Helgens Feng Shui tips 

Haha.. knäpp kan någon tycka men är man Feng Shui konsult så är man. När vi bodde på Scandic Grand Central slog dig mig när jag stod i duschen hur häftigt det är när man kompletterar och sätter dit element när de saknas. Kaklet ovan i både färg och form tillhör jordelementet. Detaljerna i svart och materialet i spegeln är alla vatten. Den vita frottéhandduken tillhör metallelementet. Vilket gör att både trä-och eldelementet saknas.

Så jag kikade bakom gardinen i det gigantiska fönstret och fann en grön växt och var bara tvungen att visa er skillnaden det gör när inredningen balanseras. Eller vad tycker ni?

Sedan har det såklart betydelse vilken växt man väljer beroende på vilken stil man vill åt, men att skapa balans i inredningen som leder till harmoni och välbefinnande, det kräver en representation av alla de 5 elementen för att man ska lyckas. Ett litet tänt ljus på kanten eller att växten på bilden hade haft en blomman i en eldig färg som gult, rött, cerise, rosa hade gjort att eldelementet, det sista saknade, hade adderats.

Bilder: Simplicity

Här är faktiskt alla element representerade (även om det är lite litet). Den gröna kvisten, trä och färgen på armbandet i mässing, värmer som eld. Behöver du en repetition av de fem elementen hittar du dem här.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här ligger barnen på en filt i skuggan och tar en eftermiddagslur medan jag bloggar. Snart bär det iväg till Nordsjö för att handa färg till helgens projekt! Måla uthuset.

Kram på er, Jannice