få till den rätta bilden?! Haha! 

Med storblommig tapet, blått, naket och en Formidabel nominerad Anna Elzer Oscarson säger jag over and out från Formex hösten 2016.

Kram Jannice

.

.

Grand re-opening Ilva Malmö

2016-08-24 Skriv en kommentar
Allmänt / Press

Annonsen laddas.

Stor_slider_2_1380x900

:

Godmorgon på er! Uppe med tuppen idag, men innan jag sätter mig på pendeln mot Formex måste jag tipsa er om det här som damp ner i min mejl imorse. Till Skåningar och andra närliggande orter, en av mina favoritbutiker har nyöppning imorgon torsdag kl 8-21! Ilva! Re-opening med 600 nyheter, 5 stycken i kön får köpa en soffa för 1 kr, det delas ut goodiebags och det är 25% på allt i butiken! Jag ska ialla fall dit!

Nu måste jag kila iväg här. Mot Formex och pressfrukost!! Vi ses!

Kram Jannice

.

.

 

Skriv en kommentar