En inblick i Haga slott

Några av er som är nyfikna på en Feng Shui analys av Haga slott? Hehe.. nä skämt å sido. Ni kanske är nyfikna på hur kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle har det i sitt hem? Jag tycker vi har fått se alldeles för lite av den varan. Tänk i Danmark öppnade de upp sitt hem. Jag var där och det var väldigt roligt att se. Här kommer i alla fall några bilder från deras representationsdel på nedervåningen. Inredaren är duktiga Andrea Engsäll, en av kronprinsessans bästa väninnor.Jag gillar den bruna sofistikerade känslan. Det är en hel del brunt vilket jordar och bromsar energierna i stora rum,. Den bruna färgen står för vänlighet, men kan samtidigt bli tråkig om man inte livar upp den med något. Här känns det som det är något överslag av jord vilket kan lättas upp med lite metaller (runda former, pasteller, metallföremål) och varför inte vatten? En glasvas på bordet istället för en kruka i keramik (också den jord) hade genast gjort skillnad. För att ytterligare lätta upp det hela hade jag valt svartvita foton (Hagabilderna) istället för i sepia, vilket hade lättat upp ytterligare, nu känns det lite för gult och tungt (kan vara ljuset som gör det).

Till hösten hade jag valt en vacker ton av smutsig, kejserlig, gammelrosa på tyger eller blommor. Mer åt det beiga hållet än mot rosa om ni förstår vad jag menar. Fortfarande sofistikerat och snyggt, men lite mer ombonat.

Platsbyggda bokhyllan tillsammans med bokbordet bakom soffan big like, men de turkosa och metalliska kuddarna i glansiga materialet tycker jag konkurrerar och plottrar till det mot det redan befintliga guldliknande stuckaturen på väggar, dörrar och speglar. Hade jag fått inreda hade jag valt något mer dämpade kuddar i sobert exklusivt material i färg som tog upp mattan, men som även hämtade upp det bruna i rummet intill och i den öppna spisen. På den öppna spisen hade jag gift in bokhylla och soffa, med något ljust som håller om allt, nu känns den ganska mörk med sina krukor och mörka växter. På bokbordet, hade jag undvikit lampskärmar med veck som ytterligare ger intryck mot bokhyllan (som i sig är brokig). Som soffbord hade jag nog inte valt att bryta stilen som man gjort här, utan istället gå med den och valt antingen en elegant klassiker eller ett bord med edge men ändå classy, ett bord format efter öarna i Stockholms skärgård!

Passande tycker jag då jag tänker på deras bröllop och en rolig sak att prata om när man har gäster på representationsmiddagar och tar fördrinken.

Men nu var det ju inte jag som fick inreda Haga slott… *blink*

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice