Vårkänsla & Leonore

Bild: Simplicity

Feberfri liten kille men hostan håller i sig, så idag myser vi vidare i den här soffan, tittar på film och pusslar. Hoppas även att vi kommer ut en sväng i detta underbara vårväder. Tänk vad den där solen kan göra för kropp och själ. Allt känns så mycket enklare och det spritter liksom i en. Hemmet blir också något helt annat när man fotar i detta underbara ljus.

Har du inte solsken utanför fönstret kan du enkelt ta in lite vårkänsla genom att förnya med kuddar och textilier, eller varför inte plantera en kungsängslilja i din favoritkruka? Här har jag lagt i några ägg och lite ris som dekoration för att dölja krukan. Plocka in lite snödroppar eller köpa hem en bukett med tulpaner. Tänk på att använda lite pastelligare toner så som rosa, ljuslila, vitt som alla ger metallelement till inredningen och ljusar upp. Att även tillföra träelemntet så här års i form av gröna växter, ränder och krispiga toner av grönt och turkost ger också en känsla av vår. Idag bjuder jag er på några tips vad jag gjort hemma hos oss och jag hoppas de kan inspirera er till att skapa vårfint där hemma.

Tänk på att färgen på blomman eller kvisten du väljer har stor betydelse för effekten den ger till inredningen och rummet. Själv väljer jag oftast blommor som går ton i ton med vår inredningen. På våren åt det ljusare hållet och mot vintern blir det mustigare och mörkare toner.

Har du som jag Daggvasen, eller någon annan stor vas är tricket att binda buketten ordentligt, så behöver du inte köpa dyra blommor med jättelånga stjälkar. Blanda ut med lite gröna kvistar, så döljer du fint stjälkarna.

I vårt vardagsrum är tapeten i sig ganska så vårig. Den håller en skön ljus petroleumton och är extra vacker till lite smutsigare pasteller. Här har jag valt att ta upp tonen i kuddarna på blomman, fast i något starkare nyans för att ge effekt.

Nähä, nu blir det en kopp kaffe här och Nicke Nyfiken!

Önskar er en fin onsdag!

Kramar Jannice

PS. Vilket sött namn hon fick vår lilla nya prinsessa! Leonore Lilian Maria, och här kan ni se henne. för första gången. Ljuvligt söt insvept i en rosa kashmirpläd som sig bör. Hihi… DS.