En Feng Shui analys

Det var någon som tyckte att det var bra om jag kunde börjar med ”En Feng Shui analys”, så ni själva kan tänka till innan jag skriver ner svaret under dessa typer av blogginlägg, så därför kommer ni snart känna igen denna titel som återkommer en gång i veckan.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Färgsättning som går ton i ton blir alltid mer långlivad och därmed hållbar. Här har man valt att utgå från grå toner som sedan drar mot blått, dovt lila och petroleum. Mässingen och träslaget ger en oerhörd värme till rummet trots att färgvalen är ganska så kalla. I och med att kulörerna är dämpade i sin ton, tröttnar man inte lika fort och kroppen känner sig avstressad i dessa rum. Färgskalan tillhör de mer lugnande elementen och passar bra till avkopplande miljöer där du vill samla  kraft och energi.Märk att det är 3 olika färger på väggarna, men alla tillför sitt till inredningen. Mattan hämtar upp fondväggen i blått och binder ihop platsen fint. Små effekter som mässingslisterna och lampornas metall gör sitt till helheten.

Tänk så kallt det blivit om man hade valt metallen silver istället. Nu ger mässingen eld till rummet som annars har ett överslag av metall och vattenelementet med sina grå och blåturkosa toner. Det mörka golvet jordar och de pelarliknande formerna i ljusstakar och stolsben ger trä till rummet. De runda vackra lamporna kompenserar de kantiga köksluckorna på ett snyggt sätt.

Makalöst vackert!

Kram Jannice

Bilden är lånad från Pinterest.