Neutral inspiration

Bjuder på lite inspirerande inredning i neutral färgskala denna måndag. Som jag tidigare nämnt, behöver man jobba mycket med växter om man använder sig av neutral färgskala. Gärna krispig frisk grönska som ger liv åt rummet.

Nu är jag bra sugen. I höst händer det. Gardiner ska upp hos Wistrands, om jag så ska ta fram min gamla symaskin och svära mig igenom kreerandet.

Att inreda i neutral  färgskala betyder att man använder sig av  basfärger som grått, brunt, svart och vitt. Avsaknaden av accentfärger kännetecknar stilen. Istället ger man liv åt inredningen genom att arbeta med fokuspunkter så som något udda överraskande, eller så jobbar man med skala i form av stora saker. Exempelvis spegel, stor vas eller en maffig lampa. Eller som jag tidigare nämnt med hjälp av växtlighet. Det ena utesluter inte det andra.

Mörkbrunt trä passar fint om man vill uppnå den mer sofistikerade stilen. Om du hellre vill skapa en lätt, luftig känsla, en mer skandinavisk stil, väljer du ett ljusare träslag som ask eller björk.

Gardiner blir extra mysigt nu till hösten. Textilierna bromsar kalla energier utifrån och lugnar rummet.

Här ser vi den krispiga grönskan jag talade om. Försök gärna hitta lite udda växter som ger personlighet åt inredningen.

Idag beger jag mig till min nya uppdragsgivare NCC.  Jag har nämligen fått äran att inreda deras nya kontor på 3 våningar här i Helsingborg. Idag åker vi ner till Malmö tillsammans för att samla på oss en mängd inspiration, titta  på andra kontor och möbleringar. Ska bli superkul!

Önskar er en fin start på denna vecka!

Kram Jannice

Bilder från Slettvoll