Vilken frisyr klär dig?

Idag ska jag klippa mig! Den här frisyren är en favvis i alla kategorier. Kvinnlig, busig, classy och sexig på samma gång. Undrar jag om frissan kan skapa magi och ta fram ett tjockt hår med självfall under denna slitna, raka skandinaviska look? För visst måste det väl gömma sig någonstans i hårsäckarna ;)?

Tips! Det viktigaste när du väljer frisyr är att tänka på din ansiktsform. Tillhör du den runda eller den kantiga kategorin? Var är du som bredast? Ex vid käkpartiet? Undvik då att längden på frisyren slutar där. Eller har du som jag, ett hjärtformat ansikte där hakan är det smalaste området, låt längden sluta i käkpartiet för att kompensera och balansera upp ansiktet. Små generella råd:– litet fyrkantigt ansikte, undvik lugg – hög panna och högt hårfäste, undvik volym på hjässan, och kompensera med lugg. – avlångt ansikte undvik mittbena och långa raka frisyrer. Korta av ansiktet genom sidbena, lugg, kortare längd (axeln) och volym på sidorna. – balansera upp ett runt ansikte med volym på hjässan och bak i nacken. Hellre en lös knut, än en stram frisyr. –

generellt kan man säga att mer kantiga ansiktsformer (yang/ maskylina) som klassiska, sportiga och dramatiska stilar passar bättre med rakt hår och enkla klipp. Medan mer feminina ansiktsformer (runda) passar bättre med mjuka klipp, självfall, lockar samt löst sittande uppsättningar. – när man satt sin ansiktsform är det viktigt att klargöra om man är varm eller kall, för att få en fin helhet. Om det jan du läsa mer under färg och stil i höger kolumn.

Idag bjussar jag på mina kunskaper, så har du frågor kring frisyr till din ansiktsform, färg och stil? Ställ din fråga i kommentarsfältet nedan så ska jag svara under dagen!

Kram Jannice