Så undviker du att det blir rörigt

Bild: Sköna hem

.

Förra veckan gjorde jag ett jobb (med duktiga Daniella Witte som fotograf) om hur du undviker vardagskaos i ditt hem. Jag hjälpte en familj med 3 rum, bringa ordning och reda och skapa smarta förvaringslösningar som ska hjälpa dem i vardagen. Vad som värmde mitt hjärta lite extra var när familjen på söndagen skickade en bild till mig där hela garagets pryttlar låg på garageuppfarten för sortering och familjen hade fått blodad tand att ta tag i resterande del av huset. DÅ känner jag att jag verkligen har lyckats, DÅ känner jag att mitt jobb är meningsfullt och att jag hjälper människor och familjer till ett bättre liv!

.

Så, hur undviker man då att det blir rörigt hemma? Här kommer några av mina bästa tips!

.

Generellt – Håll i ett papper eller en sak 1 gång! Är det en faktura som du fått med posten, ska den till ”betalalådan”, är det smutstvätt ska den till tvättkorgen, är det en odiskad tallrik ska den in i diskmaskinen,  tja ni förstår. Det är röran som föder röran.

.

Ta gemensamt 10 minuter på kvällen där alla plockar undan, packar väskan, lägger fram kläder och allt som ska med till morgondagens jobb, skola, dagis… Gör man denna insats hinner det aldrig bli så stökigt, utan det är lättare att hålla det fint.

.

Så kortfattat:

.

•Om du tar fram något, lägg tillbaka det på samma plats igen.

•Om du öppnar något, stäng det igen när du är klar.

•Om du tappar något, ta upp det.

•Om du tar av dig något, häng upp det.

.

Önskar er en fin onsdag!

.

Kram Jannice