Vår septemberträdgård

September månad är här och trädgården blir allt frodigare. Den ljuvliga klematisen börjar titta ut från planket och balanseras upp av de vackra träden (Ecalyptosvide) på varsin sida.

Jag är så glad att vi bestämde oss för att behålla det gamla päronträdet. När man river upp trädgården som vi gjort kan gamla träd ta skada sa aboristen vi hade på besök, men vi lät lyssna på honom och lät det stå kvar och fortfarande mår fint! I Feng Shui är träd av stor betydelse och inget man bara sågar ner.

Maken byggde staketet och den fina pergolan till höger. På varsin sida är klätterrosor planterade som jag hoppas kommer upp ytterligare en bit nästa år.

Olika rum och arrangemang i trädgården gör att den trots sin ringa yta känns alldeles lagom. Vill inte ha en kvadratmeter till. Vi blev så nöjda med hjälpen vi fick av

Karin

.

I bakgrunden ser ni vårt utekök. Det har använts flitigt i sommar och är perfekt med både grill, vask, platta och skärbräda.

Malvorna har tagit fart och förgyller planket vid vår plats som är tänkt till återhämtning. Belysning (downlights) finns på staketet vid båda uteplatserna.

href=”https://ls-static.bonniernews.se/_skonahem_/224/2012/09/sept101.jpg”>

Små gångar av skiffersten ger härliga former i trädgården.

Utsikt över havet på den nya uteplatsen. Här har vi suttit i sommar och jag minns särskilt en kväll!! Klockan var ett på natten och det var fortfarande varmt oerhört stilla, vi hade tända ljus överallt och ett gott glas rött i handen. Det är sådana kvällar man lever på i höst.

Bilder: Simplicity

Vid entrén står en av mina favoritkrukor och ett höstarrangemang som jag fixade för några veckor sedan. Purpur, cerise, gräs som går åt smutsigt brun, vinrött och svart är blommorna jag färgsätter trädgården med i höst. Nu önskar jag er en fin söndag! Idag åker vi hem efter mysig helg hos bror, svägerska och kusin Selma i Småland. Kram på er, Jannice