Formex 2014 Höst

Först och främst tusen tack för alla grattishälsningar, fina kommentarer och mejl. Ni är underbara!!!

Tidig morgon och jag är på plats här i Älvsjö på Formex. Jag tänkte att vi börjar med en kort resumé om höstens trendtema Soft Nordic, där stilen är ren och avskalad. Inredningen går i milda mättade pasteller, formerna är bulliga med mjuka rundade hörn.

Känslan är mjuk och behaglig och speglar en enkel, medveten och funktionell livsstil som känns ny och optimistisk samtidigt som den har tydliga retroreferenser. Man talar om en andra våg eller en pånyttfödelse av skandinavisk designs storhetstid från 1950-talet.

FärgerFortsatt mycket rosa och pasteller, men tonerna är mer mättade i jämförelse med färgskalan i Formex förra trendtema Day Dream. I höst dominerar varmrosa, blekrosa, aprikos, rostbrunt, indigoblått och flera nyanser av grått. Precis det jag såg en hel del av på mässan i Milano i april.

MaterialLjusa matta träslag, exklusiva material som naturgarvat skinn och natursten, mjuk värmande ull, återvunna material, glas och lackade ytor och gyllene metaller är fortfarande stort. Även marmor hänger kvar, men vi ser den i grönt, mörk granitgrå och brunt.

FormerBulliga, mjuka med rundande hörn. Överdimensionerade proportioner, kuddar och sitsryggar med stora klädda knappar. Uttrycket modernt lekfullt och stilen klädd och mer elegant!

Häng med mig på Formex under hela dagen! Det är här ni ser nyheterna först!

Kram Jannice