En bra säng & sänggavel

Bild: Livet Hemma Ikea

Söndag morgon. Kanske är ni många som ligger kvar lite extra länge, kanske är ni uppe tidigt för att skrota runt i pyjamas och morgonrock. Vilket fall är söndagar en härlig dag. Inga måsten, bara umgås med familjen och ta det lite som det kommer.

Idag tänkte vi åka och kika på säng. Vår är gammal, och att investera pengar i en bra säng och en god natts sömn är ett av det viktigaste man kan göra när det kommer till inredning.

Något som jag också tycker är viktigt är sänggavel!! Det ger en slags trygghet, skapar en sammanhängande känsla med partnern på andra sidan och så är det makalöst praktiskt och funktionellt att vila huvudet mot när man ligger och läser. Sist men inte minst blir det ALLTID snyggare bäddning!Själv har jag byggt vår sänggavel med enkla medel. En mdfskiva (välj höjd och bredd efter tycke och smak, men det är ursnyggt med en ganska så hög, det blir både pampigare och mer elegant). Skumgummi eller ett gammalt duntäcke är perfekt att stoppa den med.

Ovanpå klär du sedan gaveln med ett slitstarkt tyg. Häfta fast tyget med en häftpistol. Om du tröttnar är det bara att spänna över nytt tyg, välj efter årstid, kuddar eller färgen på tapeten.

Nähä… här blir det frukost sen en rundtur i sängbutiker.

Fin söndag på er!

Kram Jannice