Österlenstur del 1

Som ni vet vid det här laget var vi Daniella, Anna, Susann, Sofie och jag på Österlenstur i dagarna två förra veckan. Här kommer första delen på rundan. Kanske tips för dig som är sugen på att ta en tur eller tips på nya webbutiker för dig som bor långt ifrån. Vi träffades på 3 Magasin där också vår resa startade. De erbjuder ett underbart udda sortiment när det kommer till kläder och inredning. Har en hel del betongföremål till trädgården och öppnar snart nätbutik.

Själv hittade jag världens finaste fårskinnskofta. Satt som en smäck och var både cool, söt och makalöst snygg på samma gång. Det enda negativa var priset som var lite väl mastigt. Men prova kostar ju inget!

Sedan var det dags att besöka  Maria på Reunion Hide Away som hade öppnat för oss denna dag. Reunion som är kända för produkter som har en förlängd tanke. Deras arbete genomsyras av återvinningstankar, att använd lokala, traditionella material på ett nytt sätt. De arbetar ofta med olika projekt som försörjer kvinnor och familjer i utsatta delar av världen. Att få handla med dessa duktiga hantverkare och flitiga familjer och samtidigt få ta del av hantverkens skönhet i vår del av världen. Det känns skönt i magen varje dag, sa Maria. Och jag kan bara instämma!

Ett värmeljus fick följa med hem, men de där underbara klinkerplattorna ligger allt i bakhuvudet och mognar.

Därefter drog det här glada gänget till Jeppsons! Anna och Tong tog emot oss med värme! God mat från Olof Victors och en rundvandring i butiken. Anna och Tong startade den populära webbutiken Urban Living och köpte för drygt ett år sedan Jeppsons. För er som inte visste det, så tros detta vara en av landets äldsta möbelbutiker. Här finns allt från klassiker till väl utvalda unika produkter. (Min kavaj är från Holy Sally och jag har strl 170, byxor från Modström).

Anna och Tong har en spännande bakgrund, från Stockholm till Thailand där de reste runt och skapade en framgångsrik inredningskollektion som sålde som smör när de lanserade den på Formex och där kunderna var allt från R.o.o.m till NK. Jag säger lycka till till Anna & Tong och tror deras nya butik och innovativa idéer kommer slå stort!

Sedan var det dags att besöka Alma & Artur! Paret som äger butiken hade öppnat extra för oss och vi fick strosa inne i butiken alldeles ensamma. Denna underbara lada med vackra föremål i färgsprakande färger från Indien och där allt överskott går till barn i Indiens slumområden. Fantastiskt att det finns sådana människor!

Daniella klämmer och känner på de underbara rustika möblerna.

Efter besöket var det dags att bege oss hem till Annas hus i Brantevik. Vin, ostar och gryta väntade.

Men först packa ur och packa om bilarna! Så här såg en av dem ut. Och värre skulle det bli. 5 inredare varav en butiksinnehavare och en homestagare…. Ja, ni kan tro vi satt trångt i bilarna.

Väl framme i det ljuvliga huset fick bena ligga högt, glasen fylldes med vin och så prat in på småtimmarna med bästa tjejerna. Och här blir det lagom att sluta del ett på vår Österlenstur.

Önskar er en fin start på måndagen. Själv börjar jag min med möte med Landskronahem.

Kram Jannice