Vitt behöver kontraster

Bild: Tapet Café

Hoppas er helg varit skön! Våra har bestått av att rensa och röja, både i förråd, källare och kök. Känns skönt! Jag älskar känslan man får av att åka till tippen. Man frigör en massa negativa energier och ger plats åt möjligheterna igen.

Denna vecka ska två inredningsförslag presenteras. Ett för en privatperson där jag gjort förslag på hela deras hus och ett till offentlig miljö där vi är i uppstartsfas. Hur kul som helst. På onsdag är jag bjuden på VIP invigning av nya Kithchen & Table på Grand Hotell här i stan. Bakom det står den välrenommerade kocken Marcus Samuelsson, som jag hoppas kommer dela med sig av sina matkunskaper till mig. Anna-Malin och jag är några av bloggarna som är bjudna dit, så på lill-lördag ska feststassen på. I slutet av veckan bär det iväg till Göteborg för vårens bloggträff Formforum, mer om det senare i veckan.Nu sparkar vi igång denna måndag. Jag ligger efter som bara den, så idag bjuder jag er bara på en fantastiskt vacker bild, där mattan, och de två tapeterna ger tyngd och kontrast åt de annars vita väggarna och golvet.

Märk väl att kontrasterna inte behöver vara jättemörka för att ge effekt. Tänk på att vertikala ränder höjer känslan av takhöjden och ger ett pampigare intryck, när de som här är lite bredare. Jag får ofta frågan om man ska måla sina takbjälkar eller inte och då svarar jag, det beror på. En omålad i trä sänker takhöjden och minskar de rusande energierna i ett annars för vitt rum. Så här tycker jag det är vackert och ger fin balans till övriga val.

Önskar er en fin start på denna vecka!

Kram Jannice