Feng Shui:a din garderob!

Bild: Fredrik Hedén för Metro Bostad

Alltid så här års blir jag sugen på att rensa undan kläder, smycken, underkläder och ge plats åt massa nytt fräscht! I år är känslan ännu starkare då man gått och varit gravid, ammat och förändrats till det mindre. Ja, gud! Skrota lchf och allt vad det heter. Amma is the shit! Haha…

Bild: Simplicity

Här kommer några tips till dig som vill förnya garderoben:

1. Börja med att göra en garderobsinventering. Rensa ut trasiga kläder, sy i knappar, laga eventuella sömmar, lämna in till kemtvätt. Gör tre högar: spara, sälja, skänka (kanske en fjärde också om något bör kastas). I högen säljas/skänkas läggs kläder som du inte använt på ett år.

2. Kvalitetsplagg kan vara lönt att sälja så när du ska fota det, stryk plagget och upp det snyggt. Du får mer betalt och det känns fräscht. Glöm inte att lägga på frakten, ca 40-100 kr beroende på vad det är för klädesplagg.

3. Börja bygg en basgarderob. Denna bas bör hålla färgskalan vitt, marint, svart, grått, beige och brunt. Alltså färger som vi inte tröttnar på och som inte är så iögonfallande. Välj två färger för höst/vinter och två för vår/sommar.

4. När du är klar färgkoordinerar du dina plagg. Dels blir det mycket snyggare och ögat har lättare för att hitta och kombinera kläderna. Jag har sagt det förut och säger det igen. Galgar i samma färg är ett ypperligt sätt att skapa enhetlighet och kläderna mår bäst av galgar i trämaterial. Sedan kan de ju vara målade, det är en annan sak. Häng gärna ihop outfits vilket är bra en stressig dag när du har idétorka.

Bild: Simplicity

Nästa vecka tror jag minsann jag ska börja invetera lite i min egen WIC, rensa undan och göra det fint. Men nu blir det fortsatt skön dag med familjen. Promenix och sedan lite mysframför TV:n.

Kram på er, Jannice