Helgens Feng Shui tips

Sitter på tåget på väg hem från Askersund! Vilken lyckad föreläsning det blev igår. Fick träffa så underbara människor, härliga bloggkollegor (som gjort en fin resumé om kvällen, här) och trevliga personalen på företaget bakom allt Woody Bergqvist Järn & Bygg! Hur smart drag var inte denna kväll och arrangemang för att få fler kvinnor att besöka bygghandeln. Mer sånt! Konstaterar efter första uppdraget efter mammaledigheten att jag älskar mitt jobb!!

Nu väntar 2 kräksjuka barn på mig hemma (not so nice). Verkar vara kräksjukan from hell, som hållt i sig länge!! Håller fortsatt tummarna för att vi vuxna klarar oss.

Helgens Feng Shui tips då? Tänkte belysa vikten av motsatsförhållanden när du bygger ett stilleben.Tänk på att det alltid blir som vackrast. Till helgen bygger du ett stilleben på en så kallad frid och balans plats i ditt hem. En plats som du/ni ser och där lugnet och platsen ska smitta av sig på resten av hemmet. Det kan vara på ett sideboard, en byrå eller skänk. Platsen kan vara fylld med vackra minnen från resor, kort på familjen, vaser med blommor i eller någon vacker dekorationspryl och fina tavlor.

Det viktiga är att det betyder något för de som bor här och inger ett välbefinnande.

När du bygger stillbenet. Börja med bakgrunden, det högsta längst bak. Använd böcker eller vackra lådor som ”podie” för att få olika nivåer på ditt stillben.

Och det viktigaste av allt. Tänk motsatsförhållanden. Yin och Yang, märket ovan heter ”Thai Chi” och betyder just Frid och balans. När motsatsförhållanden uppstår, det är då balansen infinner sig och ger frid i sinnet. Oavsett om vi pratar livet, själen, människan, eller inredning. Tänk alltid i motsatsförhållanden.

Jobba med högt mot lågt. Runt mot kantigt. Blanka ytor mot ruffa. Ornamenterade former mot raka. Tunga färger som möter lätta, osv.

Detta underbara stilleben från Svenskt tenn fick mig att tänka på grön inspiration. Att jobba med grönt, tillsammans med puder och silver blir otroligt vårligt och fräscht, utan att för den skull bli gulligt!

Vacker, användbar och framförallt hållbar färgsättningar!

Fin fredag till er alla och trevlig helg!

Kram Jannice

.