Kök i marmor

Ballingslöv lanserar nytt kök i ren marmor, designat av ingen mindre än Jonas Lindvall. Detta material som vi sett i mängder av de sista åren på brickor, ljusstakar, askar, bänkskivor, tas nu till en helt ny och fantastiskt spännande dimension, när den visas på en köksö helt inklädd i Carrara-marmor.

Pressbilder: Ballingslöv

.

Köksön, som presenterades vid öppnandet av utställningen ”Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design” på Landskrona Konsthall inte långt härifrån, är ett unikt exemplar byggd av stommar i vitpigmenterad ask, med dörrar som omfattas av en 6 mm tjock marmor-faner. Den massiva bänkskivan, även den i marmor, mäter 3000×650 mm och är 100 mm tjock.

– Vissa material har en stark koppling till den kulinariska miljön och marmor har använts i kök genom århundraden. Förutom de praktiska fördelarna har marmor en genuinitet som jag tycker är mycket attraktiv. Varje marmorskiva har ett eget mönster och är helt unik, något som är karaktäristiskt för naturliga material, säger Jonas Lindvall.

Jonas vill också lyfta marmors lugnande inverkan, vilket jag som Feng Shui konsult bara kan hålla med om. Marmor tillhör jordelementet och yin och har ger därför en rofylld känsla.

Läckert säger jag, och som alltid när Jonas gör något – tidlöst.

Fin lördag till er alla!

Kram Jannice