En Feng Shui analys

Bild: Sköna hem

När mixen mellan gammalt och nytt blir makalöst bra. Här är typexemplet på det här med att kompensera och balansera sin inredning skapar harmoni för själ och öga. Här har vi Asplunds bord Tati i ursnygg kombo med gamla antika stolar. De annars vita hemmet jordas av det ruffa träet, och den blanka marmorplattan blir extra fin mot de ruffa stolarna. . Tavlorna är olika men tonen på dess innehåll densamma.

Tavlornas kantighet blir fin kontrast till de mjuka linjerna i lampan, på stolarna och i bordets ben. En lite  tillsynes oorganiserad tavelvägg som denna stramas upp av tvåsamheten i de två likadana tavlorna längst ner, och gör intrycket lugnt.

Metall finner vi i både golv och väggfärg. Jorden hittar vi i marmorbordets material men framförallt i stolarnas träslag. Vatten, i den enda svarta stolsitsen, och i de tavlorna med svart motiv. Så lagom och så bra. Träelementet i den lilla buketten på bordet. Eld i lampan när den är tänd, men också i mässingens färg på lampan, och på grytunderlägget på bordet, lite men ack så lagom för att ge en balanserad helhet till platsen.

Urtjusigt!

Kram och trevlig lördag på er, här blir det födelsedagsfest för bror och pappa!

Jannice