Inredning – barnrum

Godmorgon från oss här hemma. Mammaledig fredag och idag åker lilleman och jag på frukostfika hem till Annika! Sedan får vi se vart dagen tar oss. Jag tänkte bjuda er på lite bilder från Charlies rum denna morgon. Tapeten är verkligen en favorit och jag gillar att den är lekfull utan att för den skull ha massa mönster av nallar, superhjältar och annat. Nu får hans leksaker tala och rummet blir hållbart. Sängen har vi placerat rakt ut i rummet, så han har möjlighet att stiga ur sängen från båda håll, med uppsikt över dörr och fönster. I Feng Shui förespråkar man att inte trycka in barnet mot en vägg och heller inte under snedtak, då det ger tryckande energier och kan skapa oro. Den här möbleringen lättar upp och gör det både välkomnande och tryggt (och dessutom snyggt).

I vårt hus har vi sovrummen på övervåningen, så ljuset är fantastisk i de rum som ligger åt det sydvästra hållet.

Små saker som en liten kille tycker mycket om.

Förvaringsboxar från det stora varuhuset slukar lätt  massa pryttlar. Mamma hade dessutom turen att färgen satt som en smäck och gifte sig fint med tapetens kulör.

Färgsättningen bestämde jag när mamma och jag var i Paris. Dessa ”Happy Lights” plockade jag ihop och har sedan försökt att öka på mer grönt, eller turkost eller blått efter humör och säsong.

Den söta luftballongen inhandlade maken och jag till Charlie när vi besökte Artilleriet i somras.

Litet bord är passande när man ska leka med Pippihuset. Perfekt ståhöjd.

Förvaring är viktigt i ett barnrum. Detta har vi löst med Iittalas smidiga boxar som är stapelbara….

Var sak på sin plats.Iallafall än så länge. Hehe…

Filtkassen, även den från Iittala, är smidig att samla saker i och med sitt material, mjuk för små dyrbara händer.

Bilder: Simplicity

Önskar er en fin fredag!

Kramar Jannice & Charlie (som städat hela morgonen *fniss*)