1 vardagsrum 2 stilar

Idag tänkte jag visa er vårt vardagsrum i två olika stilar. Förra veckan tipsade jag om hur man kan förändra med färg, och i detta inlägg tänkte jag visa hur man med olika saker, dekoration, val av blommor men även färg kan skapa olika stilar.  

Jag ju förmånen att dela kontor med en inredningsbutik och passade på att låna deras saker för att skapa de olika stilarna. Så dekoration, plädar, kuddar osv hittar ni hos My Habitation. På deras sida finns även produkterna katogiserade under respektive stil Classy Colonial och Parisienne om ni vill ha ytterligare hjälp.

CLASSY COLONIAL

Classy Colonial är för dig som gillar mörka träslag mot ljusa kontraster, äkta naturmaterial, blå/vitt porslin och den amerikanska östkust-stilen? Palmer, stråhattar och framförallt varma metaller som mässing adderas med fördel till denna stil. Tänk Ralph Lauren home och lägg hellre pengar på stora vackra vaser, skålar och dekorationsprylar än massa smått.

Stilen är perfekt då den passar både män och kvinnor. Inte för maskulin och inte för feminin. Framförallt innehåller den en av våra mest populära färger, blått, som är lätt att tycka om.

PARISIENNE

Är du personen som är försiktig med färg? Men vill ändå ha något mer än svart/vit inredning? Stilen Parisienne för tankarna till ett sofistikerat Frankrike. Tänk svart/vita Chanel som möter en dov feminin färgskala. Kvinnlighet och sval elegans dominerar denna stil och du kombinerar den bäst med metall i silver.

Dekorationsprylar där du inspireras av en stad (som här Paris) är ett tips för att få till en helhet. Men det kan lika väl vara en franska lantgård, ett italienskt modehus, eller varför inte populära Malene Birgers ack så populära värld.

Jag är medveten om att detta bara är två stilar av en mängd att välja på.

Men dessa ligger helt enkelt mig varmt om hjärtat och nu hade jag möjlighet att låna dessa produkter i ett jobb jag gjort och de passar fint in i vårt hem.

Idag ska vi nog klä granen här hemma. Tja, tidigt men skönt att njuta lite extra i år, känna oss förberedda, men också för att bjuda er på lite inspirationsbilder innan det är för sent! Tror det också blir pepparkaksbak! Vi får se! Men brasan brinner och det blir en lugn dag i förkylda sjukstugan.

Ha en fin söndag och tusen tack för att ni kikar in här!

Stor kram, Jannice