Trädgården i grönska

Välkommen in! Vår  trädgård grönskar som aldrig förr och nu har även dörren fått sin rätta färg. Visst blev den vacker? Vi är iaf supernöjda och det blev till och med bättre än vi tänkt. Innan sommaren är slut har nog murgrönan växt över sista delen på planket och klätterhortensian tittat upp till höger om entrén.

När man kommer in genom vår pergola möts man på höger sida av en ljusrosa klematis och ett gäng stockrosor. Min favorit och som jag ser fram emot kommer att blomma nästa sommar. Gatstenen är lagd med mjuka former och i den finns belysning som gör det välkomnande och mysigt om kvällarna. Även silverpäronet är belyst!

I landet med silver päronträdet trängs Perovskia, pioner, klätterrosor, klematis, lammöron och ulleterneller. Färgerna i vårt trädgård går i lavendelblått, rosa, vitt och lila, för att mot våren även mötas upp med svarta och djupa purpurlila toner.

Även förrådets dörrar och fönster har nu fått sin rätta färg. Landet där Buddhan sitter i kommer livas upp med klematis i vitt och ljusrosa toner på andra växter. Väggen kommer täckas helt med funkia, benved, murgröna och hasselört.

Bilder: Simplicity

Nästa år blir det att fixa till fasaden och vindskivorna i vitaste vitt, så att kontrasterna med dörrar, fönster och trädgård samspelar ännu bättre.

Men nu vilar vi och njuter av det som är. En trädgård som vi trivs makalöst bra i och som vi verkligen njutit av till max denna sommar. Ser att gräset behöver klippas, så jag ska nog ut och dra några rundor med klipparen, tar ju inte många minuter på vår lilla plätt!

Önskar er den finaste söndagen!

Kram på er! Jannice