Helgens Feng Shui tips

Första maj och den bästa månaden har vi framför oss om ni frågar mig! Jag ÄLSKAR maj ! Sköna maj välkommen! Vi börjar helgen med en härlig uppgift! Insup inspiration! Det finns så mycket vackra butiker, utflyktsmål, plantskolor, konstutställningar och annat härligt att besöka. Gör en utflykt i närområdet. Tanka på inspirationen! Det slog mig nämligen när jag var i Kalmar i veckan, vad härligt det är att få upptäcka en ny stad. Nya energier, intryck och områden! Älskar det!

För er som bor här i Skåne kan jag tipsa om att min kontorskollega nu flyttat till större (snyft, men självklart är jag glad för din skull Annika). Jag och Celine besökte hennes fina butik My Habitation igår med skumpa och blomster.

Hon öppnar i nya lokaler imorgon, inte bara nätbutik utan en ny härlig fysisk butik med fina erbjudanden och nyheter. Hon slår upp portarna kl 10.

Jag får ofta frågan om utflyktsmål här nere i Skåne, så här har ni några av mina favoriter!

  • Varför inte besöka mysiga Enkla Ting. Perfekta stället om du gillar svart/vit inredning med naturmaterial, Tine K, och kläder. Där finns  ett härligt café och har man turen hittar man en kattunge att gosa med.
  • Hedentorps plantskola och Ninas nyöppnade Trädgårdscafé med Sveriges godaste kardemummabullar. Här finns det allt ifrån krukor, växter, inredning och växter till trädgården att införskaffa.
  • Söder över finns fina Slättarps gård som nu startat sin rea! På vägen ner kan jag nu tipsa om att HM Home öppnat på Center Syd (förvånande men jag tackar för en butik i södra Sverige. Öppnar även i Malmö på Gustav Adolfs torg i veckan).
  • Och när ni ändå besöker HM Home så ta en titt in på Löddeköpinge Plantskola (ett stenkast från Center Syd) som är en ynnest för själen och trädgården. Do not miss!
  • Magasin 36 är väl ingen som missat att höra om när det gäller utflyktsmål på Skånes västra sida. Här finns inredning, kläder, saluhall och restauranger i vacker miljö.
  • Utanför Svalöv ligger Boningshuset med lantlig rofylld inredning i vacker miljö.
  • I krokarna kring Trollenäs finns Västra Ströö med en härlig mix av fransk, dansk och svensk inredning. Ägarna tar emot i sitt gårdshus med vacker anslutande trädgård.
  • Sofiero, Fredriksdal och Dunkers kulturhus – alla i Helsingborg!

.

Detta var några utflyktsmål i västra delen av Skåne. Jag tyvärr kan jag inte ge er tips på trevlig utflyktsmål i övriga landet då jag såklart kan mina områden bäst. Det viktigaste är dock att ni gör en utflykt, upptäcker lite nytt, nya platser, samlar på energin och inspirationskontot! Kanske en konstutställning?

Önskar er en härlig första maj helg!

Stor kram Jannice