Fina adventsljusstakar för levande ljus!

Snart dags att tända det första ljuset så idag tänkte jag tipsa er om fina adventsljusstakar.Tycker själv det är VÄLDIGT svårt att hitta en ljusstake att trivas med, som är snygg och passar in. Men här har ni mina favoriter, i olika utförande och prisklasser. Hoppas det ska falla er i smaken (Obs vi har lite problem med bilder just nu, så det är därför några bilder är pyttesmå.. men det ska snart fixas, tryck bara på länken så blir ljusstaken större).

Vi börjar med denna skönhet som jag såg igår på Indiska och som jag själv köpte bums! Jag säger ÄNTLIGEN, ååå den är snyggare än på bilden. Den är lite like Nagelljusstaken i sin ”byggtanke”. Just nu är det tydligen 3 betala för 2 delar. Det fick inte jag igår. Inte alls så ”guldig” utan riktigt snygg, tung och kommer sitta som en smäck i vår matsal. Kommer nog få fungera som ljusstake även när det inte är jul. Indiska, 399 kr.

Ljusstake Sander från Mio för 299 kr. Finns även i guldutförande. Rund i sin form och passar fint på ett soffbord, blandat med böcker och ett maffigt blomsterarrangemang med hyacinter.

En dyrgripare men en investering som du kan ta fram år efter år. Ljusstaken Nattlight från Skultuna. Pris 1998 kr och finns hos Dukatbord.se

Marmor ljusstake från Mio, pris 199 kr. Långsmal och passar extra fint på en hylla eller sideboard.

Fantastiskt vackra ljusstaken Ribbon, från George Jensen, pris 849 kr. Finns i svart, mässing  och i silver, går att köpa här.

Ljusstake från Ica Home, för endast 79 kr. Guldutförande, liten och nätt. Passar dig med klassisk stil eller varför inte i retrohemmet? Själv tycker jag det är lite Madicken känsla över den.

Ljusstaken By Wirth för det moderna hemmet. Finns i svart eller brunt läder och passar fint till den naturnära stilen. Pris, 539 kr och finns hos Dukatbord.

Stram och stilren, Kristian Starcks ljusstake 4 Lux. Pris 795 kr och finns att köpa hos Rum21.

Ljusstaken Katinka för 950 kr, finns hos Oscar Clothilde. Finns i både silver eller mässing rund eller rak.

Orbit ljusstake från Lagerhaus, till budgetpris 99 kr. Fyll ljusstaken med det du önskar eller låt den vara tom. Vacker är den iaf!

Ljusstake av Jimmy Schöning, varumärket Jimsch. Perfekt om du har små barn eller katter, eller varför inte i ett fönster.

Glaset skyddar och gör att den känns trygg att kunna placera lite var stans. Passar fint om du har en liten mer bohemisk eller naturnära stil. Finns hos Countrystyle.

Ljusstaken Trend, från Rusta för 79 kr. Svart, med koppar detaljer och en stram formgivning.

Kubus ljusstake som är en riktig klassiker och ALLTID lika snygg.

Finns numera ien mängd olika utföranden. Priset är ganska så högt, från 1245 kr men å andra sidan kan du ha den framme året om i ditt hem. En riktig investering!

Hoppas ni gillade mina tips och att det var något som föll er i smaken. Nu ska jag fortsätt pyssla med sonens rum. Temat… Pokemon, vad annars? Hehe… mina tips och DIY pyssel kommer här på bloggen, håll i hatten, det händer inte ofta, men vad gör man inte för barnen.

Stor kram på er, fin fredag och trevlig helg!

Jannice

.

.