Så blev det höst i vårt tvrum

Före – sommarinrett tvrum

När sommaren och värmen finns i vår närhet har vi behov av att ”lätta upp” våra hem med ljusa textilier, tunna gardiner, mattor och kuddar. Förr var vi väldigt duktiga på det där. Vi vinterbonade våra hem. Tog in plädar, fårskinn, tjocka gardiner och textilier när hösten var i antågande. Allt enligt Feng Shui, som handlar mycket om att kompensera!

Efter – tvrum i höstskrud

Bilder: Simplicity

.

Nu när det blir mörkare, kallare och mer yin i vår omgivning, är det viktigt att ta in mer yang i vår inredning. Exempelvis varma toner som rostrött och senapsgult. Mer belysning i form av fler lampor, tända ljus och varför inte metallen mässing som värmer med sin färg. Plädar och tjocka textilier ger också en skön inbjudande känsla till rummet. Genom att förändra och sätta ”raggsockor” på ditt hem, öppnar du också upp för att lättare kunna koppla av, krypa upp i soffan och samla kraft och energi i den mörka årstiden.

Själv förändrade jag vårt tvrum genom att byta ut de ljusaste kuddarna mot mörkare toner av gammelrosa/rostrött, kamel och leopard. Minfavoritpläd från Braveproduction åkte åter igen upp från källaren för att värma kyliga kvällar. Buketten på bordet har valts efter höstiliga toner och ljusstaken med sin mässingsfot ger också yang till miljön.

Hur tänker du vinterbona ditt hem denna höst?

Stor kram Jannice