Dagens outfit 70-tal

Dagens outfit och idag mina vänner får jag erkänna att Jenny fick mig att bli lite orolig när vi snackade om 70-tals outfit! Men som alltid överträffar den här damen mina förväntningar. Ett årtionde som är lite för bohemiskt och mönstrat för min smak, blev helt plötsligt en skön, enkel och samtidigt elegant look. Älskar’t!

Och så jeans – DENIM – får bli veckans stiltips! Bootcut eller som här rejält utsvängda jeans har en mängd smickrande egenskaper. Den höga midjan döljer magen och fungerar som en korsett. Alltså ingen mage som putar ut eller som ger oönskade valkar. Heller ingen troskant som syns när man böjer sig ner (åh Gud förbjude). Den höga midjan ger också benen ett långt intryck och alla plagg som har en utsvängd skärning ger en smäcker siluett. Alltså ett kanonplagg!

Jag använder inte mina utsvängda jeans till exempelvis mockajacka eller päls, då det känns för bohemiskt för mig och för mycket 70-tal, men däremot som här, till en vacker vit blus, guldväska och sköna sneakers.

Idag bjuder jag på riktiga budgetfynd! Jeansen är ett kap från H&M för endast 299 kr. Från H&M är även sjalen för 129 kr och den lilla guldväskan för 100 kr. Löp och köp! Skorna är åter igen mina favoriter från Malene Birger och blusen likaså, finns hos Studio Stilista.

Enkelt sätt att skapa en uppdaterad trendig look utan att tappa sin egna stil. Jeansen andas 70-tal, resten är en klassiska plagg från min garderob. Bältet är vintage… Mina solglasögon är Calvin Klein och hatten från H&M för 199 kr.

Fotograf/Stylist:: Jenny Hjalmarsson Boldsen Modell: Jannice Wistrand

Så sammanfattningsvis om jeans!

Vårens stora plagg! Tänk på vad de gör med din kropp. Är du liten och petit fungerar slimfit och morotsformen, har du däremot lite bredare höfter, satsa på en utsvängd modell som kompenserar höften (brett upptill och brett nertill tar ut varandra).

Önskar er en fin dag! Nu ska jag åka till NCC och det nya kontoret! Väggar, golv, kök, möbler etc är på plats och det ska bli så spännande att se mina idéer som nu blivit verklighet!

Kram Jannice