En Feng Shui analys

Bild: Sandbergs

Idag vill jag med denna vackra bild från Sandbergs tipsa er om att tänka på höjden i ett rum när ni inreder. Detta rum har högt till tak, därför hjälper både mattan, gardinerna och den runda lampan till att bromsa energierna och göra det mer trivsamt. Att man valt ett sideboard i mörkt trä, gör också att miljön känns mer jordad och inte så kal. Den ljusa soffan binder ihop gardiner och väggar. Rummet har en skön balans mellan feminina mjuka former och kantighet i soffbordet, skåpet och tavlorna med dess tydliga ramar. Rummet känns inte som det tippar då höjden på både lampa, tavlor och vasen med blommor på skåpet möter upp höjden på gardinerna. Att tavlorna INTE hänger rakt över soffan utan lite åt sidan gör det mer intressant för ögat och makalöst snyggt. Jordelement finns det gott om i bilden, både i färg och form. Mattan, golvet, skåpet och färgen på kudden och fåtöljen tillhör jord. Och så de tydliga rektangulära formerna på tavlorna. Träelementet finner vi i de pelarliknande formerna på lampan, samt i blommorna.

Eldelementet hittar vi i skinndetaljerna och när lamporna är tända. Även mässingsprylarna ger en känsla av eld och värme till rummet. Metall i soffan, tapeten och lampans färg. Vatten i glasvasen. Är det något man har mindre av i denna inredning så är det just vatten, MEN observera att de stora glasfönsterna redan ger en mängd av detta element, så därför är det skönt med så pass mycket jord, då det ”dämmer” allt vatten.

Mycket vackert vardagsrum, med fin balans och inbjudande harmonisk och hållbar inredning.

Idag är det ledig dag för mig och lilleman! Den börjar vi alltid med att sova lite längre, mysa i sängen med välling och te! Senare idag blir det lunchdate med väninnorna och en tur med pulkan! Fredagsmyset har med andra ord redan börjat!!

Önskar er en fin dag! Imorgon börjar Mello och det verkar som den här lille killen kommer gå i mammas fotspår. Han har redan sjungit i micken och diggar! Mello 2014, jihaa!

Kram på er, Jannice