Trädgårdsinspiration från mamma och pappas hem

Välkommen in och ta en titt i mammas och pappas fantastiska trädgård. En trädgård som kantas av vackra stilleben, härliga uteplatser och vidunderlig utsikt. Vid ingången möts man av den här ”kaffeplatsen”. Ett gammalt symaskins underrede som fått en marmorskiva och som blivit ett användbart bord. Snygg kontrast med de moderna stolarna till.

Under valnötsträdet finns platsen de kallar Monet. I ett hav av lilla Allium som gör sig så fint mot valnötsträdets stam. Här sitter vi oftast och äter. Finns det något härligare än att sitta och äta i skuggan av ett träd? Runt om i trädgården kan man se konstverk som mamma och pappa sparat från tidigare ägarn av huset. Hon var nämligen konstnär och har gjort en hel del läckra verk. Exempelvis ansiktet ni ser upp till höger. Hennes ansikte på ena sidan, och på den andra, hennes älskares.

Dukat för morsdagmiddag!

Så himla fint att ställa en kruka vid trädets stam. Samtidigt som det är vackert, så mjukar det upp en annars tom yta.

En annan uteplats, Haciendan, där finns tak och grillen. Här värmer husets tegel och ger en mysig känsla lite kallare kvällar. En bukett syrener i all sin enkelhet på pappas hemsnickrade bord. Svårare behöver det inte vara.

Finn ett fel som jag sa till morfar. Haha… Den blå plastgungan. Hihi.. men vad gör väl det när det bästa som finns är att ”gucka” i körsbärsträdet hemma hos mormor och morfar med magisk utsikt.

En stol under äppelträdet att slå sig ner på och insupa tystnaden. Till höger har ni Haciendan, och gång in till grannens underbart läckra studio. Japp, hon är inredningsarkitekt och har ett personligt, vackert hem kan jag lova.

I skuggan av en blodbok. Blodbok mot den grå singelstenen. Lovely.

Vi avslutar väl med utsikten från ena hållet! Ett rapsfält! Vad kan vara mer Skånskt?! Jag trivs bäst i öppna landskap….

Fin torsdag till er alla!

Kram Jannice

.

.