I vår trädgård…

Vår bod i trädgården tycker jag är jättesöt. Här har vi inte målat fönster och dörrar ännu, men den gör sig fin även i trä. Grinden ska bytas ut till en vacker i trä, och sedan målas liksom staketet. Vid ingången ska vi ha en rosenbåge, tror det kan bli fint.

Igår hängde maken även upp en flagga. Tycker det är så mysigt att ta fram den när man firar något speciellt. Just nu får den hänga uppe hela tiden, det är ju sommar och semester.

Nu har vi haft en markissnubbe här också så vi blir av med ”som han kallade det” tivolimarkisen. Haha… det är ju sant, ser ut som det. Eller glasskiosk ;).  Vi kommer byta ut den till en grågrön variant som går igen i koppardetaljerna på huset och våra fönster.

I år rensar vi bara trädgården på ogräs för att se vad som kommer fram och vad som ska sparas till nästa år då vi ska satsa på trädgården. Men en bytta med kryddor och små krukor med rosa och lilablå blommor får förgylla tillvaron lite var stans i trädgården.

Här på framsidan under köksfönstrena är det urtrist. Här ska vi ha några låga rosor, eventuellt lavendel. Byta ut fönsterbläcken till koppar, som vi har under övriga fönster på huset. Har ni några tips på rosa blommor, rosor (ev Fairy har jag tänkt mig, men gärna några andra som är lite mildare rosa) så tar jag tacksamt emot alla tips. Behöver inte vara rosa heller… I trädgården har vi både päron- och äppelträd, som både ger skugga, välbehag och möjlighet att safta, sylta och baka.

Bilder: Simplicity

Sorry för att bilderna blir väldigt ljusa, ska ta några bättre när tid ges. Iaf vi har kvar att måla vindskivorna i den opalgröna färgen (som ser vit ut här), och dörren kanske vi behåller som den är? Vad tror ni? Ser att kransen på dörren ser hemsk ut. Jaja… Tonerna på blommorna vid entrén går iaf i rosa, smutslila och ljusblått. Zink och cement blir vackert till stenen och kopparn.

Det var några bilder från trädgårdens framsida. Långt ifrån klar, men fixad för sommarmånaderna detta år iaf. Till hösten planerar vi att gräva upp, plantera om, lägga plattor, bygga kryddhjul och annat fint.

Kram på er och njut av denna härliga söndag! Jannice