Kärlekens tid…

Idag, kl 11.11 den 21/12-2012 blir det enligt Mayakalendern en ny tid. Energiens vänder i vårt universum och vi går mot kärlekens tid. Vi har befunnit oss i en era fylld med egoism och materialism och nu är det alltså tid att vända sig inåt. Låter det inte bra?

Lägg åt sidan trender, vad är inne, vad är ute? Vad tycker andra om mitt hem?Så kan man väl inte ha det? Tro inte på att lyckan finns i att ha den rätta möbeln. Livet och vardagen består av med- och motgångar och lär vi oss förhålla oss till dessa, leva i ärlighet mot oss själv med respekt för våra tankar och acceptans för andras, så tror jag vi får en snällare och varmare jord.Och som bloggare känner jag att jag också har ett ansvar att poängtera att verkligheten inte alltid är ett nystädat hem, de senaste kuddarna (! Hihi) skumpa en tisdag, välkomponerade vardagsmat och välklädda barn, fina möbler och doftljus som ger lyckorus. Alla har vi våra naggade kanter i livet och det är ju det som gör oss lika.

Kan vi bara avromantisera vardagen, vara glada för de små stunderna, sluta jämföra oss med andra, så tror jag att vi skulle bli mycket lyckligare!

Mitt råd om du har möjlighet är att tända att ljus klockan 11.11, oavsett om du tror på det här eller inte. Sitt i tystnad och tänk kärlek och vad du vill åstadkomma med din tid här på jorden. Tänk om alla skulle göra det i världen samtidigt? Jag är nyfiken på vad tankens kraft skulle kunna göra för vår planet och mänsklighet.

Nu ska lille och jag mysa in den nya tiden tillsammans, med tända ljus och lite julpyssel (obs! i köket står massa disk, sonen är fortfarande i pyjamas, mamma är osminkad och skafferiet är överbelamrat och i oordning – så tro inget annat, hihi).

Välkommen nya era säger jag! Det här kommer bli bra!

Kram på er, Jannice

PS. Den vackra skålen är från Nordal och köpt hos Eco and Stuff. Används flitigt här hemma i dessa juletider, både som frukostskål och till glöggtilltugget. DS