Rum i neutraler

Att använda sig av neutraler i sin inredning är vackert men också svårt att få till. Med neutrala färger menas beige, grått, brunt, svart och vitt. Man undviker accentfärger och jobbar istället med fokus på dekorationen och storleken på föremålen, även kallat skala i inredningssammanhang.

Som alltid blir det vackrast om man låter soffan i rummet få flytta ut från väggarna.

Ge den luft, placera en bokhylla bakom, ett bokbord eller något annat som ger en ombonad känsla. Detta rum har högt till tak, mycket fönster och ljusa golv, därför blir det extra viktigt att arbeta med tyngd i inredningen som jordar känslan och bromsar energierna. En sådan sak är det maffiga träbordet framför soffan, men också de mörka böckerna i bokhyllan.

Även byrån i trä gör rummet mer harmoniskt och stillsamt. Det svarta möblemanget stramar upp, ger kontrast med både sin färg och sin moderna formgivning på stolarna, till den gamla lokalen. Makalöst snyggt!

Åter igen! Jag eftersöker vackra föremål som inte är ljusstake eller vas! Ett tips är att köpa med sig udda dekorationsprylar när man är på resor utomlands. Då får man njuta av både vackra minnen och stilleben där hemma.

Bilder: Simplicity

Ett tips som fungerar såväl i en takvåning som i en vanlig villa, en platsbyggd bokhylla! Inget rum blir så personligt som en snygg och välorganiserad bokhylla. Men glöm inte att ge lite luft åt böckerna ibland. Som på bilden ovan! Placera ett vackert föremål eller ta upp en ton i kuddarna i soffan framför. Ett bra sätt att binda ihop inredningen.

Sammanfattning! Inreder man med en neutral färgskala, måste man satsa på kontraster och ”eyecatchers” i form av material, form, uppseendeväckande föremål och/eller skala! Satsa på något oväntat och glöm inte kontrasterna ljust och mörkt!

Kram Jannice

PS. Bilderna har jag tagit i lägenheten på Magasin 36. DS.