Biomys hemma i vardagsrummet

Kom ni ihåg känslan när man var liten och fick hyra en film? Det behöver knappast våra barn behöva längta efter. Men jag gillade känslan och jag tycker fortfarande om att vi ”hyr” (väljer en film) och tittar på tillsammans. Eller som häromdagen, en helt vanlig vardag. När jag tände brasan.

Poppade poppcorn och la fram gosiga filtar på golvet och överraskade barnen med en av deras favoritfilmer, Emil i Lönneberga. Det blev helt enkelt bio i vardagsrummet med pyjamasarna på.

SF Kids Play är en streaming- och playtjänst där det bara finns innehåll för barn, och en del som t ex Pippi och Ronja som kan underhålla hela familjen. Hur bra? Alltså behöver man inte vara orolig för att det dyker upp något olämpligt för små ögon.

Det finns allt ifrån klassiska filmer och serier som de är vana vid att se på Bolibompa eller bio.

Jag tycker det är bra då det är en samlingsplats för filmer och serier som både Charlie och Celine kan se och som de faktiskt gärna ser tillsammans. Allt ifrån Greta Gris, till Emil, och när Celine somnat, sätter sig jag och Charlie och tittar på Lilla Jönssonligan.

Hittar man favoriter som man lätt vill hitta tillbaka till så kan man markera dem med ett hjärta och de dyker upp i en egen favoritlista.

Och det bästa! Hör och häpna! Det finns inställningar som gör att föräldrarna kan ställa in ålder på barnen och anpassa innehållet därefter. Det finns även en timer-funktion som gör att tjänsten stängs efter den tid man bestämt att barnen får titta. Även kallad den smarta föräldrakontrollen. Bra! För ibland har man själv inte koll på att de suttit och tittat för länge framför datorn eller tv:n om man själv håller på med härliga uppgifter som att vika tvätt eller dammsuga.

Hur gör man då?Man registrerar sig på sfkids.se för att sedan ladda ner appen för iOS eller Android. Det är en prenumerationstjänst utan bindningstid där första månaden är fri. Därefter kostar det 59,-/månad.

Så perfekt tips till höstens ruggiga dagar. Passande att sätta på under ”hell-hour” – tiden efter man hämtat på dagis, tills dess att maten står på bordet, eller på resan när barnen behöver fördriva tiden. Detta är möjligt då allt innehåll kan laddas ner vilket ger möjlighet att titta även när man inte är uppkopplad. Vi hade laddat med rejält många filmer till vår resa upp till Sälen förra året.

Så det får helt enkelt bli dagens tips, inte från mig som inredare. Men som ni vet, är jag ju inte bara inredare och Feng Shui konsult. Jag är ju mamma också, hehe…

Kram Jannice

.

.