En Feng Shui analys

Glöm inte att elementen från Feng Shui hittar du även i mönster. En som här zebramönstrad skål hör till djur och därmed eldelementet. Därför blir det extra vackert till skänken i jordigt brunt. Till jordelementet hör även de rektangulära tavlorna. De rosa, vita och grå färgen, samt metallfoten i lampan hör alla till metallelementet.  Den svarta skärmen tillhör elementet vatten. Och så växten som blir trä. Så klart tillhör både lampan och ljuset eldelementet när de båda är tända, men bara då! Det är därför en inredning ibland kan kännas platt och tråkig dagtid, men mysig om kvällen.

Men även denna bild känns ganska så balanserad, eller hur? Vet ni varför? För att tavlan ovan som syns mer nu när växten är borta, har ränder i sig och därför tillhör träelementet. De pelarliknande formerna i tavlan gör alltså att helheten känns ok, trots att växten tagits bort.

Sedan är det ju så att växtlighet ger alltid liv åt inredningen och det är faktiskt bevisat att vi håller oss friskare och mår bättre i miljöer där grönska finns. Exempelvis har arbetsplatser med mer levande växter mindre sjukfrånvaro och vi tillfrisknar fortare på sjukhus om vi har möjlighet att titta ut på naturen från ett fönster.

Bilder: Simplicity

Prickigt mönster hör till metallelementet då det rör sig om cirklar eller ovaler!

Idag har jag ledig dag och ska ta en fika med designern för märket Holy Sally och hennes agent Anna.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Inköpsställen: Lampa Ilva. Skänk Inreda Utreda. Ljus Voluspa. Skålar, My Habitation.