Feng Shui analys

Nu lanserar inrednings- och modeföretaget Lexington Company en ny inredningskollektion som kommer att säljas i en begränsad upplaga. Kollektionen, som går under namnet Urban Collective, är inspirerad av den trendiga stadsdelen Brooklyn i New York och vänder sig i första hand till en yngre och medveten målgrupp i storstan som värderar såväl kvalitet och hållbarhet som design. Kollektionen karaktäriseras av sobra färger som grått och vitt med subtila ränder och strukturer. Den består av bäddlinnen, överkast, plädar, kuddöverdrag i olika storlekar, handdukar och morgonrockar och håller samma höga kvalitet som Lexingtons övriga sortiment.

Jag vet att ni är många som tycker om när jag gör en Feng Shui analys på en inredning/bild så jag tänkte faktiskt börja med ett fast inlägg i veckan där jag gör detta. Jag tyckte denna bilden var intressant att börja med så håll till godo mina vänner:

Feng Shui analys

Balansen mellan de 5 elementen är super. Jorden i det mörka träet kompenserar de stora vita 

fönstren och de vita väggarna som annars hade gett lite väl mycket energi till rummet. Golvet jordar även inredningen och lugnar rummet mer än om det varit vitt.

De grå och vita lakanen har en skön glansig kvalitet som ger kontrast mot det ruffa träet, färgerna i lakanen tillhör metallelementet. Vatten hittar vi i glasvaserna i fönstret, men också i de svarta detaljerna på lampa och tavlor. Den gula färgen på textilier och växter tillhör eldelementet och ger värme åt inredningen. Mycket fint och i en lagom dos! Och så växtligheten i form av fikonträd och blommor, som alla tillhör träelementet. 

Sängen är placerad i kraftposition, vilket betyder att man har god uppsikt över rummet, fönster, dörrar. Den rejäla sänggaveln ger ytterligare trygghet och balansen mellan sängbord och växt, ger en trygg väktarkänsla. Dock förespråkar Feng Shuin tvåsamhet i ett sovrum, så två sängbord hade varit optimalt i detta fall. Jag får mycket frågor om eventuella tavlor ovanför sängen. Här tycker jag att man ska använda sitt sunda förnuft. Denna tavelvägg som hjälper till att öka på takkänlsan och lätta upp med små tavlor är inget som känns hotfullt. Men hade det varit en gigantisk tavla med tyngd, stor ram som vilar över huvudet, eller exempelvis någon hylla som sticker ut ovanför hade jag inte rekommenderat det, då det ger en tryckande obehagskänsla. 

Saker under sängen då? Nja! Här bör det vara fritt och luftigt. Personligen hade jag istället placerat böckerna i fönstrets ena sida, eller i en lägre bokhylla i rummet. Så länge man vet vad man har under sängen, att det är ordning och reda eller som här en platsbyggd förvaring så är det okej. Men kan man välja, ska det vara tomt och rent under sängen, för ingen vill sova ovanpå stagnerad energi.Summa summarum! Vacker färgsättning, och fin balans mellan elementen. Bra möblering och inbjudande rum som viskar om avkoppling och harmoni. Yin och Yang har skön mix i rufft mot glansigt. Högt mot lågt.

Sober färgskala som tonar ner vita och ljusgrå väggar samt stora fönster. När kylan och vintern faller på hade jag även satt upp gardiner (i alla fall på en sida) för att bromsa energiflödet från fönstret ytterligare samt för att göra rummet än mer inbjudande och mysigt. 

Vad gillar ni bilden? Och min Feng Shui analys? Är den tydligt och förstår ni verktygen jag talar om? Har du glömt det här med de 5 elementen som jag tycker är grundstenarna, kan du åter snappa upp informationen i min Feng Shui skola här.

Kram på er,Jannice