Metaller i inredningen

Bild: Simplicity

Godmorgon på er! Hoppas dagen börjat bra. Jag får många frågor om metaller i inredningen. Kan man blanda mässing, koppar och silver. Visst kan man det, inredning är ett fritt val *blink* MEN jag tänker som med kläder, smycken, väskor och bälten på kroppen; Att det lätt kan bli rörigt om man inte kan hantera den där blandningen på ett balanserat sätt.

Jag går hellre på en metall i mina inredningar än blandar för att undvika ett plottrigt intryck. Sedan är det ju faktiskt så att lika väl som vi människor klär i kalla eller  varma färger, så gör ju även våra färgval i inredningen det där hemma. Vissa toner man håller passar ju bättre med guld och mässing än exempelvis silver. Ovan ser ni vårt vardagsrum som jag valt att jobba med kalla färger då det är lågt till tak och då vi har färgsmitta från grannens hus mittöver. Jag har även valt att jobba med metallen silver, som går ton i ton med mina färgval och ger ett kyligare intryck och därmed en illusion av att rummet ser större ut.

Bild: House Doctor

Ett annat tips jag har är att man utgår efter att kompensera sina färgval,  behöver jag värme i inredningen, ta då in mässing. Behöver inredningen jordas och bli mer ombonad, ta in koppar. Vill du hellre ha svala toner, då är det silver du ska ha. På bilden ovan från House Doctor hade materialvalen och färgvalen tillsammans blivit alldeles för kalla och mysiga med metallen silver, istället har man valt koppar som kompenserar kylan, ger värme och mjukar upp. Vackert!

Önskar er en fin onsdag!

Kram Jannice