Skapa en lyckad inredning

Bild: Simplicity

Igår presenterade jag ett inredningsförslag till en familj här i Helsingborg. Hela huset ingick i mitt projekt. (Och de gillade mina förslag!!) Tänkte ni kanske skulle tycka det var roligt att läsa om hur jag går tillväga när jag gör ett sådant jobb. Moodboarden ni ser ovan, var den som låg till grund för mina val.Som inredare jobbar man ju dagligen med att lösa problem åt kund. Allt börjar med ett hembesök. Man intervjuar dem som bor där och tar reda på vad det är för typ av människor, vilka behov de har och vad det tycker om. Allt ska tas i beaktande innan man skrider till verket och börjar köpa möbler och inredningsprylar. Men tyvärr gör vi ofta det omvända när vi inreder våra hem. Vi börjar med de roligaste, nämligen själva shoppingen av prylar! Sedan tittar jag på kulörer, material, den bästa möbleringen för att sedan ge ett förslag på inredning för alla rum i huset. Är det sådana här stora projekt på ett helt hus åker jag och presenterar mitt förslag, med moodboard som grund och sedan går vi igenom ett rum i taget.

Igår tog det exempelvis 4 timmar, bara presentationen (och ni kan tänka er vad det tar i tid, bara att leta upp en passande skänk i ett matrum, finns ju tusentals att välja emellan).

Här är mina lista på saker du bör tänka på för att få en så lyckad inredning som möjligt i ditt hem.

• Gör en moodboard, klipp och klistra – och finn din/er stil! • Börja från basen – zoner och möblering. Rita ut olika zoner, var ska ni äta, titta på tv, slappa, leka. • Färgsättning – vilken variant tänker jag använda mig av? Är det pasteller, dämpade eller klara färger. • Tänk på energiflöden, skapa trygghet och motsatsförhållanden. Möblera med ett skönt flow och inte bara längs med väggarna. • Jobba med de olika verktygen för att skapa harmoni i stilen du valt. Högt mot lågt, runt mot kantigt, ruff mot blankt osv. • Glöm det perfekta boendet! Livet handlar om acceptens och inställning till saker och ting. • Underlätta det du kan underlätta och acceptera det andra. • Synliggör drömmar i hemmet och lev vackert!

Nu ska jag åka ner till CDON Group och presentera min mooadboard för deras kontor, samt deras nya våningsplan med reception, matsal och showroom. Which me luck!

Kram Jannice