Bind ihop inredningen med kulörer

Bild: Boråstapeter

Måndag morgon och hemma med liten sjuk kille. Kursen i Färg & Stil gick jättebra och hur kul är det inte att få hjälpa 10 glada tjejer till ett säkrare klädval med rätt färger, frisyr och make up. Hur roligt jobb som helst!

Tänkte vi startar denna morgon med ett inredningstips som jag ofta får frågor kring och det är hur man binder ihop inredningen och knyter an den med något befintligt kakel eller exempelvis som här en kakelugn i grönt. (Är inte bilden ljuvligt vacker från Boråstapeter?)

Knepet är att hålla samma styrka i färgen och varsamt, ton i ton knyta an färgen grönt (i det här fallet) i övriga inredning. Här har man valt att lägga en kudde i samma kulör på stolen. MEN att också göra det motsatta. Att ta in tapetkulören på såväl bordet (ljusstaken) och på kakelugnen (ljuslyktan). Den duvblå färgen är kanske lite oväntad till det gröna. Men det är otroligt fint att inreda sitt hem i närliggande kulörer i färgcirkeln.

När man inreder i så kallad närliggande färgskala, blir inredningen vilsam och på så sätt upplevs mer harmonisk. Naturligtvis kan ju den här färgcirkeln vara dovare i sina toner eller starkare. Men det viktiga är att man använder sig av den på samma sätt. Mitt tips är att inte använda sig av mer än tre kulörer, annars kan intrycket bli plottrigt. Här hade man kunnat välja en färg till och gå mot mer grönt, eller mer blått.

Hoppas ni fick lite hjälp på traven, ni som våndas med ett kakel ni inte kan göra något åt, eller ett golv ni inte gillar. OBS! Det viktigaste är att inte jobba med mittemot färgen (komplementfärgen) för då förstärker ni istället färgen ni inte tycker om. (På ovanstående bild hade den färgen varit röd).

Nä nu sparkar vi igång den här veckan va!? Hoppas den börjar fint för er alla!

Kram på er, Jannice