Färgrådgivning

Bilder: Simplicity

Riggat och klart för en kund i färgrådgivning om en stund. Vi påverkas inte bara av vilken miljö vi befinner oss i, utan också hur vi klär oss. Lika viktigt som första intrycket är av ett hem och en arbetsplats, är första intrycket av en människa. Vilka färger och kläder tar fram det bästa hos dig? Hur får du en välplanerad garderob med färre plagg och massor med kombinationsmöjligheter? Vilken garderob speglar din personliga stil? Det är några av frågorna jag ska hjälpa henne med idag. Efter det lägger jag en passande make up i varma eller kalla färger, samt lär ut lite fix och trix som lurar ögat. Nedan har vi söta Mikaela i en före och efter bild. Kolla in hennes ögon, vad fantastiskt de framhävs med rätt skugga.

Bilder: Simplicity

Det är väldigt förenklat att dela in jordens befolkning i 4 årstider (som 90-talets färganalyser), därför har jag valt att arbeta med ett unikt datasystem som även visar hur man ser ut inom årstiden. Den personliga Paletten för kunden bygger på 4,2 miljoner möjliga paletter, som i sin tur baseras på kundens hudton, hårfärg, ögon, samt hennes ljushet och mörkhet.

När Paletten är klar går vi igenom basfärger, accentfärger och passande kombinationer. Så kunden får svar på vilka färger som klär henne bäst? Vilken färg som är mest fördelaktig på hennes bikini 😉 (alltid bra att veta) med hänsyn till hennes hudton? Vad som lyfter ögonen lite extra? Och vad som får hennes hår att se mest smickrande ut?

Det är lite av det jag ska pyssla med idag.

Kram på er alla fina! Jannice