Vykort från Nice

Mode, mat och dryck är inte tidsfördriv i Frankrike – det är livets grundstommar. Shoppingutbudet återspeglar också den franska elegansen och kräsenheten, och så maten… som är utsökt!

Ovan ser ni en av shoppinggatorna, vårt hotells inredning och utsikten från vår balkong.

På varje liten gata i Nice finns söta små restauranger och caféer, som erbjuder prisvärd mat. Här är mamma och jag på hotell Negresco, lyxigaste hotellet i Nice, väl värt ett besök för lunch!

Sydeuropéer är så duktiga på att njuta. Överallt finns stolar och vackra bänkar att slå sig ner i för en meditativ stund! Ovan ser ni en park, säkert 1,5 km lång med vattenspel där såväl barn som vuxna kan svalka sig och leka! I parken finns även fantastisk vacker lekpark i trä, bänkar, omklädningsrum mm.

Vattenspelet ändrar karaktär från dimma till fontän och blir även en 400 meter lång installation i staden. Ljuvligt!

Kolla bara in karusellen! Inget grilligt gräsligt tivoli här inte *blink*.

Det här underbara caféet gav oss en välbehövlig paus efter timmar av shopping och skönt strosande. Favoriten blev butiken nedan, Bubi Sheli i gamla stan, där vacker miljö kantades av fina unika kläder, coola inredningsprylar och snygga accessoarer. Yes vi shoppade!

En bild på den makalöst vackra karusellen igen. Så mycket Frankrike över bilden! Kolla färgsättningen på karusellen. Smälter fantastiskt bra in i stadsarkitekturen.

Och så några dagens… Först mamsen som tydligen aspirerar på nästa månads Vogueomslag.

Läcker bild på en läcker mor. Ibland går jag så igång på ett mönster, en kulör och ett material. I den här bilden ser jag ett helt rums färgsättning!

Over and out från fru Simplicity för nu! Finns massor med bilder att visa er men uppkopplingen hår segt! Idag vankas moderna museet, hamnen, sol och bad!

Må så gott!

Kram Jannice