Bädda sängen snyggt

Bild: Martin Celander

Dagens inredningstips – Det där med att bädda snyggt! Jag har alltid haft förkärlek till ett mer dressat sovrum och har svårt för endast påslakan,  inget överkast, en ensam pall i ett hörn och en lampa på golvet. Nej, för mig ska det vara kuddar, olika material, vackra textilier som ger elegans och en inbjudande känsla.

Det här sovrummet är ju bara så makalöst fint. Underbara färger i brunt, beige och smutsig rosa. Perfekta enligt Feng Shui. De bruna tonerna hjälper till att koppla av och den rosa tonen värnar om kärleken. Glöm inte att tänka på tvåsamheten i ett sovrum. Här har man exempelvis två tydliga tavlor. Men något som också är viktigt är två sängbord, och sänglampor, samt en sänggavel som förenar.

För att göra rummet ännu mer inbjudande kan man måla väggen bakom i en ljus greige (grå/beige) ton, eller hittat en vacker tapet som hade gett ytterligare tyngd och lugn till rummet. Inget mörkt men en aningens färg. Nu blir det väldigt vitt uppåt medan all tyngd ligger neråt.Bäddningen är fantastiskt fin och jag säger kör på!

”The more the merrier” när det gäller kuddar. Bygg antingen framåt, med den största längst in. Eller som här, på höjden. Ger ett effektfullt intryck och en pampig känsla. Den fina pläden binder ihop inredningen tillsammans med mattan.

Älskar´t!

Önskar er en fin onsdag! Hur skönt är det inte att om 2 dagar är vi inne i mars! Jihooo! Våren närmar sig!

Kram Jannice