Duka vackert till vårens högtider

Nu kommer en tid med massa bjudningar och festligheter. Små som stora tillställningar kräver en vacker dukning. Idag inspireras jag av populära Dekohem’s nya kollektion och vackra bilder. Passar såväl in på valborgsmässoaftons familjemiddag som på barndopet, barnkalaset och studentskivan.

.

.

En girlang och några ballonger som tar upp dukningens färger är det enklaste knepet för att få en sammanhållande dukning!

Att jobba ton i ton ger alltid ett harmoniskt intryck. Har du en större bjudning, satsa på vackra servetter som sätter tonen och binder samman dukningen.

Att duka med klassiskt blått porslin är extra populärt på sommaren. Vi längtar efter blå himlar och hav.

Vi kombinerar gärna blå toner med vitt, både i vår inredning och klädstil. Blått och vitt porslin som Ostindia, Mon Amie och Blue Italian är klassiker som aldrig går ur tiden.

.

Va inte rädd för att blanda mönster, bara färgskalan är densamma är det lätt att få till en inspirerande dukning.

När Dekohem arbetade fram sommarens kollektion ville de använda sig av klassiska sommarfärger som bas. Inspirationen till de nya mönstren fann de från gamla kinesiska porslinsdekorer. Sirliga blomster och vackra blad i långa rankor, där varje penseldrag är väl avvägt. Oftast målade i blå eller rosa toner. Så föddes namnen till nya kollektionen – China Rose och China Blue. Underläggen finns i butik i mitten av maj och går redan att förbeställa här. Servetter och tidigare underlägg och coasters finns i lager.

Med dessa dukningar önskar jag er en fin start på veckan.

Kram Jannice

.

.