Bröllopet i Monaco – hiss & diss

Vad säger ni om gårdagens bröllop? Bruden tyckte jag var vacker i sann Grace Kelly anda. Jag är så svag för lösare knut i nacken med en slöja som bara får falla från den (alltså inte för högt och inte för lågt på huvudet). Hade själv det på vårt bröllop.

Klänningen var annars lite lik Kronprinsessan Victorias upptill och med det långa släpet. Brudbuketten om ni frågar mig får 1 Simplicitylogga av 5, pjuhh så ful i någon droppliknande miniversion, nästan lite töntig till allt. Jag föredrar runda buketter som inte är tucktade utan känns naturliga och levande!

Victoria var ljuvlig på kvällen, men den där hättan på huvudet på vigseln?! Hon var alldeles för romantisk i blommigt förhållande till sin stil som ofta är mer klassisk ”sportig/enkel”.

Madeleine är så förutsägbar, och jag föredrar nog henne i lite ljusare hår. Och när ska får vi se henne utan ”nivea” på läpparna? Ahhh… Jag vill se henne med lite färg!! Här blir allt lite 4 nyanser av beige. När det gäller armlängd och skärning gör en holkarm att armarna ser bredare ut då de slutar på bredaste stället på armen. När det gäller bruden så smickrar det istället henne med den ringningen då hon är så smal upptill.

Mette Marit lyckades tycker jag med sin ljuva smutsrosa ton som ger kontrast till hennes ljusa hår och hy. Lite 60-tals känsla och vacker krage. Plus för hårkreation och accessoarer.

Silvia tyckte jag var den som lyckades igår av svenska kungafamiljen. Otroligt smickrande klänning i färg och form. Vilken figur hon har!!

Mary är ju alltid snygg och kan sina färger, men hatten från andra sidan såg lite ut som en parabol.

Maxima har ju också otrolig koll på sina färger och livar alltid upp! Snacka om att hon är varm i sina färger, som kan bära upp denna senapsgula med sådan bravur!

Ehhh.. och så var det ju det här med stor hatt och dito hår! Not good! Hmm.. Antingen vinkla hatten mer fram, men vackrast hade det varit med en lös håruppsättning som balanserade upp hatten och hade gett ett mer elegant intryck som hade gift sig med klänningen. Nu blir båda hår och hatt lika breda och stora om ni förstår vad jag menar.

Lite synpunkter utifrån mina kunskaper som färg-och stilkonsult. Detta gjort under nattens amningspass (fick putta lite försiktigt på min sjusovare till guldklimp vid halv fem)! Lyx!

Nähä, nu ska jag sussa lite här med mina pojkar!

Kram Jannice

(bilder från Expressen, där du kan se många fler om du missade gårdagens bröllop)