Shoppingguide i Göteborg 

Som jag nämnde i förra inlägget älskar mamma och jag att resa ihop. Besöka städer, äta gott, bo på härliga hotell och njuta av kultur och shopping. Så idag tänkte jag bjuda er på mina bästa shoppingtställen när det gäller Göteborg som vi besökte i veckan. Jag har faktiskt bott där i 2 år, men det var mer än 10 år sedan så mycket har hänt!

Det finns några måsten som alltid nämns när man pratar om Göteborg. Artilleriet och De Matteo är två av dem. Artilleriet är en inredningsaffär, som har ett sortiment som är lite utöver det vanliga. Här blandas och mixas stilar med en skön avslappnad inställning till inredning. Finns på Magasinsgatan. Nu har Artilleriet även öppnat en köksbutik, där man kan inspireras av vackra saker till köket. Den här kokboken ångrar jag att jag inte köpte. Makalöst vacker och med underbara recept.

Da Matteo är en kedja som serverar underbart kaffe och bröd. Blev årets café i White Guide. De kan servera världens bästa kardemummabullar, jag dör så goda. De har både brödbutik på Vallgatan, erbjuder luncher, gott kaffe och fikabröd. För mamsen och mig blev det både fika i Victoriapassagen, bröd som vi tog med hem till Skåne och salladslunch på Magasinsgatan.

När vi ändå är inne på lunch kan jag rekommendera en promenad längs kanalen mot Feskekörkan. Där finns ett ställe som heter Market (bilden längst upp till höger). Där åt vi underbar koreansk biff/kyckling med ris/nudlar till lunch. Trevligt bemötande, gott vin och härlig enkel miljö som sig bör när man äter sådan här mat. Tumme upp!

Resterande bilder i kollaget ovan är från nya Vallgatan 12. Där erbjuds både mat, mode, blommor, konst och inredning. Ett höjdarställe som är värt ett besök. Här shoppades det både konst som fick följa med hem, snygg skjorta till maken och gavs en hel del inspiration till kommande inredningsprojekt för både mig och mamma.

På Kungsgatan 53 ligger butiken Tinna som säljer omåttligt populära produkterna från Svenskt tenn. Mamsen som länge velat köpa med Daggvasen från Stockholm, men som är omöjlig att flyga hem, tog tillfället i akt och investera i denna fantastiska pjäs. Jag som suktat efter deras små krukor som länge varit utsålda såväl i Stockholmsbutiken som på nätet, fick möjligheten att själv välja vilken variant på glacering jag ville ha.

Väldigt fin butik med tillmötesgående personal, och perfekt för alla liksom jag, som älskar svenskt tenn produkter. Den enda affären förutom Svenskt tenn i hela landet som säljer deras produkter. Fick reda på att de också skickar produkter, så ett tips för er som inte hittat vad ni sökt.

Och så har vi

Grandpa’s

mittemot Artilleriet på Magasinsgatan (längst upp till vänster). En livstilsbutik med inredning, mode, smycken och konst. Här hittade jag den perfekta randiga tröjan (längst upp i bild). Fantastisk tillmötesgående personal och trevliga tjejer som vi stod och pratade med länge. Väl utvalda märken från svenska designers inom mode och unika smycken hittar du här.

Vi var bara i Göteborg i 1,5 , men då mamma och jag har svart bälte i shopping så jag tycker att vi betade av butikerna väl. Vi skippade helt Haga då jag bott där tidigare, men för de som inte varit i Göteborg är detta ett måste. Där ligger även inredingsbutiken Market29, där finns härliga fik med megastora kanelbullar, fina antika vintagebutiker och mumsiga Sushiställen.

För övrigt tycker jag att staden erbjuden en tipptopp Mangobutik i Arkaden. Ett fin fint Åhléns i Nordstan som har allt. Ett NK som alltid står med på shoppinglistan.

Rum för papper i Victoriapassagen har ett fantastiskt sortiment, liksom Bookbinders på Magasinsgatan.

Le Kiosk har en väldigt fin webbutik, men nu också ett showroom, butik.  Tyvärr har den bara öppet lördagar, men för er som åker till Göteborg en helg, värt ett besök!När det kommer till mat på kvällen, åt vi på Atelier som jag nämnde i tidigaer inlägg. Så makalöst bra att jag tycker det borde få en stjärna i Guide Michelin. Atmosfären, inredningen och maten var förtträfflig. Hade vi bott över en natt till, hade vi ätit på Toso som ska vara super.

Så där har ni några av mina Göteborgstips! För en Helsingborgare tar det bara 2 timmar upp och en perfekt weekendresa, för god shopping och upplevelser. När jag tänker efter borde jag boka in mig och maken på Hotell Pigalle och julshoppa lite senare i november. Hur mysigt skulle inte det vara? Bästa farsdagpresenten ju!

Stor kram på er, nu ska jag packa upp kassarna här hemma. Kika på var min konst jag införskaffade på Vallgatan 12 ska sitta, och plantera en växt i krukan från Tinna. OCH hänga in mina väl investerade basplagga á la #säkerstil Tack bästa mamma för mysiga dagar tillsammans och bästa shoppingsällskapet!

Kram Jannice