Långsmal hall?

Jag får ofta frågor kring en långsmal hall? Hur gör man? Ofta är det bara en transportsträcka med massa dörrar till olika rum. Denna bild tyckte jag var inspirerande och kreativ.

Jobba med en sammanhängande färgskala. Har har man använt sig av petroleum/turkost i olika toner. Piggt och ombonat på samma gång. Inredningen i rummet har fått bli en installation. Sittbänk, tavelvägg, tavellister som familjen kan ha sin egna gallerivernissager på och för dörrarna (och i detta fall fönstren) har man hängt ett vackert böljande tyg. Hallen blir inte bara en korridor utan ett trivsamt rum att passera.

Behöver du förvaring? Byt då ut sittbänken mot någon med lådor eller korgar undertill, eller varför inte en vacker byrå?

Sammanfattningsvis, var inte rädd för att möblerna sticker ut i de långsmala rummet, de hjälper till att stoppa flödet och göra rummet mer harmoniskt och intressant.

Låt rummet för övrigt ha så lite mönster och intryck som möjligt då allt skall uppfattas som en helhet, och det är dör färgsättningen hjälper till att binda ihop.

Och ett sista tips! Satsa ALLTID på dold förvaring i en hall. Ingen blir uppfylld över att se skor, vantar och mössor i en enda röra.

Fin lördag till er!

Kram Jannice

Bild lånad från Living etc.