Återblick 2015

Ja då var det dags att summera året som gått.  Ett år av mammaledighet, därav lite mer på det personliga planet än vad det brukar. Så, 2015. Generellt sett ett väldigt bra år för mig. Celine dök ju upp 3 veckor för tidigt men skulle egentligen fötts 9:e Januari. Vi började året med en lång och härlig bebisbubbla. Alla i familjen var hemma och vi hade det verkligen så lugnt som vi bara kunde ta det. Vi har ju blivit välsignade med två barn som sover om nätterna, och nästan aldrig skriker, vilket vi är så tacksamma över. Kan det vara Feng Shuin som råder, *blink*.

Året som jag varit mammaledig har jag försökt säga ja till saker där jag syns i media. Syns man finns man. Så det har blivit stor föreläsning i Kalmar. En mysig resa där jag tog med mig självaste gudmor för att ta hand om Celine när jag föreläste, men det visade sig att Celine satt tyst i hennes knä i 2 timmar och lyssnade till föredraget. Haha.. makalös tös! Det var också i Kalmar som samtalet kom från Emma Hamberg och Svt. De ville göra ett reportage om mig, vårt hem och Feng Shui.

Mars bjöd på 40 års kalas för mig och dop för Celine. Maj blev desto mer hektiskt. När TV kommer på besök vill man verkligen ha ”färdigt” huset, så allt som vi inte gjort klart gjorde vi under maj månad. Ojojoj.. vad vi fixade.

Målade både Celines rum…

…. vårt sovrum.  En färg som jag blandade själv och som Nordsjö satte nummer på: Kulörkod F2.05.65. Vi inhandlade lister, spikade upp tavlor, rensade lådor, ja allt blev gjort.

[svtplay id=”4187967″ size=”medium”]

Och så kom SVT, Emma och hela det trevlig TV teamet. En upplevelse utöver det vanliga. Trevlig hade vi och kontakter för framtida jobb har knutits. Ovan kan du se reportaget om du missade det.

Bild: Louise Åkesson

.

Sista maj blev den här sötnosen 4. Tänk i 4,5 år har han förgyllt våra liv med sitt skratt, sin humor och sitt positiva sätt. En sådan makalös kärlek.

Så när sommaren kom,  var allt tipp topp, såväl i hus, trädgård som i själ efter vårens allt fixande.

I juni kom även TT och gjorde ett ”hemma hos” reportage vilket syntes i olika tidningar runt om i landet.

Samma vecka kom mina Feng Shui tips ut i Sköna hems tidning, som gav mig stor uppmärksamhet.

Jag startade åter igen Färg & Stil här på bloggen och ett samarbete med stylisten Jenny med den populära butiken Studio Stilista här på Råå.

Gud vad roligt vi hade! Tyvärr har vi båda haft fullt upp i höst, men vem vet, kanske kommer vi igång på det nya året?

Under vår, sommar och höst har vi också fixat med vårt förråd. Ett projekt som tog 6 månader längre tid än väntat. Kostade mer pengar än vi räknat med, men i slutändan blev makalöst bra. Nyputsat från grunden. Prylar i källaren, rensades ut för att ge plats åt en kommande tvättstuga.

Och förrådet blev alldeles underbart inne med fin ordning, smart förvaring och bra med ytor. En mängd med bilder ser du här.

Sommaren började med dåligt väder, som jag redan glömt. Jag är faktiskt inte så väderberoende. Maken och sonen badade nog varje dag från juni till mitten av september oberoende graderna. Jag och Celine hejade på från bryggan och vi njöt dagligen av vår trädgård. Vi har nog aldrig hittat på så mycket heller som denna sommaren, allt ifrån Liseberg, Kolmården och Hven.

I augusti var det dags för Formex. Jag hade hunnit bli sugen på att se vad som händer i branschen. Träffa mina kollegor och besöka Stockholm. Celine och jag besökte mässan och pressevent runt om i Stockholm tillsammans med Annika.

I september kom Sydsvenskan till oss och gjorde ett reportage. Det var journalisten Anna Braun och fotografen Peter Erlandsson. Jag gillade verkligen deras jobb, som också sålts till tidningen Allt i hemmet. Så, snart (i början på det nya året) får ni se vårt hem där.

En föreläsning hos Majas Cottage i september blev en härlig inledning på hösten. Efterföljt av underbar en bloggträff med Skånetöserna på The Lodge där lilltösen och jag fick sviten.

Därefter vankades det återträff med barndomsvännerna för att fira att vi blivit 40 år! Vilken helg vi hade på fantastiska Strandbaden i Falkenberg.

Fotograf: Daniella Witte

Jag fick en förfrågan av tidningen Amelia att göra ett före- och efter reportage! Feng Shui konsulten fixar vardagskaoset var titeln. Ett jättekul jobb som verkligen blev bra, med mina bästa tips hur du skapar ordning i ditt hem och behåller det!

