Österlenstur del 2

Efter frukost dag 2 begav vi oss mot Simrishamn och besökte först butiken Mood. En härlig butik med handplockade produkter för världens alla hörn. Jag gillade speciellt de franska möblerna och de underbart vackra mattorna.

Därefter var det dags för Apotekarns trädgård där vi dagen till ära gottade oss med kanelbullar och kaffe ute på den underbara gårdsserveringen. Kolla in trädgården!! Man kan tro det är mitt i sommaren.

Apotekarns har öppnat ytterligare en anslutande del med vacker keramik, kakelplattor och möbler, och finns nu även som webbutik.

Det slog mig att det är många på Österlen som erbjuder det orientaliska sortimentet, med udda produkter och udda leverantörer! Kul! Vi fick även se en fantastiskt fin lounchemöbel till uteplatsen (det finns det inte direkt gott om är min erfarenhet). Här ser ni fåtöljen och en bit på soffan, som baktill har ribbad rygg. Ursnygg!

Lunch och dags att träffa Henric som äger Maritim nere vid vattnet i Simrishamn. Han bjöd oss på en utsökt måltid med fisk och skaldjur som huvudtema, och så ett kallt glas vitt och höstsolen som värmde. Ni kan tro vi mådde gott!

Maritim som ligger vackert beläget vid den genuina, lilla fiskehamnen i Simrishamn, mitt på Österlen i Skåne startade 1973. I slutet av 90-talet byggdes de första 8 hotellrummen. Tullhuset var färdigt 2003 och då blev Maritim en hotell-, restaurang- och konferensanläggning. Vi fick oss en rundtur i de olika rummen på hotellet som var renoverade med en varsam hand och i stilar som blandades med möbler från Norrgavel och andra designklassiker.

När vi skulle säga hej då till Henric, utbröt ett mindre skådespel på parkeringen nere vid vattnet. Det var dags för oss att packa om bilarna och in med alla inhandlade prylar. Till slut lyckades vi men skratten blev många och devisen ”finns det hjärterum så finns det stjärterum” stämde verkligen! För ni kom väl ihåg hur det såg ut efter dag ett på vår Österlenstur?

Bilder: Simplicity

Vi som satt i bilen mot Lund bestämde oss även för att ta en tur in till Kabusa Design Factory! Med underbar exponering och vacker lokal, blev det ett fint avslut på vår Österlenstur. Här fick jag även se mitt bord som jag lurar på i tankarna, live! Visste ni förresten att det är Djoun och Johanna som äger stället, som också sköter scenografin och stylingen på ”Kockarnas kamp”, som spelas in bara några 100 meter från Kabusa. Där förövrigt de sitter och äter runt just detta magnifika bord!

Så där mina vänner. Här har ni vår Österlenstur! Såklart finns det en massa mer att se, men det var vid hann med den här gången! Har ni tips på andra turer vi bör besöka och/eller andra städer med massor inspiration? Mejla mig gärna!

Önskar er en fin måndag!

Kram Jannice