Månadens kontor

Som ni kanske redan vet så har jag en ambition att göra en ny moodboard och lite ny inspiration på kontoret varje månad. Förra månaden var det tyvärr för mycket vab och annat tråkigt som satte stop för detta. Men denna månad, april är jag igång igen! Denna ”lite-vår-iaf-månad” inspireras jag av mjuka, lugna toner. Materialet är marmor. Vackra feminina former som möter kontraster och ränder. Vackra lampor och miljöer med elegans. Smutsrosa. Beige. Grått. Brunt. Gardiner. Ombonat.

En kontorsmiljö skall helst ha lite mer överslag av yang för att man ska bli mer effektiv. Lite kantiga prylar, vitt som ger mycket energi samt god struktur och ordning gör att man arbetar bättre och därmed blir mer professionell och affärsmässig. Så tänk på det om du känner att du ”slumrat till lite” på ditt jobb. In med yang, växtlighet och lite ”power” till platsen.

I mitt fall kompenserar jag just nu några hektiska månader i bagaget med lite mer mjuka former. Det svarta har nu fått samsas med pasteller och en snällare look, än förra månaden då den var mer grafisk och med en gnutta uppiggande korall. Inreder du med bastoner är det lätt att förändra efter humör och kompensera med det du behöver för stunden.

Bilder och kollage: Simplicity

Och här har vi månaden Aprils moodboard. Förövrigt är det min moodboard som ligger till grund för vad jag vill åstadkomma hemma hos oss när det gäller inredning. Härligt att omge sig med dessa bilder som är som balsam för själen (för mig) varje dag jag kommer till kontoret!

Önskar er en fin onsdag och lill-lördag! Här ska jag börja morgonen med att åka och titta på kakel och klinker till det stora kontoret jag inreder i Malmö! Sen blir det ett möte hos Jenny med butiken Blackballoon.

Kram Jannice

Inköpsställen: Förvaringsbox, sax och ram Granit. Lampa, kruka och pennhållare från Ikea. Kalender, Bookbinders. Urna, Tofsar & Ting. Vitriinis i klarglas och skålar från Swedish Grace Rörstrand, finns hos dukatbord. Anteckningsblock med elefanter, Svenskt tenn. Papper till inspirationskollage och moodboard, Innetid. Klocka Arne Jacobsen, Länna Möbler.