I oktober åkte mamma, jag och Celine till Göteborg. Vi bodde på Hotell Pigalle och åt den godaste mat jag ätit på länge! Mamma och jag hade fantastiska dagar, som alltid när hon och jag reser ihop blev det mycket, prat, skratt och shopping.

I oktober gjorde jag ett jobb för Landskronahem. Jag inredde deras visningslägenhet på Pjäsgatan i klassisk stil och där utmaningen var att endast välja möbler och dekoration från kedjor i budgetklasssen. Jag valde Rusta, Jysk och Ikea  med dekoration från My Habitation. Här kan du se resultatet.

Efter detta tog jag ledig, ledigt.

Och så kom ett härligt mejl i november. Jag var nominerad till årets bloggare i Elle Decoration Swedish Design Awards 2016! I ett härligt gäng av duktiga tjejer är jag en av dem! Alla timmar bakom datorn har belönats med en så fin nominering av mina läsare! Nu är det bara några dagar kvar tills omröstningen stängs och det avgörs. Röstningen ligger i läsarnas händer och har du inte röstat på din favorit kan du göra det här fram 6:e januari.

Sedan blev det advent, glöggmys och en liten sockerduva blev 1 år.

2 dagar innan julafton bestämde hon sig för att komma. Trots att jag legat sjuk i 7 veckor minns jag det som en harmonisk helg. Mamma och pappa hämtade Charlie, vi åkte upp i lugn och ro, skrev in oss och tillbringade natten på BB innan jag blev igångsatt vid 11 tiden dagen där på. Och så kom hon 6 timmar senare och gjorde vårt liv komplett. Och så fick vi komma hem till julafton, och världens bästa storebror fick vara den förste att hålla henne i sina armar. Så stolt och så förväntansfull.

Julen 2015, firades här hemma. Med tomte, familjen, god mat och massa paket. Glada barnögon och tända ljus. På juldagen bar det iväg mot Växjö för att hälsa på bror med familj och vidare mot Vetlanda, för en Annandag med kusiner, farmor och farfar.

Där kom även snön och vi han både bygga snögubbe och åka pulka.

Bild: Skärmdump

.Så två dagar innan årets slut presenteras i HD de 100 mest inflytelserika personerna i Nordvästra Skåne där jag är en av dem!! Så himla roligt! Måste erkänna att det fick mig verkligen att känna mig stolt och nöjd över mig själv och vad jag åstadkommit. För 9 år sedan låg jag inlagd på sjukhus, 100 % sjukskriven, med ett besked om en kronisk sjukdom som skavde i mitt hjärta. Att vända detta, välja en annan väg, acceptera, våga och se det från den ljusa sidan har visat sig vara det mest utvecklande och bästa jag gjort för mig som människa.

Och nu sitter jag här och summerar allt. Förra året var mitt mål jobbmässigt att sköta bloggen under min mammaledighet och synas så mkt i mediala sammanhang som möjligt och det måste jag säga att jag verkligen har lyckats med.

Mitt mål var också att skriva en bok. Här vet jag inte hur jag tänkte? Att under tiden lillan sov, skulle jag stillsamt sätta mig med en kopp kaffe och skriva på boken. Kan Ebba skriva minst en under varje mammaledighet kan väl jag, hahah.. Nja…. inte ritkgit så blev det här. Men den är påbörjad, på god väg och förlag som är intresserade så under 2016… då!

Mer då? 2016 börjar med Formex, Elle Gala och möbelmässa. Vad jag väljer att gå på vet jag inte än. 1 mars skolas lilltjejen in på förskolan och jag börja jobba igen. Just nu njuter jag av ledigheten, av barn och man och av all inspiration som snurrar i mitt huvud. Jag är taggad att komma igång och genomföra alla idéer jag har med mitt företag. Just nu letar jag kontor då jag sa upp mitt innan mammaledigheten. Har du några tips? Mejla mig gärna på jannice@addsimplicity.se

När det gäller bloggen ska jag fortsätta i samma riktning, där Feng Shui, välmående och skapa välbefinnande är vitkigare än trender och IT-prylar. Jag ska ta tag i videobloggandet och införa ny kategori där ni läsare får vara mer delaktiga. Minst ett inlägg om dagen som jag alltid gjort, men hoppas ibland kunna bjuda på fler.

Bild: Louise Åkesson

På det personliga planet då? Jag har lovat mig själv att fortsätta med min löpning som jag började med i somras och som jag har hållit i sedan dess. Jag ska ta bättre hand om mig själv med lite mer egentid. Våga säga mer nej utan kilometervis med förklaringar. Pussas ännu mer. Läsa mer böcker och mindre ytliga bloggar.

Bilder: Simplicity

.Jag vet inte hur många av er som fortfarande är med mig i detta långa inlägg men jag vill slutligen passa på att tacka er kära besökare som så troget tittar in här. Alla fina hejarop, kärleksfulla mejl och handlingar. Ni anar inte vad det betyder för mig. Kärlek till er alla och mitt innerligaste T A C K !

Ett gott slut och ett gott häslosamt 2016 önskar jag er alla!

Varm och sprakande kram! Jannice