Samla din samling

Samla dina krukor och vaser i ett stilleben. I ett fönster, på en bänk. Att samla dem och ha en gemensam nämnare i färg, form eller material gör det extra vackert. De sobra färgerna, olika höjderna och formerna på ovanstående krukor, samt mässingen som binder samman blir jättefint tillsammans. Mängden gör också att det fyller utan att du behöver placera växter i dem alla. Det blir helt enkelt vackert som det är. Det här ”kittet” såg jag häromdagen på kontoret och bara måååste beställa! Ljuvlig färg, perfekta storlekar och fin kombo.

När vi ändå är inne på ljuvliga varsamma övergångar i färgspektrat smutsrosa, grått, greige… den här dukningen älskar jag. Så vackert! Ja tack till den perfekta rosa linneduken!

Ett tips är att hitta en vas som är som ett konstföremål eller dekorationspryl i sig. Då fungerar den lika fint även om du inte har en blomma i den. Att välja olika färger och mixa och matcha, eller att välja två i samma färg men olika storlekar, är också ett kul sätt att leka fram ett stilleben. Funktion och ögonfröjd när det är som bäst!

Inspiration i färgspektrat grönt och brunt. Grönt tror jag vi kommer se en hel del framöver. Men jag tror vi i vårt avlånga land väntar med det till hösten, även om vi ser en hel del i butik redan nu.

Med dessa vackra bilder önskar jag er en fin start på veckan! Hoppas nu vårsolen tittar fram och värmer våra soltörstande kinder.

Kram Jannice

Bilder: Broste

.

.