Gör din egen sänggavel

Jag har ju lovat er att visa hur jag gör mina sänggavlar, till kund eller till oss själva. Börja med att såga till en mdfskiva i rätt bredd som stämmer med sängen, och höjden utefter hur du vill att den ska se ut. Jag gillar höga gavlar om det finns möjlighet! I vårt gästrum är det snedtak så den fick bli 1 meter precis. Sedan behöver du ett tygstycke, vadd samt en häftpistol.

Häftpistol underlättar jättemycket, men såklart går det även bra med småspik och hammare.

Lägg ut vadden så tjockt som du vill ha det. Det räcker att den tittar ut ca 7 cm på kanterna. Längst ner där sängen ska stå emot klär jag inte, OM det inte syns! Jag kommer ha sängkjol nertill så det känns onödigt, men i vårt sovrum har vi klätt hela vägen ner.

Lägg sedan tyget över, det räcker med 10 cm överlapp på varje sida. Var gärna två och dra och häfta diagonalt för att det inte ska bli snett!

Sedan är det bara att häfta på! Jag bryr mig inte om hur baksidan ser ut, bara framsidan blir slät och rak!!

Bilder: Simplicity

Voilà, klart!! Sedan ställer jag helt enkelt och lutar sänggaveln mot väggen och skjuter in sängen mot den. För att göra den ännu finare  kan man ju hamra i fina nitar för att skapa en exklusivare känsla på gaveln. Mät upp så att mellanrummen blir lika. Inte lika enkelt att byta tyg då, om man skulle tröttna. Men i gengäld en betydligt proffsigare  sänggavel.

Bilder: Simplicity

Hur det blev i vårt gästrum ser ni en smygkik på här!

Ha en fin torsdag! Själv kör jag ledig dag och vilar min kropp!

Kram Jannice