Latmaskbakning

Till mammas 60-årsdag tänkte jag överraska alla med att baka Macarons! Jag hade fått ett kit från Kungsörnen i en goodiebag och nu var det alltså dags. Jag som egentligen inte är någon baktjej överhuvudtaget, och som inte tycker om att stå i köket, skulle ge mig på bland det svåraste.

Men jag kan lova att det här får även den mest inkompetenta och ointresserade bagaren att bli lite nyfiken. Påse 1 blandas med lite vatten. Rörs om och spritsas sedan ut på en plåt. 24 stycken plättar ska det bli och spritser medföljer.

Medan plättarna vilade på plåten i 30 minuter, slickade lilleman rent bunken, och mamma hjälpte också till för det var makalöst gott!

Skjuts in i ugnen i ca 10 minuter…. (inte Charlie då).

Under tiden klippte jag upp påse 2 och blandade med rumstempererat smör…. Ni hör ju hur avancerat det är, hihi.

Vispa sedan till en porös smet…

Låt macaronsplättarna svalna, och bred sedan på smeten. Tryck ihop som en hamburgare… Voilá!

Bilder: Simplicity

Servera med en god kopp kaffe eller varför inte lite Champagne? Roy Fares – Watch out säger jag bara! Hehe.. Eller inte! De blev inte granna om vi säger så, men det var makalöst enkelt så jag kommer testa det igen. Men nästa gång kommer jag att spritsa rakt uppifrån som proffsen, på ett silikonbakplåtpapper där de inte fastnar och inte köra varmluften på ugnen. Då ni!

Goda var de verkligen! Riktigt goda, så jag rekommenderar er att prova på denna latmaskbakning! Love it!

Kram på er, Jannice

Inköpsställen: Praktisk bunke med handtag Eva Solo. Slickepottar, Bagaren och kocken. Macaronskit, Kungsörnen.