Fönsterdekoration

Det där med vackra saker i ett fönster kan man inte få för mycket av! En ljuslykta behöver inte alltid innehålla ett ljus, allra helst om man har en lampa i bredvid. Så i min Tine K lantern placerade jag denna underbar fågel från Day Home. Blev ett vackert inslag i fönstret tycker jag. 

Bilder: Simplicity

Jag vet att ni är intresserade av dekoration i fönster och detta inlägget får bli den första delen i det. Tänk på att man inte bara behöver ha växter i fönstret! Dekorera med dina favoritsaker. Tänk högt mot lågt, som här en hög lampa, mot något lägre föremål till höger. Runda mjuka former mot kantiga! Här har jag exempelvis valt glaslanternans kantighet som möter den mjuka fågelns former och därmed lyfter helheten. Har man som jag två fönster jämte varandra kan det passa bra med lite växtlighet i det andra så att inte känslan blir för stel. Har ni en mönstrad soffa eller ett rörig rum med mycket saker, kan det vara fint med två likadana lampor i fönsterna för att strukturera upp.

Kram Jannice

Inköpsställen: Soffa, samt skrivbordslampa och svarta skärmar, Ilva. Svart kudde med silvertryck (Day Home), lila i sammetskudde, lantern, trädekoration i form av fågel, alla från Blackballoon. Lila dekorationslåda på skrivbord, present från Thailand.Lampor i fönster, Hemtex. Kruka med hortensia från Longcoast Living.