Duka vackert till nyår!

Kollage med bilder från Stylizimo, Martha Stewart.

Här skulle det egentligen varit bilder från vår julaftonsdukning, som gick i vitt, brunt, silver, purpur med växtlighet i form av olivkvistar. Alltså den hade fungerat lika bra till nyår, MEN framåt kvällen efter jag tagit en hel del (som jag själv tyckte) vackra bilder märkte jag att mitt minneskort inte fanns i kameran utan i datorn! Gaaaaaaahhh! Det har hänt förut men den här gången var det faktiskt riktigt trist! Så idag bjuder jag på några andra inspirerande bilder som jag hoppas kan väcka liv till fantasifulla dukningar!

När vi kommit till nyårsafton har jag oftast tröttnat på det röda. Då är det vackert att ta bort det som är mest juligt och ersätta det med vitt eller någon annan färg som ger hopp om ett ljust härligt nytt år. Mitt tips är att sätta ett namn/mening på dukningen. I färg, i form eller varför inte i tema. Typ ovanstående bild ger mig en association till ordet ”Isprinsessa”! Feminint, glamouröst, isande kallt med en partystämning, färgerna går i rosa, glas, silver och krispigt vitt.

Det finns mycket från julen som man kan bevara men bara sätta i ett annat sammanhang. Som här, vita hyacinter, blir eleganta tillsammans med vita rosor, vit duk, vita tallrikar, silver och glas.

Happy dukning kära ni!

Kram Jannice